Pingüí Galápagos

Classificació científica del pingüí de les Galápagos

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Esfenisciformes
Família
Spheniscidae
Gènere
Esfenisc
Nom científic
Spheniscus Mendiculus

Estat de conservació del pingüí Galápagos:

En perill d’extinció

Localització del pingüí Galápagos:

oceà

Dades del pingüí de les Galápagos

Presa principal
Krill, peix, gambeta
Característica distintiva
De mida petita i cap completament negre
Habitat
Illes de l'Oceà Rocallós
Depredadors
Foca de lleopard, orca, taurons
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
2
Estil de vida
  • Colònia
Menjar preferit
Krill
Tipus
Ocell
Eslògan
Trobat a l’equador!

Característiques físiques del pingüí Galápagos

Color
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Plomes
Esperança de vida
15 - 20 anys
Pes
2 kg - 4 kg (4,4 lliures - 8,8 lliures)
Alçada
48cm - 50cm (19in - 20in)

'El pingüí de les Galápagos es troba més al nord que qualsevol altra espècie de pingüí al món.'



És una vista molt rara i inusual: un pingüí que viu en climes càlids. Charles Darwin mai no va veure aquestes criatures en el seu viatge a les Galápagos, però avui són un espectacle fascinant per a turistes visitants i amants de la natura que arriben a la cadena de les illes de tot el món. No obstant això, actualment la població està en forta caiguda a causa de la caiguda del subministrament d'aliments i dels canvis en el cicle climàtic natural. Si alguna cosa no es fa per revertir el seu declivi, és possible que siguin vulnerables a la seva extinció completa.



3 Dades del pingüí de les Galápagos

  • L’espècie de pingüí Galápagos s’ha adaptat estretament als cicles ambientals anuals de les Illes Galápagos. El moment de la sevacria, muda i alimentaciótot es basa en canvis en aquest cicle.
  • El pingüí de les Galápagosmolts twice per year. Cada muda triga aproximadament dues setmanes a completar-se.
  • Els pingüins probablement van evolucionar al voltant de l’Antàrtida. Nova Zelanda regió algunsFa entre 30 i 40 milions d’anys, quan ambdues masses terrestres estaven pràcticament connectades entre si. Un grup de pingüins més tard es va separar dels altres i va viatjar cap al nord, donant lloc als anomenats pingüins bandats.

Nom científic del pingüí Galápagos

El nom científic del pingüí Galápagos ésSphensiscus mendiculus. La paraulamendiculusés un terme llatí que es tradueix aproximadament en escaràpid o petit captaire. La primera persona que la va classificar va ser el zoòleg suec Carl Jakob Sundevall el 1871, dècades després del famós viatge de Darwin a l’illa.



El pingüí de les Galápagos és només un dels quatre vius espècies de les bandes penguin gènere. Els altres tres són els Pingüí de Magallanes , el Humboldt penguin , i la Pingüí africà , tots els quals habiten les costes de Sud Amèrica i Àfrica . Es diuen així per les marques en bandes al voltant de la cara i el cos. La família deSpheniscidae, així com tot l'ordre deEsfenisciformes, també inclou totes les espècies de pingüins que viuen actualment.

Aspecte i comportament del pingüí Galápagos

El pingüí Galápagos és un membre per excel·lència de la família dels pingüins. Presenta el conegut cos negre i el ventre blanc que caracteritzen moltes espècies de pingüins. Una diferència important en l’aspecte és la franja corba de plomes blanques al llarg dels costats del cap i la zona del pit. Altres coloracions interessants inclouen els ulls vermells i les taques blanques i roses al llarg del bec i la zona de la gola.

El pingüí de les Galápagos mesura unes 20 polzades d’alçada i pesa de 4 a 6 lliures. És la segona espècie de pingüí més petita del món, només batuda per la petit pingüí de Austràlia i Nova Zelanda . Els mascles són lleugerament més grans que les femelles de mitjana, però ambdós sexes tenen un aspecte similar.



El pingüí de les Galápagos està especialment adaptat per a un entorn marí, on passa una gran part del seu temps caçant i banyant-se. Els ulls es modifiquen per refractar adequadament la llum de l’aigua i les orelles estan protegides dels canvis de pressió per part d’òrgans especialitzats. Un cop d’ull a les ales us indicarà que són òrgans aeris modificats que permeten que el pingüí llisqui sense esforç per l’aigua.

A causa de la seva marxa incòmoda i mal equilibri, el pingüí és tan maldestre a la terra com és ràpid i àgil a l’aigua. Aquesta és una de les principals raons per les quals el centre de la vida social del pingüí és la colònia. Caracteritzada per un fort xiscle i un moviment constant, la colònia proporciona protecció i seguretat a tots els membres vulnerables. El grup també ofereix socis de caça garantits quan busquen menjar.

Els pingüins de les Galápagos es comuniquen entre ells mitjançant vocalitzacions i moviments corporals. Les trucades ajuden a mantenir la cohesió del grup a la colònia i a la caça. Tot i la seva naturalesa social, aquests pingüins són molt territorials i defensaran els seus nius d’intrusos externs. També han adaptat diverses trucades i moviments antagònics per evitar els visitants no desitjats. Això és una mica anàleg a la forma en què els humans hem format llars i comunitats més grans. Els pingüins acolliran els veïns sempre que no s’apropin massa al niu.

Com que els pingüins normalment s’adapten als ambients freds i gèlids de l’extrem sud, aquesta espècie viu una existència força fràgil i precària als climes més càlids de les Illes Galápagos. L’elevada temperatura de l’aire (que pot arribar als 80 Fahrenheit) és un problema constant per al pingüí, però ha adaptat diverses estratègies per fer-hi front. Per exemple, el pingüí passarà una bona part del seu temps a l’aigua més freda per refrescar-se. També estendrà les seves aletes i es posarà a sobre per evitar que el sol brilli als peus. El pegat sense plomes a la cara proporciona un alleujament del clima càlid. Si falla tota la resta, aquesta espècie té la capacitat de treure l'excés de calor jadegant.

Hàbitat del pingüí de les Galápagos

Com el seu nom indica, el pingüí Galápagos habita exclusivament a les illes Galápagos, situades a l'oest de l'Equador a Amèrica del Sud. És l’única espècie situada al nord de l’equador, però només la punta nord de l’illa més important de la cadena creua la línia. Aquests pingüins s’adhereixen principalment a les platges rocoses de la costa, on el fred Cromwell Current i Humboldt Current es reuneixen amb la cadena de l’illa per aportar un ampli subministrament d’aliments durant tot l’any. Gairebé tots els pingüins es troben a l'extrem occidental de la cadena de l'illa.

Dieta dels pingüins de les Galápagos

Els pingüins de les Galápagos ho són carnívor ocells que s’alimenten gairebé exclusivament de petites criatures marines, incloses sardines, anxoves, salmonetes i invertebrats, que solen tenir una mida inferior a una polzada. Aquests pingüins treballen en equip per perseguir les preses en un lloc desitjable i després arrabassar el menjar des de baix amb els seus becs esmolats. L'olfacte també pot tenir un paper important en la recerca de preses. Pràcticament cap de les seves dietes prové d’animals terrestres.

La major amenaça per a aquest subministrament d'aliments és la interrupció del cicle El Niño. Es tracta de fases inusualment càlides en el moviment de l’aigua de l’oceà per tot el Pacífic. L’aigua tèbia alenteix el ritme amb què els nutrients pugen a la superfície de l’oceà, cosa que provoca la disminució de les poblacions de peixos. Si l’aigua s’escalfa massa, els pingüins poden deixar de reproduir-se del tot i fins i tot morir de fam.

Depredadors i amenaces dels pingüins de les Galápagos

El petit i grassonet pingüí de les Galápagos s’enfronta a nombroses amenaces de depredadors voraços. Quan el pingüí està nedant a través de l’aigua, el poden menjar taurons o Galápagos foques de pell . La coloració del pingüí proporciona una bona font de camuflatge. Quan es veu des de dalt, la part inferior negra es fon amb l’aigua fosca que hi ha a sota. Quan es veu des de baix, l’estómac blanc es fon amb l’aigua poc profunda que hi ha a sobre. Si falla aquest camuflatge, la velocitat i l’agilitat proporcionen una bona defensa.

A terra ferma, el pingüí s’enfronta a una considerable amenaça del seu depredador de llarga data, el falcó de les Galápagos, que pot caure en qualsevol moment i matar el pingüí lent i incòmode. S'han introduït espècies com gossos , gats , rates , i altres grans ocells han representat una nova amenaça i han desestabilitzat els grups de pingüins estables. Les espècies introduïdes també porten malalties que poden delmar les poblacions de fauna autòctona.

Els éssers humans no suposen necessàriament una amenaça directa per a aquesta espècie, però les nostres accions poden contribuir a la seva desaparició. A causa dels canvis produïts pel cicle El Niño, aquests pingüins són altament vulnerables a petites interrupcions en el subministrament d'aliments. Això es veu agreujat per la destrucció de peix per contaminació i sobrepesca. Una altra font de perill és la pèrdua de llocs de nidificació naturals a causa de les inundacions i la competència amb altres espècies.

Reproducció, nadons i vida útil del pingüí de les Galápagos

El pingüí Galápagos és una espècie monògama que s’aparella de per vida. El procés de festeig per assegurar un company implica rituals llargs i afectuosos, com ara la presa, el toc de factures i els copets de flipper. Aquests signes d’afecte continuen fins i tot després de connectar-se per enfortir el vincle de la parella durant els anys que queden junts. El pingüí Galápagos no té una temporada de reproducció establerta. Tot i que pot aparellar-se en qualsevol moment de l'any, la seva decisió de criar sol estar dictada per l'abundància d'aliments i, per tant, per les condicions ambientals de l'oceà circumdant.

Després d’aparellar-se, els pingüins crearan un niu junts a partir de roques i branquetes dins de petites depressions al llarg de la costa. El niu proporciona protecció als pollets joves contra els depredadors i la calor del sol. Per copular, la femella s’estira a terra, mentre que el mascle intenta pujar a bord. Tot el procés només dura aproximadament un minut o dos.

Un cop impregnada, la femella pingüí produirà tres urpes al llarg de l’any amb dos ous per posta. Aquests ous eclosionaran al cap d’uns 38 a 42 dies. Tots dos pares comparteixen tasques d’incubació, alimentació i protecció, sovint alternant entre si les tasques.

El pollet jove comença amb unes plomes grisoses, esponjoses i plomoses al cap i a l'esquena, juntament amb taques blanques a l'estómac i les galtes. Es triga aproximadament dos mesos a volar completament. Això significa que guanyen el conjunt complet de plomes. En els pingüins, per descomptat, les plomes no s’utilitzen per volar, sinó per ajudar-les a nedar i mantenir-les calentes a l’aigua freda.

Als tres o sis mesos d’edat, els pingüins assoliran la independència dels seus pares. No obstant això, la maduresa sexual arriba molt més tard. Les femelles arribaran a la maduresa al cap de tres a quatre anys, mentre que els mascles triguen uns quatre a sis anys a realitzar el mateix. La vida màxima en estat salvatge és d'entre 15 i 20 anys, però la depredació o la fam poden reduir significativament la seva vida potencial.

Població de pingüins de les Galápagos

A causa d’anys de declivi, actualment només queden uns 1.200 pingüins Galápagos en estat salvatge. Quasi tots aquests pingüins restants s’agrupen en un petit tram de territori al llarg de la costa de la cadena de l’illa.

Estat de conservació

Segons la llista vermella de la UICN, actualment el pingüí de les Galápagos és un en perill d’extinció espècies. El destí d'aquesta espècie es va descuidar durant molt de temps fins al segle XXI, quan els investigadors finalment van intentar preservar-la de l'extinció. Alguns d’aquests esforços de conservació s’han dirigit a la construcció de nous llocs de niu i a evitar l’esgotament dels peixos a les aigües circumdants. Gran part de l’esforç per salvar l’espècie dependrà de l’esforç de la humanitat per evitar que el canvi climàtic es descontroli.

Mostra els 46 animals que comencen per G

Articles D'Interès