Balena Minke

Classificació científica de la balena Minke

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Cetacea
Família
Balaenopteridae
Gènere
Balaenòpters
Nom científic
Balaenoptera acutorostrata

Estat de conservació de les balenes Minke:

Gairebé amenaçat

Localització de la balena Minke:

oceà

Dades divertides de la balena Minke:

Les balenes Minke són el membre més petit de la família de les balenes Baleen.

Dades de la balena Minke

Presa principal
Krill, arengades, anguiles de sorra, espadat, capelí, peix platejat i peix llanterna
Fet divertit
Les balenes Minke són el membre més petit de la família de les balenes Baleen.
Mida estimada de la població
Balena Minke comuna: 180.000; Balena Minke antàrtica: 515.000
Amenaça més gran
Orques
Altres noms)
Menor Rorqual, Menor Finback, Sharp-Head Finner, Little Finner, Pike Whale
Període de gestació
10 mesos
Tipus d’aigua
  • Sal
Habitat
Aigües temperades, tròpiques o subtròpiques
Depredadors
Humà, taurons, orques
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Krill
Tipus
Mamífer
Nom comú
Balena Minke
Nombre d'espècies
2
Eslògan
Hi ha dues espècies reconegudes!

Característiques físiques de la balena Minke

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Llis
Màxima velocitat
13 mph
Esperança de vida
30-50 anys
Pes
4.536-12.700 kg (5-14 tones)

Les balenes Minke són les més petites de les balenes Baleen.



Tot i això, aquest mamífer pot pesar fins a 20.000 lliures i arribar a fer fins a 35 peus de llarg. Hi ha dues espècies principals d’aquestes balenes. Són balenes Minke comuns i balenes Minke antàrtiques. Aquestes balenes són de color negre o gris fosc amb panxa blanca. Hi ha una variació amb la coloració, els patrons i les balenes entre les diferents balenes Minke.



Dades increïbles sobre les balenes Minke!

  • Aquestes balenes poden nedar fins a 24 milles per hora per escapar d’un Orca o intenta mantenir-se al dia amb un vaixell.
  • Descobrir aquesta balena no és molt fàcil ja que les seves sortides no surten de l’aigua abans de submergir-se sota la superfície.
  • Quan s’alimenten, aquestes balenes poden romandre amb un grup nombrós, però, en altres ocasions, prefereixen estar soles o amb una o dues balenes més.
  • Aquestes balenes poden romandre sota l'aigua fins a 20 minuts.

Classificació i nom científic de les balenes Minke

El nom científic per a aquestes balenes és Balaenoptera acutorostrata. Balaenoptera significa una balena alada i acutorostrata es tradueix en musell afilat. El nom comú els va donar un inexpert ballarí noruec, Meincke. Inicialment va pensar que la balena Minke era una Balena blava però es va equivocar. Les balenes Minke també es diuen de vegades rorquals menors, afiliats amb cap afilat, retardadors menors, petits finançadors i balenes Pike.

Formen part de la classe Mammalia i pertanyen a la família Balaenopteridae. Els Balaenopteridae inclouen vuit espècies diferents de balenes balenes, incloses Balenes geperudes , Balenes Blaves , i fi Whales .



Hi ha dues espècies diferents d’aquestes balenes. Són les rorquals comuns o septentrionals i les rorquals antàrtics o meridionals. Balaenoptera Acutorostrata és el nom científic de les balenes Minke del nord. Balaenoptera bonaerensis és el nom científic de les balenes Minke del sud.

Aspecte de la balena Minke

Tot i que aquestes balenes fan uns 35 metres de llarg i poden pesar fins a 20.000 lliures, en realitat són el membre més petit de la família de les balenes Baleen. Les femelles d’aquesta espècie solen ser una mica més grans que els mascles.

El cos d’una balena Minke del nord és de color gris fosc a negre. Les seves panxes són blanques i tenen un lleuger marcatge a l’esquena darrere del cap. Els patrons i colorants d'aquesta espècie poden variar de balena a balena, normalment en funció de la seva ubicació geogràfica. També hi ha alguna variació amb les plaques de balena o queratina que pengen de la boca d’aquestes balenes. Tindran entre 240 i 360 plaques de pal. Les balenes Minke del nord també tenen una banda blanca a les aletes.



Hi ha una subespècie de la balena del nord anomenada balena Minke nana. Com el seu nom indica, aquesta subespècie no arriba a ser tan gran com les balenes Minke comuns. Normalment només pesen uns 14.000 quilos i fan uns 26 peus de llarg. Una altra diferència entre les balenes mines i les balenes comuns és que tenen una vora negra al voltant de les seves plaques de balena. La seva aleta pectoral també inclou una taca blanca brillant que arriba cap a la zona de l'esquena i l'espatlla.

La segona espècie principal de balenes Minke, antàrtiques o meridionals, també té algunes diferències respecte a les balenes Minke del nord. Tenen entre 200 i 300 plaques de pala als costats de la boca. A diferència de les balenes Minke comunes i nanes que tenen una banda blanca a les aletes pectorals, les aletes de la balena Minke meridional són de color gris amb la vora blanca. Una altra diferència en aquesta espècie és que tenen pala asimètrica. El costat esquerre de la boca té un nombre menor de plaques de bala que el costat dret. El costat esquerre té menys plaques de pal blanca que el costat dret.

Balena minka nana (Balaenoptera acutorostrata) sota l
Balena Minke nana sota l'aigua a la Gran Barrera de Corall

Distribució, població i hàbitat de les balenes Minke

Aquestes balenes es poden trobar a molts llocs del món. Tot i que prefereixen hàbitats d’aigües boreals (septentrionals) o més temperades, aquesta espècie també es troba de vegades nedant en aigües tropicals o subtropicals. Quan s’alimenten, sovint busquen aigua més fresca a una latitud més alta. Aquestes balenes poden optar per nedar a les aigües costaneres o marines.

Aquestes balenes s’alimenten a uns 62 peus sota la superfície de l’aigua. La profunditat màxima a la qual submergiran és d’uns 350 peus sota la superfície.

El seu hàbitat preferit sovint es pot predir per la seva edat, sexe i estat reproductiu. En la majoria dels casos, els mascles més grans tendeixen a mantenir-se més a prop de la vora del gel a les regions polars durant la temporada d'alimentació a l'estiu. Les femelles més grans, en canvi, normalment opten per romandre en aigües més costaneres, però encara a una latitud més alta. Durant l'estació d'alimentació estival, les balenes més joves i més madures tendeixen a optar per romandre a latituds més baixes.

Les balenes Minke del nord es troben als oceans Pacífic i Atlàntic. Durant l’estiu, solen mantenir-se més a prop de la vora del gel àrtic. Als mesos d’hivern, es poden trobar gairebé al sud fins a l’equador.

Durant l’estiu, les balenes mines nanes tendeixen a mantenir-se més a prop de les regions polars del sud. També es poden trobar en aigües més càlides a latituds més baixes que les altres balenes. Per exemple, aquesta subespècie es pot trobar al llarg de la Gran Barrera de Corall a Austràlia o prop de Sud-àfrica o Amèrica del Sud.

Les balenes Minke antàrtiques es poden trobar a molts llocs diferents de l’hemisferi sud. Aquesta espècie s'ha vist a prop del Brasil, a l'estret de Magallanes, al sud de Xile i prop de Nova Zelanda i Austràlia.

Tant les balenes comuns com les antàrtiques participen en migracions estacionals. Es mantindran més a prop del pol nord o sud a la primavera i nedaran cap a aigües més tropicals a la tardor i a l’hivern. A causa de la diferència de quan es produeix la temporada als diferents hemisferis, les balenes comunes i antàrtiques no es troben ni es barregen a prop de l’equador. Aquestes balenes poden nedar fins a 263 milles quan migren.

Aquestes balenes no són una espècie en perill d’extinció. Actualment, les balenes Minke comuns tenen un estat de conservació com a mínim preocupant de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura). Els científics creuen que queden més de 180.000 d’aquestes balenes.

El Minke antàrtic té una amenaça lleugerament superior de posar-se en perill. Està catalogat com a quasi amenaçat segons la UICN. S'estima que queden aproximadament 515.000 balenes d'aquesta espècie.

Predadors i preses de balenes Minke

Minke Whale Predators: Què menja una balena Minke?

Orques representen la major amenaça per a aquestes balenes. Fins al 85% de la dieta d’una balena assassina la formen. Si una orca persegueix un Minke, la balena intentarà fugir nedant molt ràpidament. En aigües obertes, són capaços de mantenir una velocitat de 9 a 18 milles per hora mentre intenten escapar. La balena té les millors possibilitats d’escapar en aquests escenaris d’aigües obertes, ja que tenen una major resistència a llargues distàncies que les orques. Altres vegades, però, les orques poden arraconar aquestes balenes en un port o badia. En aquests escenaris, la balena té moltes més possibilitats de supervivència.

Els humans també van jugar un paper en la disminució de la població de balenes. Tot i que inicialment es veia que aquesta espècie de balena era massa petita per valer la pena, després que les poblacions d'altres espècies comencessin a disminuir, també van ser objectius. Tot i que la caça comercial de balenes ha estat prohibida, algunes persones encara intenten atrapar i matar aquestes criatures.

Què mengen les balenes Minke?

El Minke comú que viu al nord de l'Oceà Atlàntic menja diversos tipus d'aliments. Alguns d'aquests inclouen Krill , Arengades, anguiles de sorra, capelin i espadat. Les balenes Minke comunes que viuen al nord del Pacífic mengen anxoves japoneses, Saury del Pacífic i Krill .

La dieta d’una balena antàrtica consta de krill antàrtic, krill de gel, peixos jonas antàrtics, peixos llanterna antàrtics, peixos platejats antàrtics, nototènia i chionadraco.

Reproducció i vida útil de les balenes Minke

Aquestes balenes assoliran la maduresa sexual quan tinguin uns 23 peus de llarg. Per a les espècies comunes, això passa quan tenen entre 3 i 8 anys i, per a les balenes antàrtiques, quan tenen entre 7 i 8 anys. Els científics encara no estan segurs de com s’aparellen aquestes balenes, ja que mai no s’ha observat.

La gestació d’aquestes balenes és d’uns 10 mesos. Els científics han especulat que una mare alletarà i es quedarà amb els vedells fins que tinguin entre quatre i sis mesos. Les femelles solen tenir un vedell aproximadament un cop cada dos anys.

Aquestes balenes tenen una llarga vida útil; poden viure fins als 50 anys.

Balena Minke a la pesca i la cuina

Tot i que les organitzacions animalistes intenten evitar la mort de més balenes a través de la caça de balenes, aquestes balenes continuen sent objectius i captures en algunes zones del món. A Islàndia, aquesta carn de balena és un oferta comuna . Els turistes consideren que és una delícia exòtica quan visiten Reykjavík. No obstant això, els fets de la qüestió són que menjar carn de balena anima a continuar la caça de balenes i pot posar en perill les balenes com aquesta.

Mostra els 40 animals que comencen per M

Articles D'Interès