Elefant marí

Classificació científica de Elephant Seal

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Carnívors
Família
Fèlids
Gènere
Mirounga
Nom científic
Mirounga

Estat de conservació de la foca de l’elefant:

Menor preocupació

Ubicació de Elephant Seal:

oceà

Dades sobre el segell d’elefant

Presa principal
Peixos, calamars, pop
Característica distintiva
Nas llarg com un tronc i cos gran
Habitat
Aigües costaneres càlides i properes a la terra
Depredadors
Humà, taurons, orques
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Peix
Tipus
Mamífer
Eslògan
L’espècie de foques més gran del món.

Característiques físiques del segell d’elefant

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
  • tan
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
12 mph
Esperança de vida
18 - 22 anys
Pes
900 kg - 3.000 kg (2.000 lliures - 6.000 lliures)
Llargada
3 m - 5 m (10 peus - 16 peus)

Les elefants marines poden submergir-se a més de 5.000 metres a l’oceà i poden contenir la respiració durant dues hores.



El nas semblant a un tronc d’aquest segell fa que sigui fàcil veure com va rebre el seu nom. La vida mitjana d'un elefant marí nord és de nou anys, mentre que un elefant marí que viu a la regió antàrtica pot viure de 20 a 22 anys. Les foques mascles poden pesar fins a 4,5 tones. Ells són carnívors viure amb una dieta de calamar , peix , raigs , pingüins , i algunes espècies petites de taurons .



5 fets sobre el segell d’elefant

• Aquests foques passen aproximadament nou mesos a l'any a l'aigua.

• Són nedadors excel·lents però es mouen de manera incòmoda mentre estan a terra.

• Els elefants marins masculins s’anomenen toros.

• Aquestes foques es van caçar al segle XIX fins que quasi van desaparèixer.

• Un elefant marí es converteix en adult als tres anys d’edat.

Elephant Seal Nom científic

El nom científic d’aquests segells és Mirounga. Mirounga, o 'miouroung', és una paraula aborigen australiana que significa segell. L’elefant marí pertany a la família Phocidae i a la classe Mammalia.



Hi ha dues espècies d'elefants marins: nord (elefant marí septentrional) i meridional (Mirounga leonina).

Aspecte i comportament de la foca de l’elefant

Aquests segells estan coberts per una capa de pell marró clar o fosc o de pell grisenca. Tot i que les foques masculines tenen un nas gran en forma de tronc, també anomenat probòscide, les foques femenines tenen un nas de mida normal. Aquests segells tenen una cara gran i rodona, ulls foscos i bigotis.

Les seves dues aletes frontals curtes tenen ungles als extrems que semblen ungles llargues i fosques. Les seves aletes posteriors tenen la membrana, cosa que converteix aquesta criatura en una de les nedadores més expertes de l’oceà.

Les foques mascles són molt més grans que les femelles. Un elefant marí mascle pot pesar fins a 4.400 lliures i créixer a més de 13 peus de longitud. Una femella pesa al voltant de 1.300 quilos i creix fins a fer uns 10 peus de llarg. Com a alternativa, un elefant marí masculí pesa aproximadament 11.000 lliures i creix fins als 16 peus de longitud. Un segell femení d'aquesta espècie pesa aproximadament 2.000 lliures i creix fins a fer uns 10 peus de llarg.

Com a referència, un segell masculí que pesa 4.400 lliures pesa aproximadament el mateix que un rinoceront, mentre que una femella que pesa 2.000 lliures té un pes igual a dos pianos de cua. No és estrany per què la majoria d’animals s’allunyen d’aquestes foques!

Si observem la longitud d’aquestes foques, un elefant marí de deu peus té una mida igual a la meitat d’una girafa adulta. Un segell de 16 peus de llarg té una longitud igual a dos arbres de Nadal de mida completa. Un elefant marí gegant té el rècord de més llarg, mesurant gairebé 22 peus.

Les aletes frontals curtes i les aletes posteriors d’aquest segell tenen un propòsit específic. Les seves aletes anteriors ajuden a aquestes foques a canviar de direcció quan neden mentre les seves aletes posteriors amb palmetes les mouen cap endavant a través de l’oceà. Quan estan a terra, aquestes foques fan servir les seves aletes anteriors per balancejar-se cap endavant mentre arrosseguen les seves aletes posteriors. No és difícil veure per què aquest segell prefereix estar a l’aigua!

Les elefants marines són alhora solitàries i socials. Quan neden a l’oceà són solitaris. Però, quan tornen a la terra i s’incorporen a la rookery durant la temporada de cria, esdevenen socials. Un grup de foques té molts noms, inclosos un ramat, un bob, una colònia o un harem (només femelles).

Les elefants marines són extremadament territorials i poden ser molt agressives quan defensen la seva zona de costa. Un foque mascle reuneix de 40 a 50 foques femella, o un harem, per romandre dins del seu territori. Si un mascle intenta envair el territori d’un altre, pot provocar una lluita cruenta i violenta a mesura que es defensa el territori. També és molt sorollós. Les foques mascles produeixen sons profunds i ressonants similars als ritmes de tambor mentre lluiten amb un altre mascle.

elefant marí (Mirounga angustirostris) dos elefants marins

Hàbitat de la foca de l’elefant

Les elefants marines del nord viuen al Pacífic Nord, a prop de Baixa Califòrnia, Mèxic, fins a les illes Aleutines i el golf d’Alaska. Les elefants marines meridionals viuen a les aigües subantàrtiques i antàrtiques.

Aquestes foques migren a l'oceà passant diversos mesos a la recerca d'aliments. Els biòlegs marins han descobert que les foques mascles segueixen un camí similar a mesura que migren mentre que les foques femelles trien diferents rutes per viatjar a l’oceà. A mitjan desembre, aquestes foques tornen a la terra per reproduir-se, tornant cap a l'oceà a finals de març.

Les gruixudes capes de greix d’aquestes foques les mantenen calentes mentre neden per les gelades aigües de l’oceà. A més, han desenvolupat pulmons especialment desenvolupats que es desinflen quan es submergeixen profundament a l’oceà per obtenir menjar i s’omplen d’aire quan ressorgeixen.



Dieta de la foca d’elefant

Què mengen els elefants marins? Calamar , raigs , pingüins , tauró petit , crancs , i peix són tots al menú d’aquests carnívors. Durant els seus nou mesos aproximadament passats a l’oceà, poques vegades es veuen a la superfície de l’aigua. Estan nedant just sota la superfície o submergint-se en les profunditats a la recerca d’aliment. Aquestes foques afegeixen molt de greix al cos durant aquests mesos. Un cop comença la temporada d’aparellament, comencen un període de dejuni (no mengen).

Depredadors i amenaces de Elephant Seal

Grans taurons blancs i orques hi ha dos depredadors d’aquestes foques. Són tan grans que tenen molt pocs depredadors a l’oceà.

No obstant això, les activitats pesqueres dels humans poden ser una amenaça per a aquestes foques. De vegades s’enreden en grans xarxes de pesca comercials que causen greus lesions o la mort. A més, aquestes foques de vegades són colpejades per vaixells grans i altres vaixells oceànics que poden provocar la seva mort.

Els esdeveniments ambientals, com ara huracans i tempestes tropicals, poden reduir la població d'elefants marins. Els cossos de foca que encara no són nedadors forts poden ser arrasats i assassinats en aquests esdeveniments meteorològics.

En algun moment, aquests segells van ser caçats pels caçadors furtius per obtenir l’oli de la brossa. Ara tenen protecció legal contra les activitats de caça furtiva. L'estat de conservació de les elefants marines, segons el document Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) , és menys preocupació .

Reproducció de la foca de l’elefant, nadons i vida útil

La temporada d’aparellament comença al desembre per a les elefants marines. Surten de l’oceà i s’instal·len a terra. Els elefants de foca mascles també anomenats toros, arriben a la rookery abans que les femelles. Les foques mascles lluiten entre elles pel territori i el domini. Un segell mascle aixeca la meitat superior del seu cos, de vegades permetent-li una alçada de 6 peus. Dos foques mascles es colpegen mútuament amb el nas com un elefant, es mosseguen i s’empenyen fins que un es rendeix o queda tan ferit que no pot continuar. Aquesta és una trobada sorollosa i perillosa.

Una vegada que les foques mascles dominants estableixen el seu territori, les foques femelles arriben de l'oceà. Un segell mascle té entre 40 i 50 femelles al seu territori. Un grup de femelles s’anomena harem. El mascle s’aparella amb la majoria de les femelles a l’harem.

El període de gestació d’una elefant marí femella és d’11 mesos. Un cop una foca femella queda embarassada, torna a l’oceà. Més tard tornarà a la costa i donarà a llum un nadó, també anomenat cadell. Un cadell de foca acabat de néixer pesa uns 75 quilos i està cobert de pell negra. El cadell és capaç de veure, escoltar i moure’s des del naixement.

Una mare foca alleta el seu cadell durant un mes i després comença a menjar aliments sòlids. La mare deixa el seu cadell al cap d’un mes i es reprodueix amb un mascle abans de deixar la rookery per tornar a l’oceà. Un cadell de foca d’elefant d’un mes ha d’aprendre i practicar les seves habilitats de natació i caça pel seu compte.

La vida mitjana d'un elefant marí nord és de nou anys, mentre que la vida d'un elefant marí meridional oscil·la entre els 20 i els 22 anys. Les foques femelles solen viure més temps que les foques mascles perquè les foques mascles han de lluitar pel territori i, de vegades, reben ferides que redueixen la vida. Aquests foques també són vulnerables a diverses malalties de la pell.

Població de la foca d’elefant

Es creu que la població d’elefants marins del nord és d’uns 127.000 habitants. Hi ha 26.000 habitants a prop de la costa mexicana, mentre que la resta viu a la costa de Califòrnia. Existeixen aproximadament 650.000 elefants marins del sud.

La població d’aquestes foques és estable o creixent. Aquesta és una bona notícia, ja que gairebé es van extingir al segle XIX a causa de l’activitat furtiva. Avui en dia, l’estat de conservació de les dues espècies és menys preocupació .

Mostra els 22 animals que comencen per E

Articles D'Interès