Petit pingüí

Classificació científica del pingüí petit

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Sphenisciformes
Família
Spheniscidae
Gènere
Eudyptula
Nom científic
Eudyptula Minor

Estat de conservació del pingüí petit:

Menor preocupació

Little Penguin Localització:

oceà
Oceania

Dades del petit pingüí

Presa principal
Krill, peix, gambeta
Característica distintiva
De mida petita amb plomes de color blau / gris
Habitat
Illes Antàrtiques Rocoses
Depredadors
Foca de lleopard, orca, taurons
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
2
Estil de vida
  • Colònia
Menjar preferit
Krill
Tipus
Ocell
Eslògan
L’espècie de pingüí més petita!

Característiques físiques del pingüí petit

Color
  • Gris
  • Blau
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Plomes
Esperança de vida
10 - 20 anys
Pes
1 kg - 3 kg (2,2 lliures - 6,6 lliures)
Alçada
35cm - 50cm (14in - 20in)

'L'espècie de pingüí més petita'

Petites patates fregides del Spheniscidae família, són petits els pingüins Austràlia i Nova Zelanda . Destacats a l’esfera dels pingüins, porten plomes de color blau brillant i, de vegades, passen per “pingüins de fades”. Els pingüins petits es mengen i es burlen a les aigües oceàniques el 80% del temps i poden pondre més d’una posta d’ous per temporada de reproducció.



Tot i que aquests animals no ho són En perill d’extinció per Llista vermella de la UICN estàndards, el seu nombre cau en picat i els investigadors fan sonar les alarmes. Afortunadament, conservació els esforços estan en marxa i els defensors de les aus voladores han pressionat amb èxit per obtenir lleis de protecció dels pingüins.



Nou fets fascinants de petits pingüins

  • Johann Reinhold Forster va descriure aquests animals per primera vegada el 1871.
  • Els petits pingüins al voltant de la platja Summerland, a l’illa de Phillip, fan desfilades nocturnes i els turistes vénen a veure-ho.
  • Universitat de Barcelona Tasmània destina recursos considerables a petits projectes de recerca de fets de pingüins.
  • Els caçadors valoraven els pingüins de fades per les seves pells i plomes als anys 1800 i principis del 1900.
  • Antigament, els mariners nàufrags de les Antípodes menjaven aquests animals per sobreviure.
  • Els ous d’aquests animals es van considerar una vegada una delícia, especialment entre els australians aborígens.
  • La mascota del pingüí Linux es va inspirar en un petit pingüí que va picotejar el creador del sistema operatiu durant unes vacances australianes.
  • Els científics creuen que algunes poblacions de pingüins de fades poden compartir ocasionalment colònies de nidificació amb aus marines, com ara prions i pardals de cua curta.
  • Els pescadors utilitzaven pingüins de fades per atrapar la roca del sud llagostes .

Nom científic de Little Penguin i altres monikers

El nom científic d’aquests animals ésEudyptula minor.Eudyptula deriva del grec i significa 'bon bussejador'. Menor es refereix a la petita alçada de l’animal.

Algunes persones d'Austràlia els anomenen 'pingüins de fades', mentre que molts kiwis utilitzen 'pingüins blaus'. La paraula nativa maorí per a pingüí petit és 'kororā'.



Subespècie de pingüí petit

Els biòlegs marins xoquen amb la taxonomia dels pingüins. Alguns científics creuen que els pingüins amb aletes blanques són una subespècie d’aquests animals, d’altres pensen que és una espècie totalment diferent i un tercer grup insisteix que són pingüins transformats en colors.

Preguntes similars persisteixen sobre l’est pingüí saltador.

Aspecte i comportament del pingüí petit

Aparença de pingüí petit

Com haureu endevinat, en comparació amb altres Spheniscidae espècies, aquests animals són diminuts. Les mesures exactes varien segons la subespècie i la població, però en general, la seva alçada mitjana és de 13 polzades i pesen aproximadament 3,3 lliures, el mateix que una torradora de dues llesques.



Les plomes petites de pingüí són d’un blau cerúlic vibrant. El plomatge gris pissarra els cobreix les orelles i la part inferior és blanca. Els becs solen arribar als tres i quatre centímetres de llarg, i els seus peus de sola negra són palmats.

Com es pot distingir entre femelles i mascles a la vista? Fixeu-vos en la mida del bec: les femelles en tenen de més primes.

Com passa amb totes les espècies de la família, aquests animals són aus sense vol i les seves 'ales' funcionen com a aletes.

Comportament del pingüí petit

M'agrada els éssers humans , aquests animals són diürns, és a dir, són més actius durant el dia. S’aixequen amb el sol i de seguida marxen cap a un dia de natació i menjar. Al capvespre, tornen a casa per alimentar els pollets i dormir.

Els pingüins petits són animals cooperatius que s’aconsegueixen preparar. En concret, eliminen els paràsits dels llocs difícils d’accedir de l’altre. Com a hostes i depredadors d’aquestes minúscules criatures, aquests animals juguen un paper vital en els seus ecosistemes.

Parlant de la preparació, passen molt de temps preparant les plomes amb olis produïts en una glàndula per sobre de les cues. El procés ajuda a mantenir el plomatge impermeable. A més, un cop a l'any, les colònies desembarquen durant uns 17 dies de muda. Durant aquest període, les seves velles plomes cauen i en surten de noves. El vessament anual és una part fonamental de la seva fisiologia d’impermeabilització.

Els pingüins petits també tenen glàndules per sobre dels ulls que filtren la sal del mar.

Quan arriben a terra, treballen en grup. Com a estratègia defensiva, es mouen de l’aigua per aterrar en files, com un exèrcit, i es comuniquen amb xiscles i trills.

Com el seu nom científic indica, aquests animals són súper bussos i nedadors que passen el 80 per cent del seu temps fent les dues coses. De mitjana, neden de dos a quatre quilòmetres per hora, però els investigadors han aconseguit que els individus accelerin a 6,4 quilòmetres per hora. Segons el busseig, poden arribar al fons marí i la caiguda mitjana dura 21 segons. Fins ara, la petita immersió registrada més llarga va ser de 90 segons.

Aquests animals no només són grans nedadors i bussejadors, sinó que també són viatgers impressionants que poden emigrar a llocs llunyans. El 1984, els investigadors en van fer un seguiment des de l’illa de Gabo fins al port de Victoria: una distància de 7.628 quilòmetres (4.739 milles).

Petit pingüí blau a la roca
Petit pingüí blau a la roca

Petit hàbitat de pingüí

Els pingüins petits viuen principalment a la costa costera de Nova Zelanda i al sud d’Austràlia. La gent ha afirmat veure l'espècie Xile i Sud-Àfrica , però els experts estan dividits en el tema. Alguns creuen que els testimonis van identificar erròniament un altre animal; altres pensen que poden ser poblacions vagabundes introduïdes per humans. El debat continua.

Quan no són a l’aigua, els pingüins de fades viuen als caus costaners. Sempre es troben en zones de sorra i roques i fan un bon ús de coves, escletxes de roca, troncs i fins i tot estructures artificials per construir les seves cases.

Algunes colònies reproductores són gestionades per grups de conservació i funcionen com a destinacions turístiques. Si hi aneu, guardeu la càmera. Els visitants no poden fer fotos ni vídeos dels pingüins petits perquè atorden els animals i fins i tot poden cegar-los.

Dieta dels pingüins petits

Aquests animals sopen en una esmorzada de peixos petits, inclosos:

Com que els pingüins petits són petits, normalment cacen preses més joves i petites.

Petit pingüí depredadors i amenaces

Com a espècie, aquests animals no estan en perill. No obstant això, les poblacions individuals s’enfronten a obstacles difícils. A causa del canvi climàtic, el creixement de la població humana i la contaminació, els experts fan sonar alarmes aviat i insten les comunitats a donar suport als esforços de conservació.

Depredadors naturals de pingüins petits

Els depredadors naturals d'aquests animals inclouen:

Amenaces no naturals per als pingüins petits

Gats , rates , i guineus no són depredadors naturals de pingüins, ni són endèmics dels antípodes. Però des que van ser introduïts pels humans, els tres 'intrusos' han delmat les poblacions regionals de pingüins.

Però hi ha bones notícies! I tot és gràcies a un pollastre un agricultor anomenat Swampy Marsh que va suggerir l'ús gossos pastors per protegir les colònies de pingüins. Al principi, la gent ignorava la seva idea. Però quan només sis pingüins van romandre a prop de casa seva, els poders van cedir i van emprar els cadells del senyor Marsh per espantar les guineus. Ha funcionat! Avui en dia s’utilitza el mètode del gos pastor quan els depredadors no nadius representen una amenaça per a les espècies indígenes.

Els humans també constitueixen un perill enorme per a aquests animals. Per començar, la població humana es dispara. Per emmarcar la situació, aproximadament mil milions de persones van ocupar el planeta el 1800. El 2020, 7.800 milions de nosaltres vam caminar per la Terra.

El nostre creixement, malauradament, està enderrocant centenars d’hàbitats. Al cap i a la fi, la gent ocupa espai! A Austràlia, les noves promocions d’habitatges estan invadint la vida salvatge, i el xiuxiueig de skidoos i vaixells a motor condueix les poblacions de pingüins de les seves cases històriques. Les vagues de vehicles, les captures accessòries, la contaminació per plàstics i els incendis de gestió del territori també plantegen grans problemes per als petits pingüins.

Reproducció, nadons i vida útil de pingüins petits

Reproducció

L’època de reproducció depèn principalment de la ubicació i de les temperatures de l’oceà. En termes generals, els mascles comencen a construir i renovar caus en algun moment entre maig i setembre per a la temporada d'aparellament. El seu objectiu és crear el millor niu per atraure les millors femelles.

Excepte en rares circumstàncies, els socis continuen sent monògams durant la temporada de reproducció. Per aparellar-se, les parelles solen aïllar-se o formar petites ramificacions de colònies del grup més gran.

L’embragatge estàndard consta d’un a quatre ous posats d’un a quatre dies de diferència. Al principi, pesen uns 55 grams (12 lliures), el mateix que quatre gominoles, i es fan més grans durant un període d’incubació de 36 dies. Les femelles de pingüins de fades són capaces de posar més d’un embragatge per temporada, però pocs ho fan.

Aquests animals tornen als mateixos llocs de reproducció any rere any, canviant només ocasionalment.

Nadons

Ambdós pares ajuden a incubar i criar pollets. Un cop nascuts, la mare i el pare treballen hores extres per mantenir els nius càlids i còmodes durant 18 a 38 dies. Quan un bebè arriba a les 7 o 8 setmanes, les seves plomes creixen i surten soles!

Els mascles arriben a la maduresa sexual als tres anys, mentre que les femelles es desenvolupen als dos anys.

Esperança de vida

La vida mitjana d’aquests animals en estat salvatge és d’uns 6,5 anys. Les persones que viuen en captivitat poden arribar als 20.

Població de pingüins petits

Els experts situen la població mundial d’aquests animals entre 350.000 i 600.000. Algunes estimacions arriben fins als 1.000.000. Com a resultat, la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura els considera un animal de Menor preocupació .

Però això no explica tota la història.

Les colònies de Nova Zelanda han anat disminuint constantment des dels anys seixanta. Els conservacionistes calculen un 70% al centre de la ciutat. El sud d’Austràlia i les poblacions de Tasmània continental també estan lluitant sota el pes de la invasió humana.

Afortunadament, malgrat l’absència d’una alarma de la UICN, tant Austràlia com Nova Zelanda han instituït lleis que aborden possibles problemes abans que sigui massa tard.

Es consideren els pingüins de fulla blanca, que alguns científics consideren una petita subespècie de pingüí en perill a Nova Zelanda.

Pingüins petits als zoos dels Estats Units

Molts zoològics dels Estats Units tenen cura d'aquests animals, inclosos:

Aquesta llista no és exhaustiva. Per trobar un zoo a prop vostre amb un petit recinte de pingüins, aneu a Google.

Mostra els 20 animals que comencen per L

Articles D'Interès