Penguin

Classificació científica del pingüí

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Sphenisciformes
Família
Spheniscidae
Nom científic
Aptenodytes Forsteri

Estat de conservació dels pingüins:

Gairebé amenaçat

Ubicació del pingüí:

Antàrtida
oceà

Dades del pingüí

Presa principal
Peixos, Crancs, Calamars
Característica distintiva
Bec curt i afilat i peus lleugerament palmats
Envergadura
60 cm - 130 cm (23,6 a 21 polzades)
Habitat
Mar fred i terra rocosa
Depredadors
Focs de lleopard, taurons, orca
Dieta
Omnívor
Estil de vida
  • Grup
Menjar preferit
Peix
Tipus
Ocell
Mida mitjana de l’embragatge
1
Eslògan
Passa el 75% del seu temps a buscar aliments.

Característiques físiques dels pingüins

Color
  • Gris
  • Groc
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Plomes
Màxima velocitat
40 mph
Esperança de vida
20 - 30 anys
Pes
1 kg - 35 kg (2,2 lliures - 75 lliures)
Alçada
40cm - 110cm (15,7in - 43in)

Els pingüins són un dels animals més estimats del planeta!



El seu color d'esmòquing, la seva adorable waddle i les seves cares boniques fan dels pingüins un dels animals més estimats del món. Des de l’equatorial deserts d’Àfrica al nòrdic herbassars d'Escandinàvia, els éssers humans No puc evitar, però, ooooh i superar els ocells aquàtics sense volar. Molta gent creu erròniament que els pingüins només viuen al nord i Sud Polonesos, però en realitat viuen a tot l’hemisferi sud. Una espècie fa nius propers a l’equador. Tot i això, cap no viu al Cercle Polar Àrtic o al seu voltant.

Els científics estan tancats en un debat sobre la taxonomia i els vincles genètics dels pingüins, però tots estan d’acord que almenys 15 espècies habiten actualment la terra.



Dades divertides i fascinants sobre els pingüins

  • Pingüins de mida humana passejaven per la Terra en temps prehistòrics. ElAnthropornis nordenskjoeldiva aconseguir altures d'1,8 metres (5 peus 11 polzades) i va inclinar l'escala a 90 quilograms (200 lliures). L’aparició de balenes de grans dents i foques probablement va provocar l’extinció de pingüins gegants.
  • El 1948, un home de Florida anomenat Tony es va fabricar un parell de sabates de plom de tres lliures de 30 lliures i va trepitjar les platges a la nit per promoure el mite que un pingüí de 15 peus d’alçada governava el surf a la nit. Ho va fer durant deu anys, mai no va quedar atrapat i no va revelar l’engany fins 40 anys després.
  • La coloració en blanc i negre dels pingüins és un camuflatge defensiu.
  • Malgrat les mines terrestres actives de les Malvines, el cúmul insular s’ha transformat en una reserva natural improvisada per als pingüins perquè els animals són massa lleugers per provocar les mines.
  • L'espècie de pingüí més antiga coneguda del registre fòssil és laWaimanu manneringi, que va viure fa 62 milions d’anys.

Nom científic del pingüí

L'etimologia exacta de la paraula 'pingüí' està a debat. La paraula va aparèixer per primera vegada a la dècada de 1700 com a sinònim del gran auk, un ocell marí ja extingit que tenia una coloració similar als pingüins però no estava relacionat. Alguns creuen que el sinònim inventat derivat de la paraula francesa 'pingouin', que els mariners utilitzaven per als ocells auk.

L’Oxford English Dictionary, l’American Heritage Dictionary i Merriam-Webster acrediten el gal·lès amb la paraula. Fan la hipòtesi que el pingüí era una barreja de 'ploma' (la paraula gal·lesa per a cap) i 'gwyn' (la paraula gal·lesa per a blanc) perquè es van veure grans auks a l'illa de White Head a Terranova.

Altres lingüistes creuen que el pingüí té arrels llatines, que el relacionen amb la paraula 'pinguis', que significa 'greix' o 'oli'. Fixen aquesta teoria en una paraula germànica per a pingüí, 'fettgans', que es tradueix per 'oca grassa', i una paraula holandesa per a l'animal, 'vetgans', que també es tradueix aproximadament per 'oca grassa'.

Tipus de pingüins

Aptenòdits (grans pingüins)Aptenodytes patagonicusA. pàg. Patagonicam / A pàg. halli Pingüí rei
Aptenòdits (grans pingüins)Aptenodytes forsteriCap Pingüí emperador
Pygoscelis (pingüins amb cua pinzellada)Pygoscelis adeliaeCap Pingüí Adélie
Pygoscelis (pingüins amb cua pinzellada)Pygoscelis antarcticaCap Pingüí barret, pingüí anellat, pingüí barbut, pingüí picapedrers
Pygoscelis (pingüins amb cua pinzellada)Pygoscelis papuaCap Pingüí Gentoo
Eudyptula (pingüins petits)Eudyptula minorE. m. variable / E. m. moriorum

La taxonomia dels pingüins petits és encara molt fluida i disputada.
Pingüí petit blau, pingüí petit, pingüí de fades, nom maori: Kororā
Eudyptula (pingüins petits)Eudyptula novaehollandiaeLa taxonomia dels pingüins petits és encara molt fluida i disputada.Petit pingüí australià
Eudyptula (pingüins petits)Eudyptula albosignataLa taxonomia dels pingüins petits és encara molt fluida i disputada.Pingüí aleta blanca
Esfenisc (pingüins amb bandes)Spheniscus magellanicusCap Pingüí de Magallanes
Esfenisc (pingüins amb bandes)Spheniscus humboldtiCap Humboldt penguin
Esfenisc (pingüins amb bandes)Spheniscus mendiculusCap Pingüí de les Galápagos
Esfenisc (pingüins amb bandes)Spheniscus demersusCap Pingüí africà, pingüí del Cap, pingüí sud-africà
MegadiptisMegadiptis antipodalsCap Pingüí d'ulls grocs, Cavall, Tarakaka
Eudyptes (pingüins amb cresta)Eudyptes pachyrhynchusCapPingüí de Fiordland, pingüí amb cresta de Fiordland, pingüí amb cresta de Nova Zelanda, nom maori: Tawaki o Pokotiwha
Eudyptes (pingüins amb cresta)Làrids forts;CapPingüí Snares
Eudyptes (pingüins amb cresta)Eudyptes sclateriCapPingüí de cresta erecta
Eudyptes (pingüins amb cresta)Crisocoma dels eudiptisE. c. crisocoma /



E. c. filholi - oriental
Pingüí saltador del sud
Eudyptes (pingüins amb cresta)Eudyptes filholiAlguns científics consideren que el pingüí saltador oriental és una subespècie del pingüí saltador meridional i d'altres, la seva pròpia espècie.Pingüí saltador oriental
Eudyptes (pingüins amb cresta)Eudyptes moseleyiCapPingüí saltador del nord
Eudyptes (pingüins amb cresta)Eudyptes Schlegeli(disputat)Alguns científics pensenEudyptes Schlegeliels pingüins són una subespècie dels pingüins macarrons. D’altres no hi estan d’acord. Pingüí reial
Eudyptes (pingüins amb cresta)Eudyptes chrysolophusAlguns científics pensenEudyptes Schlegeliels pingüins són una subespècie dels pingüins macarrons. D’altres no hi estan d’acord. Pingüí macarrons

Aspecte i comportament dels pingüins

Aspecte de pingüí

Els pingüins tenen un aspecte característic: dors negre i fronts blancs. El terme tècnic per a la seva coloració és 'contra ombrejat'. És un evolutiu avantatge que serveix de camuflatge espectacular perquè els depredadors de pingüins tenen dificultats per distingir entre un ventre blanc i la superfície reflectant de l’aigua. A terra, l’esquena negra ajuda els pingüins a fondre’s en el terreny rocós on nien i es reprodueixen moltes espècies.

Poden tenir un aspecte elegant i corià, però els pingüins estan coberts de plomes i el seu plomatge té dos propòsits principals. En primer lloc, ajuda a la flotabilitat i contribueix a les seves habilitats de natació àgils. En segon lloc, les plomes de pingüí actuen com aïllants, cosa que permet als ocells suportar les temperatures de l’aigua i l’aire frigides.

Diverses espècies de pingüins presenten un estès clar. Rockhoppers crestes i plomes de fantasia esportives al cap. Pingüins de barreta presenten una banda blanca a les zones de la mandíbula i les plomes daurades adornen el coll i el cap de pingüins gegants. Els pingüins del Cap posseeixen taques roses distintives per sobre dels ulls i petits pingüins blaus tenen plomes de color blau en lloc de negre negre.

De tant en tant, un pingüí neix amb plomes de color marró clar en lloc de negres. Se’ls coneix com a pingüins isabelins i acostumen a viure més curts pel seu camuflatge inferior, però són bonics.



pingüí de la barbeta - Pygoscelis antarctica - pingüí amb marques de la barbeta mirant a la càmera

Mides mitjanes de les espècies de pingüins

Aptenodytes patagonicus70 a 100 centímetres (28 a 39 polzades)9,3 a 18 quilograms (21 a 40 lliures)
Aptenodytes forsteri122 centímetres (48 polzades)22 a 45 quilograms (49 a 99 lliures)
Pygoscelis adeliae46 a 71 centímetres (18 a 28 polzades)De 3,6 a 6,0 quilograms (7,9 a 13,2 lliures)
Pygoscelis antarctica68 a 76 centímetres (27 a 30 polzades)3,2 a 5,3 quilograms (7,1 a 11,7 lliures)
Pygoscelis papua51 a 90 centímetres (20 a 35 polzades)4,9 a 8,5 quilograms (11 a 19 lliures)
Eudyptula minorDe 30 a 33 centímetres (12 a 13 polzades)1,5 quilograms (3,3 lliures)
Eudyptula novaehollandiaeDe 30 a 33 centímetres (12 a 13 polzades)1,5 quilograms (3,3 lliures)
Eudyptula albosignata30 centímetres (12 polzades)1,5 quilograms (3,3 lliures)
Spheniscus magellanicus61 a 76 centímetres (24 a 30 polzades)2,7 a 6,5 ​​kg (6,0 a 14,3 lliures)
Spheniscus humboldti56 a 70 centímetres (22 a 28 polzades)De 3,6 a 5,9 quilograms (8 a 13 lliures)
Spheniscus mendiculus49 centímetres (19 polzades)2,5 quilograms (5,5 lliures)
Spheniscus demersus60 a 70 centímetres (24 a 28 polzades)2,2 a 3,5 quilograms (4,9 a 7,7 lliures)
Megadiptis antipodals62 a 79 centímetres (24 a 31 polzades)De 3 a 8,5 quilograms (6,6 a 18,7 lliures)
Eudyptes pachyrhynchus60 centímetres (24 polzades)3,7 quilograms (8,2 lliures)
Làrids forts;De 50 a 70 centímetres (19,5 a 27,5 polzades)2,5 a 4 quilograms (5,5 a 8,8 lliures)
Eudyptes sclateriDe 50 a 70 centímetres (20 a 28 polzades)2,5 a 6 quilograms (5,5 a 13,2 lliures)
Crisocoma dels eudiptisDe 5 a 58 centímetres (18 a 23 polzades)De 2 a 4,5 quilograms (4,4 a 9,9 lliures)
Eudyptes filholi45 a 55 centímetres (17,7 a 21,6 polzades)2,2 a 4,3 quilograms (4,9 a 9,4 lliures)
Eudyptes Schlegeli65 a 76 centímetres (26 a 30 polzades)De 3 a 8 quilograms (6,6 a 17,6 lliures)
Eudyptes chrysolophus70 centímetres (28 polzades)5,5 quilograms (12 lliures)

Comportament dels pingüins

Quan estan fixats a terra i en posició vertical, els pingüins utilitzen les cues i les ales per equilibrar-se. Si el temps és essencial, els pingüins llisquen sobre el seu ventre i fan servir els peus per impulsar i dirigir. La tècnica s’anomena “tobogan”. Els pingüins també són saltadors hàbils i ho fan quan travessen terrenys espinosos.

Els pingüins són animals molt socials que passen l'estona en grans grups anomenats colònies. Com a tals, han desenvolupat habilitats i estàndards de comunicació vocal i visual. Els pingüins mascles adults són 'galls' i les femelles són 'gallines'. Un grup de pingüins a terra es diu 'waddle'; un grup a l'aigua és una 'bassa'.

Hàbitats de pingüins

Els pingüins salvatges viuen gairebé exclusivament a l’hemisferi sud, excepte els pingüins amb bandes, que viuen a prop de l’equador i de vegades migren cap a l’hemisferi nord. Hi ha poblacions significatives a Angola, l'Antàrtida, Argentina, Austràlia, Xile, Namíbia, Nova Zelanda, Sud-àfrica i les illes Malvines. A més, els pingüins en captivitat viuen en zoològics i santuaris d’animals de tot el món.

El gràfic següent detalla regions d’hàbitat específiques per a les diferents espècies de pingüins.

Principals ubicacions d’espècies de pingüins a tot el món

Aptenodytes patagonicus Pingüí rei Illes a l'Atlàntic Sud i l'Índia del Sud Oceans
Aptenodytes forsteri Pingüí emperador Illes de la regió antàrtica i subantàrtica
Pygoscelis adeliae Pingüí Adélie Continent antàrtic, oceà sud
Pygoscelis antarctica Pingüí de la barbeta Illes del Pacífic sud i oceans antàrtics
Pygoscelis papua Pingüí Gentoo Illes de la regió antàrtica, illes Malvines, Geòrgia del Sud
Eudyptula minor Petit pingüí blau Nova Zelanda, Xile, Sud-àfrica
Eudyptula novaehollandiae Petit pingüí australià Austràlia
Eudyptula albosignataPingüí aleta blancaPenínsula de Banks, illa Motunau
Spheniscus magellanicus Pingüí de Magallanes Argentina, Xile, Illes Malvines
Spheniscus humboldti Humboldt penguin Reserva Nacional Pinguino de Humboldt al nord de Xile, Perú
Spheniscus mendiculus Pingüí de les Galápagos Arxipèlag de Colom
Spheniscus demersusPingüí del capCosta sud-oest d’Àfrica
Megadiptis antipodals Pingüí d’ulls grocs Costes i illes de Nova Zelanda
Eudyptes pachyrhynchusPingüí de FiordlandCostes del sud-oest de Nova Zelanda i illes circumdants
Làrids forts; Pingüí Snares Illes Snares
Eudyptes sclateriPingüí de cresta erectaIlles Bounty i Antípodes
Crisocoma dels eudiptisSud pingüí saltador Subantàrtic del Pacífic occidental i oceans Índics
Eudyptes filholiOriental pingüí saltador Prince Edward, Crozet, Kerguelen, Heard, Macquarie, Campbell, Auckland i les Illes Antípodes
Eudyptes moseleyiNord pingüí saltador Tristan da Cunha, Illa Inaccessible, Illa Gough
Eudyptes Schlegeli(disputat) Pingüí reial Illes subantàrtiques, illa Macquarie
Eudyptes chrysolophus Pingüí macarrons Illes de la península subantàrtica i antàrtica

Dieta de pingüins

Tots els pingüins ho són carnívors que sopen a la vida marina. Són pescataris! No obstant això, les dietes específiques depenen regionalment. El gràfic següent detalla el menú habitual de cada animal.



Què mengen les diferents espècies de pingüins

Aptenodytes patagonicusPingüí reipeix llanterna, calamar , krill
Aptenodytes forsteriPingüí emperador peix, crustacis, cefalòpodes, peixos platejats antàrtics, calamars glacials, calamars enganxats, krill antàrtic
Pygoscelis adeliaePingüí AdélieKrill antàrtic, krill de gel, peix platejat antàrtic, krill de mar, calamars glacials
Pygoscelis antarcticaPingüí de la barbetapeix petit, krill, gambes, calamar
Pygoscelis papuaPingüí Gentoopeix, krill, okupa llagostes, calamar
Eudyptula minorPetit pingüí blaupeixos clupoïdeus, cefalòpodes, crustacis, calamars de fletxa, espadat prim, gra de Graham, bacallà vermell, ahuru, barracouta, anxova, calamar de fletxa
Eudyptula novaehollandiaePetit pingüí australiàhorts, anxoves, cefalòpodes, crustacis
Eudyptula albosignataPingüí aleta blancaSe sap molt poc sobre el pingüí aleta blanca, inclosos els detalls de la dieta.
Spheniscus magellanicusPingüí de Magallanes sèpia, calamars, krill
Spheniscus humboldtiHumboldt penguinkrill, crustacis petits, calamars, peix
Spheniscus mendiculusPingüí de les Galápagospeix petit, moll, sardines
Spheniscus demersusPingüí del capsardines, anxoves, calamar , petits crustacis
Megadiptis antipodalsPingüí d’ulls grocsbacallà blau, bacallà vermell, peix opal, espadat blau de Nova Zelanda, calamar de fletxa
Eudyptes pachyrhynchusPingüí de Fiordlandfletxa calamar, krill, bacallà vermell, hoki
Làrids forts;Pingüí Snareskrill, peixos petits, cefalòpodes
Eudyptes sclateriPingüí de cresta erectapeix petit, krill, calamar
Crisocoma dels eudiptisPingüí saltador del sudkrill, calamars, pop, llanterna, mol·luscs, plàncton, sèpia, crustacis
Eudyptes filholiPingüí saltador orientalpeix petit, pop, calamars i crustacis semblants al krill
Eudyptes moseleyiPingüí saltador del nordkrill, crustacis, calamars, pop, peix
Eudyptes Schlegeli(disputat)Pingüí reialkrill, peix, calamar
Eudyptes chrysolophusPingüí macarronskrill, crustacis, cefalòpodes

Pingüins depredadors i amenaces

El canvi climàtic és una amenaça massiva per a diverses espècies de pingüins i per a la vida marina conservacionistes treballen a contracorrent per desenvolupar solucions. Els depredadors de pingüins naturals inclouen foques de lleopard, taurons, orques, foques de pell, i lleons marins.

Reproducció de pingüins, nadons i vida útil

Reproducció de pingüins

Els pingüins es reprodueixen en blocs de gel o afloraments rocosos. Excepte les espècies d’ulls grocs i Fiordland, els pingüins es reprodueixen en grans colònies, que van des de 100 parells fins a centenars de milers corretja , rei , i Macarrons .

Els pingüins es mantenen monògams durant l’època de reproducció, però els pingüins de la barbeta sovint s’aparellen de per vida. La majoria de parells produeixen dos ous per posta. Els pingüins més grans, també coneguts com els 'grans pingüins', només en posen un. La majoria de les espècies només posen una cria per temporada d’aparellament, però petits pingüins pot posar diverses.

En relació amb les mides dels pingüins adults, els seus ous són petits. No obstant això, les closques són molt gruixudes i serveixen de protecció contra terrenys accidentats. Fascinantment, quanAptenodytes forsteri(els pingüins emperador) perden un ou o un pollet, intenten segrestar la descendència d’una altra parella. L'arrabassament de pingüins poques vegades té èxit, però no els impedeix provar.

Aptenodytes forsteriels homes s’encarreguen de tots els deures d’incubació. Els dos pares comparteixen responsabilitat en les altres espècies. Els torns d’incubació poden durar dies o setmanes mentre un dels pares surt a buscar menjar.

Pingüins nadons

Els pingüins nadons s’anomenen “pollets” o “nius”. Quan es reuneixen en un grup, s’anomena “guarderies”. Els pingüins acabats de néixer depenen dels seus pares fins que creixen plomes impermeables. Per a algunes espècies, només pot passar de set a nou setmanes. Per a altres espècies, pot trigar fins a 13 mesos.

Durada de la vida dels pingüins

L’esperança de vida d’un pingüí depèn de les espècies, però oscil·la entre els 6 i els 30 anys.

Vida mitjana de les espècies de pingüins

Aptenodytes patagonicusPingüí rei26 anys
Aptenodytes forsteriPingüí emperador20 anys
Pygoscelis adeliaePingüí Adélie20 anys
Pygoscelis antarcticaPingüí de la barbetaDe 15 a 20 anys
Pygoscelis papuaPingüí Gentoo13 anys
Eudyptula minorPetit pingüí blau6 anys
Eudyptula novaehollandiaePetit pingüí australià7 anys
Eudyptula albosignataPingüí aleta blancaDe 15 a 20 anys
Spheniscus magellanicusPingüí de Magallanes30 anys
Spheniscus humboldtiHumboldt penguinDe 15 a 20 anys
Spheniscus mendiculusPingüí de les GalápagosDe 15 a 20 anys
Spheniscus demersusPingüí del capDe 10 a 27 anys
Megadiptis antipodalsPingüí d’ulls grocs23 anys
Eudyptes pachyrhynchusPingüí de FiordlandDe 10 a 20 anys
Làrids forts;Pingüí Snares11 anys
Eudyptes sclateriPingüí de cresta erectaDe 15 a 20 anys
Crisocoma dels eudiptisPingüí saltador del sud10 anys
Eudyptes filholiPingüí saltador oriental10 anys
Eudyptes moseleyiPingüí saltador del nord10 anys
Eudyptes Schlegeli(disputat)Pingüí reialDe 15 a 20 anys
Eudyptes chrysolophusPingüí macarronsDe 8 a 15 anys

Població de pingüins

Algunes espècies de pingüins són estables. El canvi climàtic i la invasió humana, però, estan acostant els altres a l’extinció. A continuació, es mostra un resum de les estimacions de la població de pingüins, a més del seu estat de conservació segons el Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) .

Estimacions de la població de pingüins i estat de conservació

Aptenodytes patagonicusPingüí rei2,2 a 3,2 milions de parelles reproductores Menor preocupació (UICN)
Aptenodytes forsteriPingüí emperador130.000 a 250.000 parells de cria Gairebé amenaçat (UICN)
Pygoscelis adeliaePingüí Adélie4,5 milions de parelles de cria Menor preocupació (UICN)
Pygoscelis antarcticaPingüí de la barbeta7,5 milions de parelles de cria Menor preocupació (UICN)
Pygoscelis papuaPingüí Gentoo387.000 parells de cria Menor preocupació (UICN)
Eudyptula minorPetit pingüí blau350.000 a 600.000 animals individuals Menor preocupació (UICN)
Eudyptula novaehollandiaePetit pingüí australià350.000 a 600.000 animals individuals Menor preocupació (UICN)
Eudyptula albosignataPingüí aleta blanca3.750 parelles de cria Amenaçat (ESA)
Spheniscus magellanicusPingüí de Magallanes1,3 milions de parelles reproductores Gairebé amenaçat (UICN)
Spheniscus humboldtiHumboldt penguin32.000 persones adultes vulnerable (UICN)
Spheniscus mendiculusPingüí de les GalápagosMenys de 1.000 parells reproductors En perill d’extinció (UICN)
Spheniscus demersusPingüí del capMenys de 40.000 adults individuals En perill d’extinció (UICN)
Megadiptis antipodalsPingüí d’ulls grocs4.000 adults individuals En perill d’extinció (UICN)
Eudyptes pachyrhynchusPingüí de Fiordland3.000 parelles reproductores vulnerable (IUCN) / En perill (DOC)
Làrids forts;Pingüí Snares25.000 parelles reproductores vulnerable (UICN)
Eudyptes sclateriPingüí de cresta erecta150.000 persones adultes En perill d’extinció (UICN)
Crisocoma dels eudiptisPingüí saltador del sud1,5 milions de parells (per a tots els pingüins Rockhopper) vulnerable (UICN)
Eudyptes filholiPingüí saltador oriental1,5 milions de parells (per a tots els pingüins Rockhopper) vulnerable (UICN)
Eudyptes moseleyiPingüí saltador del nordDe 100.000 a 4.99.999 parells reproductors a l'illa Gough, de 18.000 a 27.000 parells a l'illa inaccessible, de 3.200 a 4.500 a Tristan da Cunha En perill d’extinció (UICN)
Eudyptes Schlegeli(disputat)Pingüí reial1,5 milions de parells (per a tots els pingüins Rockhopper) Gairebé amenaçat (UICN)
Eudyptes chrysolophusPingüí macarrons18 milions d’individus vulnerable (UICN)
Mostra els 38 animals que comencen per P

Articles D'Interès