Segell de pell

Classificació científica del segell de pell

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Carnívors
Família
Otariidae
Gènere
Arctocefàlia
Nom científic
Arctocefalines

Estat de conservació de les foques de pell:

Prop d’Amenaçats

Localització del segell de pell:

oceà

Dades sobre el segell de pell

Presa principal
Calamars, peixos, ocells
Característica distintiva
Solapes externes per a les orelles i estructura robusta
Habitat
Aigües fredes i terrenys rocosos
Depredadors
Segell de lleopard, taurons, orca
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Calamar
Tipus
Mamífer
Eslògan
Es troba només a l’hemisferi nord.

Característiques físiques del segell de pell

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
27 mph
Esperança de vida
12 - 18 anys
Pes
105 kg - 300 kg (230 lliures - 661 lliures)
Llargada
1,5 m - 2 m (59 a 79 polzades)

Focs que poden caminar per terra



Nou espècies separades de foques de pell constitueixen els gèneres Arctocephalus i Callorhinus. Tot i que vuit d’aquestes pertanyen a Artocephalus i viuen als mars del sud, la novena espècie pertany a Callorhinus i habita al Pacífic Nord. Les nou espècies són totes pinnípedes o mamífers amb quatre apèndixs aletes. Les foques de pell van evolucionar a partir d’óssos antics i són parents propers dels lleons marins moderns.



3 fets sorprenents sobre les foques de pell

1. Malgrat la seva gran mida, les foques de pell poden nedar a 15 milles i hora impressionants.

2. Les foques de pell tenen unes petites urpes a les aletes per ajudar a agafar-les a terra

3. Algunes foques de pell poden capbussar-se fins a 800 peus de profunditat a l'oceà.

Nom científic

Les foques de pell meridional pertanyen al gènere Arctocephalinae. Els vuit noms d’espècies són els següents:



  • A. gazella: foca de pell antàrtica
  • A. tropicalis: foca de pell subantàrtica
  • A. galapagoensis: foca de pell de Galápagos
  • A. australis: foca de pell sud-americana
  • A. philippii: foca de pell de Juan Fernandez
  • A. townsendi: foca de pell de Guadalupe
  • A. fosteri: foca de pell de Nova Zelanda
  • A. pusillus: foca de pell marró

L’espècie nord de foca de pell, C. ursinus, pertany al gènere Callorhinus.

Aspecte

El tret distintiu d’un segell de pell és el seu pelatge suau i pelut. En temps passats, aquesta característica feia que aquests animals fossin molt atractius per als caçadors que podien vendre la pell a bon preu.

Les nou espècies tenen orelles o pinyes, a diferència d'altres tipus de foques. Les foques de pell tenen bigotis, que també s’anomenen vibrisses. El seu cap s’assembla al de gossos amb musells llargs i punxeguts.

Tenen extremitats fortes que són llargues de segellar i poden girar les aletes posteriors per a un viatge terrestre més eficient. Les aletes anteriors tenen unes petites urpes que s’adhereixen quan són a terra. Les seves potes davanteres fan de rems quan neden.

Estan coberts de pell, excepte les seves aletes. Aquestes grans zones sense pell ajuden a les foques a mantenir-se més fresques quan fa calor. També fan que els segells siguin nedadors ràpids i eficients. Poden nedar fins a 15 milles per hora. En comparació, la velocitat màxima de natació del campió olímpic Michael Phelps és d’uns 6 mph.

Els mascles d'algunes espècies de foques de pell poden arribar a ser cinc vegades més grans que les femelles. Els mascles poden pesar fins a 700 lliures, gairebé tant com un cavall. Les femelles pesen entre 100 i 200 lliures, aproximadament tant com un adult humà. Els mascles de foques de pell poden arribar a fer fins a 10 peus de longitud, mentre que les femelles tenen una mitjana de quatre a cinc peus.

A més, els mascles i les femelles d’algunes espècies tenen característiques físiques diferents. Per exemple, la seva pell té diferents colors. Aquestes diferències de gènere s’anomenen dimorfisme.

La majoria de les cries de foques de pell són de color marró fosc quan neixen. Muden la primera capa al cap de pocs mesos i apareix un color marró més clar. Entre les foques de pell del nord, les femelles tenen un tros de pell gris al pit de color marró vermellós i són de color gris platejat a l'esquena. Els mascles d’aquesta espècie són marrons o negres.

Comportament

Les foques són mamífers i han de respirar aire. Malgrat tot, passen el màxim temps possible a l’aigua. Sovint es queden al mar durant mesos. Molts tipus de foques poden durar 10 minuts o més sense aflorar. Alguns poden bussejar fins a 800 peus.

Però, de mitjana, aquests mamífers bussegen a uns 100 peus. Sovint es queden submergits cinc minuts més o menys. Els humans només podem bussejar entre 20 i 40 peus sense equips de busseig.

Les foques de pell tenen una capa gruixuda de gruix sota la pell. Els ajuda a surar. També actua com a aïllant. Juntament amb els seus abrics de pell, el greix els protegeix de les fredes temperatures de l'oceà.

Són feliços sols o en grups reduïts. Només durant l’època de cria es socialitzen les foques de pell. És llavors quan els mascles també són més agressius cap als altres mascles. De vegades fins i tot mossegaran els humans que s’acosten massa.



Hàbitat de foques de pell

Vuit espècies de foques de pell habiten regions costaneres de l’hemisferi sud. El seu hàbitat s’estén per Austràlia Meridional, Nova Zelanda, Àfrica, les Illes Galápagos, Amèrica del Sud i l’Antàrtida.

La resta d’espècies viu a la regió de la vora del Pacífic. L’hàbitat més meridional de les foques de mar del nord és el sud de Califòrnia. Estenen al nord fins al mar de Bering i també es troben als mars del nord del Japó.

Aquests mamífers marins viuen principalment als oceans. Però, durant la temporada de cria, passen la major part del temps a les costes rocoses.

No migren regularment, però les foques de pell viatjaran per terra si el menjar és escàs. Si cal, recorreran centenars de quilòmetres per trobar una font d’aliment.

Dieta

Les foques de pell són carnívors i gaudeixen d’una àmplia gamma d’aliments diferents en funció del que hi ha al seu hàbitat. Mengen peixos, calamars, aus com els pingüins i el krill. De mitjana, un mascle pot menjar una tona sencera d’aquests petits crustacis a l’any.

Els mascles solen deixar de menjar durant el temps de cria. Estan massa ocupats per aparellar-se i defensar el seu territori d'altres mascles. Com a resultat, sovint perden diverses quilos al dia.

Depredadors i amenaces per al segell de pell

Diversos animals marins s’aprofiten de foques de pell, inclosos taurons, orques i orques i altres tipus de foques. Dues són les foques lleopard i les foques grises. Les guineus també aprofiten les foques de pell del nord.

Durant molt de temps, els humans van representar la major amenaça per a les poblacions de foques de pell. Quan no hi havia lleis que protegissin aquests mamífers marins, els caçadors van morir per un gran nombre de cadells i adults per la seva pell gruixuda. A la gent li encantava portar abrics i barrets de foca durant l’època posterior a la Segona Guerra Mundial.

Tot i que avui en dia hi ha algunes lleis que protegeixen les foques de pell dels caçadors, això no vol dir que estiguin lliures de riscos. El canvi climàtic i els oceans que escalfen amenacen el seu hàbitat natural i les xarxes de pesca comercials encara perjudiquen involuntàriament moltes foques cada any.

Reproducció i nadons

Cada estiu, grans colònies de foques de mares es reuneixen al llarg de les costes per aparellar-se. Els bous alfa competeixen perquè les femelles s’afegeixin a les seves piscines d’aparellament. Un mascle pot reclamar 40-100 vaques per ell mateix, sovint després de nombroses batalles amb rivals masculins. Els mascles que lluiten rugen, amenacen físicament i mosseguen altres mascles per establir el domini.

Els mascles s’aparellen i es reprodueixen amb diverses femelles cada temporada d’aparellament. Normalment, les femelles donen a llum els nadons de la temporada passada ben aviat a la seva arribada a la rookery i després només una setmana després poden tornar a concebre.

El fetus creixerà dins de la seva mare durant l'any següent. Això és molt més llarg que el període mitjà d'embaràs de nou mesos per als mamífers. Els joves neixen vivint a la rookery als terrenys d’aparellament de la propera temporada.

Els cadells acabats de néixer pesen entre 11 i 13 lliures, gairebé el doble que la majoria dels nadons humans. Les cries poden caminar i nedar poc després del naixement. Les seves mares solen alletar les seves cries fins que estiguin a punt per parir de nou.

La majoria de les femelles només tenen un cadell que una ventrada. Les femelles d’algunes espècies, com la foca de pell del nord, poden localitzar les seves cadelles enmig de centenars d’altres pel so de la veu del cadell.

Vida útil del segell de pell

Les foques de pell de la vora del Pacífic de vegades viuen a mitjans dels anys vint. No obstant això, la seva vida mitjana és inferior a 20 a causa de la depredació, els factors ambientals i la pesca comercial.

Les foques de pell antàrtica tenen una vida útil similar. De mitjana, les femelles viuen fins als 25 anys d’edat. Els mascles només tenen una mitjana d’uns 15 anys, aproximadament el temps que un gos.

Població

L’espècie de foques de pell antàrtica és actualment la més gran. L’espècie de Guadalupe és la que té menys foces de pell. Com que les foques de pell passen gran part de la seva vida al mar, estimar les poblacions és una ciència inexacta. No obstant això, els investigadors han arribat als números següents:

  • Foca de pell antàrtica: de dos a quatre milions
  • Foia de pell marró: 2.120.000
  • Foia del nord: 880.000 dins de les aigües dels Estats Units
  • Foia de pell sudamericana: 300.000 a 450.000
  • Foia de pell subantàrtica: 300.000
  • Foia de pell de Nova Zelanda: 50.000
  • Foia de pell de Guadalupe: 34.000
  • Foia de pell de les Galápagos: 10.000-15.000
  • Foca de pell de Juan Fernández: 12.000
Mostra els 26 animals que comencen per F

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, Press de la Universitat de Califòrnia (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) L’Enciclopèdia dels mamífers

Articles D'Interès