Pingüí Rockhopper

Classificació científica del pingüí Rockhopper

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Esfenisciformes
Família
Spheniscidae
Gènere
Eudiptis
Nom científic
Crisocoma dels eudiptis

Estat de conservació del pingüí Rockhopper:

Menor preocupació

Localització del pingüí Rockhopper:

Antàrtida
oceà
Oceania
Sud Amèrica

Dades del pingüí Rockhopper

Presa principal
Krill, peix, gambeta
Característica distintiva
Pics i ulls vermells, amb plomes de cap grogues
Habitat
Illes Antàrtiques Rocoses
Depredadors
Foca de lleopard, orca, taurons
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
2
Estil de vida
  • Colònia
Menjar preferit
Krill
Tipus
Ocell
Eslògan
Hi ha 3 espècies diferents!

Característiques físiques del pingüí Rockhopper

Color
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Plomes
Esperança de vida
15 - 20 anys
Pes
2 kg - 5 kg (4,4 lliures - 11 lliures)
Alçada
45 cm - 58 cm (18 a 23 polzades)

Els pingüins amb cresta més petits.




Els pingüins Rockhopper són una raça de pingüins que viuen fora de la costa de les illes de l’hemisferi sud. Són una de les espècies més petites de pingüins i són més conegudes per la seva cresta de llargues plomes grogues, així com pels seus ulls vermells brillants. Els pingüins Rockhopper es troben entre les espècies de pingüins més nombroses de la Terra.



Dades increïbles sobre el pingüí Rockhopper!

  • Alguns científics divideixen aquests pingüins en tres espècies (sud, nord i oriental), mentre que altres els consideren una espècie.
  • Són coneguts pels seus ulls vermells brillants i el plomatge del cap de color groc brillant.
  • Poden bussejar fins a 300 peus a la recerca de preses al mar.
  • Els pingüins Rockhopper s’aparellen de per vida.
  • Aquests pingüins es troben a tot l’hemisferi sud, des de la costa sud de l’Amèrica del Sud fins a Nova Zelanda.

Nom científic del pingüí Rockhopper

El pingüí rockhopper nom científic ésCrisocoma dels eudiptis.Eudiptissignifica 'bon bussejador' en llatí, i el gènere comprèn tots els pingüins amb cresta, com el pingüí macarrons i el pingüí real.Crisocomasignifica 'cabell daurat', de manera que el nom científic d'aquests pingüins significa 'bussejadors de cabells daurats'.

Alguns científics consideren que el pingüí saltador és una espècie de pingüí crestat. Altres científics divideixen l'espècie en tres subespècies: el pingüí saltador del nord, el pingüí saltador i el pingüí saltador oriental. Els pingüins saltamolls del nord solen ser més grans que les altres dues subespècies.



Aspecte del pingüí Rockhopper

Totes aquestes espècies tenen llargues plomes de cresta grogues i negres, ulls vermells i bec vermellós de color vermell. Amb una alçada de menys de 2 peus, aquests pingüins són uns centímetres més alts que un bitlles. Els mascles són una mica més grans que les femelles. Aquests pingüins pesen aproximadament 5,5 lliures; són les espècies més petites de pingüins amb cresta.

Aquests pingüins tenen la coloració tradicional en blanc i negre de la majoria de pingüins, amb un esmòquing negre que cobreix la major part del cos, excepte els panxes rodons i blancs. Tenen franges atrevides a la regió per sobre dels ulls anomenades franges superciliars. Els pingüins del nord tenen crestes més destacades que les espècies del sud.

Els seus pollets són majoritàriament negres i grisos amb bec negre, que a mesura que envelleixen es tornen més vermells i ataronjats. Els pingüins juvenils semblen els seus homòlegs adults, tret de taques de cabell gris sota la barbeta. Alguns joves no posseeixen ratlles superciliars.



Primer pla d’un pingüí Rockhopper (Eudyptes chrysocome) situat en un grup de pingüins i cormorans imperials a la zona costanera de les Illes Malvines.
Primer pla d’un pingüí Rockhopper situat en un grup de pingüins i corbs marins imperials a la zona costanera de les Illes Malvines.

Comportament del pingüí Rockhopper

Aquests pingüins nien al llarg de les costes rocoses, d’aquí el nom de pingüí saltador. La majoria de les espècies de pingüins llisquen sobre el seu ventre, però aquests pingüins prefereixen saltar entre les roques on viuen. Prefereixen denses taques d’herba anomenades tussocks per a la reproducció i la nidificació.

Com la majoria d’espècies de pingüins, estan dissenyats per nedar. Utilitzen les ales per propulsar-se en aigües poc profundes, encara que se sap que també travessen a aigües més profundes. Aquests pingüins poden bussejar fins a 300 peus per sota de la superfície i nedar al voltant de 4 mph sota l'aigua. Quan arriba el moment de tornar a la costa, els pingüins saltamolls poden llançar-se fora de l’aigua i aterrar a la platja a la panxa.

Pingüí Rockhopper Hàbitat

Tots els pingüins saltadors es troben a les illes que envolten l’Antàrtida i Nova Zelanda, així com a l’extrem sud de l’Amèrica del Sud. L’espècie septentrional d’aquest pingüí viu a l’illa de Gough i Tristan da Cunha, així com a les illes de l’oceà Índic. La varietat oriental del pingüí saltador viu a les illes Auckland i altres illes que envolten Nova Zelanda, així com als territoris del sud de França i a les illes Prince Edward i Marion a Sud-àfrica. El pingüí saltador meridional es desenvolupa a les illes de la costa més sud de Xile i Argentina.

Dieta de pingüins Rockhopper

Aquests pingüins són carnívors i la seva dieta consisteix principalment en krill. També participen en altres petits crustacis i calamars.

Per caçar, aquests pingüins es quedaran al mar durant dies cada dia, bussejant profundament per obtenir krill. Tenen una capa de greix que els manté a la superfície i calents al fred oceà. Els pingüins Rockhopper, com altres espècies de pingüins, tenen una alta densitat de plomes que es superposen i bloquegen la humitat. Tenen la majoria de les plomes de qualsevol espècie d’ocell.

Per ajudar encara més a la caça, els ulls vermells d'aquest pingüí es poden ajustar perquè puguin veure tant per sobre com per sota de la superfície de l'aigua. També poden dormir mentre floten al mar.

Rockhopper Penguin depredadors i amenaces

Aquests pingüins no tenen depredadors que habiten a la terra, però tenen molt a témer al mar, així com d'altres espècies d'aus. Cauen presa de balenes orques, taurons blaus, foques de pell , i mar de lleopard ls. Tot i que aquests pingüins defensen aferrissadament les seves cries, els pingüins nadons solen ser víctimes d’ocells costaners com fulmars, skuas i gavines d'algues marines.

Els pingüins Rockhopper també estan amenaçats pels humans. Les seves preses pateixen un augment de la temperatura mundial a causa del canvi climàtic, de manera que els pingüins estan en declivi perquè no troben prou menjar. La sobrepesca i els vessaments de petroli contribueixen a l’escassetat de preses. Aquests pingüins també es poden capturar accidentalment a les xarxes de pesca. De les tres espècies d’aquests pingüins, la varietat septentrional és la que té més risc.

Reproducció, nadons i vida útil de pingüins Rockhopper

La temporada d’aparellament d’aquests pingüins és de principis de primavera a finals d’estiu. Els pingüins arriben a terra, i els pingüins mascles solen arribar abans que els pingüins femelles. Com la majoria d’espècies de pingüins, s’aparellen de per vida. La parella masculina i femenina intenta trobar-se mútuament. Normalment localitzen el mateix lloc de nidificació que feien servir anys anteriors. Els mascles comencen a reproduir-se als 4-5 anys, mentre que les femelles comencen als 5-6 anys. Aquests pingüins s’asseuen als ous durant uns quatre mesos. A mesura que els pingüins fan el niu a les tussocks, els pares incuben els ous per torns. Són molt agressius i defensen els ous picotant i xisclant contra qualsevol cosa que s’acosti.

Els pingüins saltamolls del nord fan el niu en colònies més petites que els seus homòlegs del sud. La mida de les colònies de pingüins del nord oscil·la entre els 25.000 i els 65.000 individus. Els pingüins del sud, però, nien en colònies de fins a 130.000 pingüins. Aquesta diferència pot ser la raó per la qual els pingüins del sud solen tenir dos pollets per temporada. Les espècies del nord ponen dos ous, però en circumstàncies normals només en sobreviu un.

Els pares del pingüí saltador guarden els seus nadons, anomenats pollets fins als aproximadament un mes. En aquest punt, els pollets deixen els tussocks per unir-se a altres joves pingüins en grups protectors anomenats bressols. Després de complir uns 66 dies, els pingüins estan a punt per defensar-se per si mateixos.

Aquests pingüins viuen fins a uns 10 anys en estat salvatge. No obstant això, alguns dels pingüins rockhopper més antics viuen fins als 30 anys. A mesura que envelleixen, són més susceptibles als depredadors.

Població de pingüins Rockhopper

S'estima que hi ha al voltant d'1,5 milions de parells d'aquests pingüins a tot el món. L’espècie, especialment el pingüí saltador nord, ha experimentat una davallada en els darrers 30 anys. El Llista vermella d’espècies amenaçades de la UICN ha classificat els pingüins del nord com a amenaçats a causa del ràpid descens de la població, mentre que els pingüins del sud estan catalogats com a 'vulnerables'.

Pingüí Rockhopper al zoo

Actualment, hi ha aproximadament 317 d’aquests pingüins als zoològics de tota Amèrica del Nord. Molts zoològics destacats presenten aquests pingüins, i també es troben en molts aquaris diferents.

Al Zoo de Saint Louis , es troben pingüins saltamolls del sud a la seva exposició Penguin and Puffin Coast. El Zoo i jardins botànics de Cincinnati han criat aquests pollets de pingüí. I la Zoo d'Indianapolis inclou aquests pingüins a la seva exposició Oceans i realitzen demostracions en viu d’alimentació de pingüins, on els hostes poden veure com els pingüins capturen menjar sota l’aigua.

Mostra els 21 animals que comencen per R

Articles D'Interès