Tigre siberià

Classificació científica del tigre siberian

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Carnívors
Família
Fèlids
Gènere
panthera
Nom científic
Panthera Tigris Altaica

Estat de conservació del tigre siberian:

En perill d’extinció

Ubicació del tigre siberian:

Àsia
Euràsia

Dades del tigre siberian

Presa principal
Cérvol, bestiar boví, senglar
Habitat
Bosc tropical dens
Depredadors
Humà
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
3
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Cérvols
Tipus
Mamífer
Eslògan
També conegut com el tigre Amur.

Característiques físiques del tigre siberian

Color
  • Negre
  • Blanc
  • taronja
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
60 mph
Esperança de vida
18 - 25 anys
Pes
100 kg - 350 kg (220 lliures - 770 lliures)

Símbol reial de força, poder i fortalesa, el tigre siberian és un dels depredadors més ferotges del món.



Amb la seva immensa mida i el seu poderós cos, el tigre siberià ronda els densos boscos de l’Àsia oriental a la recerca de preses. Especialment adaptat per al clima gèlid on resideix, és un depredador sofisticat capaç d’enderrocar gairebé qualsevol altre animal, independentment de la seva mida. Però a causa del valor donat al seu luxós pelatge i a les suposades propietats medicinals de les seves parts, l'animal es troba en constant amenaça d'extinció per l'activitat humana. Es requeriran meticulosos esforços de conservació i protecció dels governs locals per reforçar la població actual.



IncreïbleDades del tigre siberian!

  • Altres noms comuns del tigre siberià inclouen el tigre Amur, el manxú i el tigre coreà.
  • El tigre siberian és un símbol mitològic important per a algunes cultures natives de la regió on resideix.
  • Com una empremta digital humana, no hi ha dos tigres que tinguin exactament el mateix patró de ratlles.
  • Les ratlles d’un tigre ajuden a camuflar-lo, de manera que pot colar-se i matar les preses amb un fort cop.
  • Els tigres siberians requereixen una gran quantitat de territori natural per vagar, cosa que els fa particularment susceptibles a la invasió humana i la pèrdua d'hàbitat.

Nom científic del tigre siberian

El nom científic del tigre siberian ésPanthera tigris altaica. La paraula ‘tigris’ significa grec en grec antic. Tanmateix, els grecs aparentment van manllevar la paraula a altres idiomes, com el persa. La paraula ‘altaica’ deriva del nom del grup de llengües altaiques, que es parla a tot l’Àsia central i oriental.

Actualment, el tigre siberian està classificat com a subespècie del tigre, cosa que el fa estretament relacionat amb el tigre del Caspi, Tigre de Bengala , i el tigre malai. Hi ha hagut cert debat sobre quantes subespècies del tigre existeixen realment, però una anàlisi genètica va donar suport a la idea que potser hi ha fins a sis subespècies diferents. Tot i que tècnicament són la mateixa espècie, aquests grups estan separats geogràficament per milers de quilòmetres a través d’Àsia.

El tigre forma part del mateix gènere que el lleó , jaguar , i lleopard . Probablement es va separar de la resta del gènere fa uns quants milions d’anys, potser en algun lloc de l’Àsia Central. El tigre es relaciona més lluny amb els gats salvatges, domesticats gats , i pumes en altres gèneres de la família dels fèlids.

Aspecte i comportament del tigre siberian

Els tigres siberians són la subespècie de tigres més gran i poderosa del món, i entre els animals més poderosos de qualsevol espècie de qualsevol lloc. La mida del tigre pot variar àmpliament, però els exemplars més grans poden fer uns 11 peus de llarg i tenir un pes proper a 700 o fins i tot 800 lliures, cosa que fa que aquests animals siguin gairebé de la mida d’un piano de cua.

Els tigres siberians tenen un gruixut pelatge per protegir-los dels climes gèlids del seu hàbitat natal. El pelatge consisteix principalment en coloracions ataronjades pàl·lides al voltant del cap, les potes i l’esquena, a més de colors blancs addicionals al voltant dels ulls, el musell, les galtes i les potes interiors. La característica més distintiva del tigre siberian són les estretes ratlles negres al voltant del cap i del cos, que proporcionen camuflatge i sigil als boscos. No obstant això, té relativament menys ratlles en comparació amb altres subespècies de tigre.

Altres característiques distintives del tigre siberian inclouen les potes gruixudes, les orelles curtes i punxegudes, el cap i el musell aplanats, un gran cos musculós i una cua en forma de tub amb marques en blanc i negre. Té les potes posteriors més llargues que les potes davanteres, cosa que li permet saltar distàncies realment impressionants en l'aire per sotmetre les preses. Les seves llargues i temibles urpes i dents els permeten enganxar-se i evitar que la presa s’escapi.

Els tigres es comuniquen principalment a través del seu olfacte i les seves limitades vocalitzacions. Els seus llargs bigotis també els ajuden a navegar per espais propers, sobretot a les fosques. No obstant això, com moltes altres espècies de fèlids, els tigres siberians no tenen una estructura social complexa. Són criatures solitàries en gran mesura que vigilen agressivament els seus territoris mitjançant marques d’arpes als arbres o marques d’olor ruixades amb orina i secrecions. Això fa que altres tigres siguin cautelosos d’introduir-se als terrenys de caça actuals d’un individu.

Tot i la seva agressiva agressió territorial, aquests tigres són en realitat animals una mica mòbils que se sap que recorren centenars de quilòmetres alhora buscant cases i oportunitats d'aparellament. Els mascles adults joves en particular poden desplaçar-se amb freqüència abans d’establir un territori més permanent. Sovint els territoris masculí i femení se superposen lleugerament amb finalitats d’aparellament.



Tigre de Sibèria (Panthera tigris altaica) Tigre de Sibèria a l’arbre

Hàbitat del tigre siberian

El tigre siberià va ocupar una vegada una àmplia franja de territori a través de l'actual Extrem Orient rus, al nord-est de la Xina i a la península de Corea. Però, a causa de la pèrdua de població, la subespècie es limita ara a una serralada estreta al voltant de la serralada Sikhote-Alin, prop de la costa del Pacífic de Rússia. També és possible que el rang s'estengui lleugerament cap a Corea del Nord i la Xina. Aquests tigres tendeixen a preferir els densos boscos mixtos de la regió. La seva distribució sembla basar-se en la presència de preses a la zona.

Dieta del tigre siberian

El tigre siberian és un depredador carnívor de vèrtex que s’alimenta quasi totalment de carn. La seva dieta consisteix principalment en grans preses ungulades (és a dir, animals amb peülles), com l’alce, les oves cérvols , i porc senglar . Altres preses potencials inclouen conills , salmó i fins i tot, en rares ocasions, óssos . També se sap que s’alimenten de bestiar en zones on els tigres i els humans es solapen. Prefereixen caçar a la nit quan les seves preses són més actives.

Malgrat la seva enorme mida, els tigres són caçadors silenciosos i furtius que s'amaguen a les preses sota la coberta de roques i arbres per emboscar-los i matar-los gairebé instantàniament amb una poderosa mossegada al coll. També poden córrer a velocitats màximes d’entre 30 i 40 milles per hora durant breus períodes de temps per perseguir les preses.

Només una petita fracció d’emboscades donarà lloc a la mort amb èxit, de manera que el tigre ha d’estar constantment atent a les bones oportunitats de caça. Poden menjar fins a 60 quilos de menjar durant una sola nit d’èxit, però poden sobreviure amb molt menys si no poden agafar una quantitat adequada de menjar. El tigre no sol menjar totes les parts de la presa morta, deixant enrere part de la carcassa per a altres animals.

Els tigres siberians gairebé sempre intenten evitar el contacte amb els humans, però se sap que alguns animals mengen persones si no hi ha preses tradicionals o no poden caçar amb èxit perquè estan malalts o vells. Aquest tipus de 'menjadors d'home' són rars, però un cop han començat a menjar carn humana, sovint poden convertir-la en una part habitual de la seva dieta.

Depredadors i amenaces dels tigres siberians

Un tigre siberià adulta s’enfronta a poques amenaces naturals d’altres animals fora de casos rars de mort llops o bé óssos . No obstant això, malgrat el seu aïllament relatiu de les poblacions humanes, tant la caça furtiva com la pèrdua d'hàbitat dels humans són problemes persistents. Els tigres siberians són caçats per diversos motius, inclòs el seu ús en roba, trofeus i medicina tradicional. El desenvolupament de la regió per a l'explotació forestal i l'agricultura també ha contribuït a la decadència del tigre siberian.



Actualment es considera una subespècie en perill d’extinció.

Reproducció, nadons i vida útil del tigre siberian

Els tigres siberians no tenen un programa de reproducció fix. En canvi, poden aparellar-se en qualsevol moment de l’any. El cicle d'aparellament normalment comença quan un dels tigres deixa marques d'olor o esgarrapades als arbres propers per atraure la seva parella. El mascle i la femella es reuniran i passaran uns dies sols. El mascle marxarà poc després, deixant la femella per tenir cura i criar els cadells sols.

Després de portar els cossos no nascuts durant uns tres mesos, les tigres femelles produiran camades de dos a sis cadells a la vegada. Com que normalment neixen cecs a l'interior dels caus, els cadells són més vulnerables durant aquest període i requereixen una mica de cura i atenció. La femella els pot deixar sols al cau durant breus períodes de temps mentre busca menjar.

Passen uns mesos fins que els cadells quedin completament deslletats de la llet materna. La mare no només ha de caçar per ella mateixa, sinó també per als seus cadells que creixen ràpidament, que seran més autosuficients als 18 mesos d’edat. Es quedaran amb la mare durant dos o tres anys, després d’això vagaran sols i establiran els seus propis territoris.

Els tigres siberians tenen una vida útil similar a la d’altres espècies de fèlids. Suposant que moren per causes naturals, solen viure almenys vuit anys en estat salvatge. Tanmateix, se sap que alguns tigres viuen fins als vint anys. Pot ser que visquin encara més temps en captivitat.

Població de tigres siberians

El Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) la llista vermella, que classifica l’estat de conservació de les poblacions d’animals mundials, actualment enumera el tigre siberià com a subespècie en perill d’extinció, en comparació amb el perill crític del 2007. El tigre siberian probablement es trobava al màxim en el segle XIX, quan rondaven per bona part de la Península de Corea i parts de Manxúria. Però després d’anys d’esgotament, es creu que la població va assolir un mínim de només 20 a 30 individus a la dècada de 1930.

Gràcies a esforçats esforços de conservació, les xifres han repuntat a centenars. Segons les estimacions de població d’una enquesta del 2005, hi havia al voltant de 360 ​​individus en estat salvatge, 250 dels quals eren en edat de reproducció. Una altra estimació del 2015 suggereix que queden aproximadament 500 tigres siberians a l'est de Rússia. També es conserva i es cria un gran nombre de tigres siberians en captivitat.

Part d’aquest èxit es pot atribuir a l’acurada protecció i manteniment de les poblacions de tigres salvatges i a la prohibició del comerç internacional i nacional de parts del tigre. No obstant això, la caça furtiva il·legal (així com l'aplicació laxa dels protocols contra la caça furtiva) continua representant una amenaça significativa per a la seva supervivència. Un altre problema significatiu és la baixa diversitat genètica a causa de la disminució de la població. Els conservacionistes esperen reforçar encara més la població mitjançant la reintroducció del tigre siberian en parts de la seva antiga àrea de distribució més a l'oest i al sud.

Mostra els 71 animals que comencen per S

Articles D'Interès