Gos Mapache

Classificació científica del gos mapache

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Carnívors
Família
Cànids
Gènere
Nyctereutes
Nom científic
Nyctereutes procyonoides

Estat de conservació del gos mapache:

Menor preocupació

Localització del gos mapache:

Àsia
Euràsia
Europa

Dades del gos mapache

Presa principal
Granotes, peixos, rosegadors
Característica distintiva
Pates davanteres destres i musell punxegut
Habitat
Boscos gruixuts a prop de l’aigua
Depredadors
Guineus, llops, gats salvatges
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
8
Estil de vida
  • Pack
Menjar preferit
Granotes
Tipus
Mamífer
Eslògan
L’únic caní hibernant!

Característiques físiques del gos mapache

Color
  • Marró
  • Groc
  • Negre
  • tan
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
25 mph
Esperança de vida
De 3 a 8 anys
Pes
3 kg - 10 kg (6,6 lliures - 22 lliures)
Llargada
50cm - 65cm (19,6in - 26in)

'Els gossos mapache poden pujar als arbres, nedar i bussejar sota l'aigua'



Els gossos mapache viuen a Europa i Àsia. Tot i que tenen un aspecte similar mapaches , no estan relacionats amb ells. Aquests animals són omnívors i actuen a la nit i part del dia. Tenen una vida útil de 6 a 11 anys. Són animals socials que viuen en parelles o grups reduïts.



Dades increïbles sobre el gos mapache!

• Aquests animals estan estretament relacionats amb la guineu
• Tenen una mitjana de 6 nadons per ventrada
• Mengen ocells, peixos, insectes i fruites
• Aquestes criatures tenen molt poca vista
• Hivernen durant tempestes de neu extremes



Nom científic del gos mapache

El nom científic d’aquests animals és Nyctereutes procyonoides. Les paraules gregues Nyctereutes procyonoides volen dir vagabund nocturn. La paraula es divideix d'aquesta manera: nykt (nit), ereutes (vagabund). Gos mapache japonès, teixó japonès, tanuki, mangut i Neoguri són altres noms relacionats amb aquest mamífer. Neoguri és el nom coreà d’aquests animals.

El mangut o tanuki és una subespècie amb un crani més petit i unes dents més petites que un gos mapache japonès. El gos mapache coreà (també conegut com el Neoguri) i el gos mapache Ussuri són dues altres subespècies.

El gos mapache pertany a la família Canidae i pertany a la classe Mammalia.



Aspecte del gos mapache

La capa gruixuda d’aquests animals és una barreja de cabell castany, gris, marró i negre. Té una cua negra i una ratlla negra a les espatlles. Els gossos mapache tenen dos ulls i orelles fosques que són similars a les orelles d’una guineu.

Al Japó i la Xina, hi ha uns quants mangut, o tanuki, amb una capa de pell blanca pura. La dita diu que si veieu un tanuki completament blanc, podeu esperar que surti bona sort. Malauradament, aquests tanuki poques vegades es veuen.

Un adult mesura entre 20 i 27 polzades de llarg. Si alineades 13 samarretes de golf de punta a punta, igualarien la longitud d’un gos mapache de 27 polzades de llarg. El pes d’un animal adult oscil·la entre les 9 i les 20 lliures. Com a exemple, un gos mapache de 20 quilos pesa aproximadament el mateix que dos de mida mitjana casetes . El més pesat que pot aconseguir un gos mapache és de 22 quilos.

Tenen poca vista, però tenen un excel·lent olfacte. Això els ajuda a trobar preses, sobretot quan caça de nit.

Retrat de primer pla de gos mapache al bosc d

Cara emmascarada

Juntament amb els cabells negres al coll, aquests animals tenen cabells negres al nas i anells negres al voltant dels dos ulls. Aquesta màscara de cabell negre fa que aquest animal sembli un mapache. Ara ja sabeu com va rebre el seu nom. Però en realitat no està relacionat amb un mapache. De fet, el seu parent més proper és el fox .

Comportament del gos mapache

Aquest mamífer és social i viu en parelles o amb una família petita. Un grup de gossos mapache s’anomena manada. Intenten evitar ser vistos, però es tornaran agressius si se senten amenaçats.

El pelatge marró d’aquest animal li permet barrejar-se amb el seu entorn com a protecció contra els depredadors. Aquests mamífers també poden nedar i escalar arbres per escapar de les amenaces. La capacitat de pujar als arbres és una característica que comparteixen amb un altre animal de la família Canidae, és a dir, el gris fox .

Hàbitat del gos mapache

Els gossos mapache viuen a Europa i Àsia. Concretament, viuen a la Xina, el Japó, Rússia, Vietnam, Corea del Nord, Corea del Sud, Àustria, França, Hongria, Polònia, Romania, Eslovàquia, Alemanya, Suècia i Finlàndia.

Aquests animals viuen en un clima temperat. El seu hàbitat inclou coníferes i boscos de fulla ampla així com herbassars . També se sap que viuen en entorns urbans.

Aquests mamífers viuen en caus situats en zones de vegetació espessa on poden amagar-se i barrejar-se amb el seu entorn. Quan els aliments escassegen al seu hàbitat, aquests mamífers migren per trobar un nou territori on les preses són més abundants. Són adaptables i poden desplaçar-se a llargues distàncies per trobar una font d’aliment.

Les activitats d’aquests animals es desacceleren a l’hivern de desembre a febrer. Hibernen, però només durant tempestes de neu greus. Troben un cau abandonat creat per un teixó o un altre animal i instal·lar-se durant els mesos de fred. Aquests mamífers hibernen en parelles.

Dieta per a gossos mapache

Què mengen aquests animals? Aquests animals són omnívors. Es menja ocells , insectes , sargantanes , serps , i ratolins . Les plantes, baies i fruits secs també són al menú. Aquest mamífer pot nedar per capturar granotes , crancs i peix als rius i rieres.

Alguns gossos mapache viuen en entorns urbans on la vida salvatge és escassa. Per tant, se sap que caven a les escombraries i mengen les restes llençades per la gent. De vegades, els gossos mapaches roben ous dels nius d’ocells. En resum, s’adapten a menjar tot el que hi ha al seu entorn i de vegades s’anomenen carronyaires.

Predadors i amenaces dels gossos mapache

Aquests animals tenen alguns depredadors inclosos glotons , llops , linx , Daurat àguiles , i gossos domesticats . Si l’animal no pot escapar d’un depredador, només té les seves dents i urpes per protegir-les. Molts dels seus depredadors són més forts i poden dominar aquest mamífer.

Els humans són una altra amenaça per a aquests animals. Hi ha una demanda de pèl d’un gos mapache, de manera que de vegades són atrapats en trampes establertes pels caçadors furtius. A més, al Japó, aquests animals són una forma de cuina.

Els gossos mapache que viuen en entorns urbans prop de les cases es consideren plagues perquè poden transmetre malalties a les mascotes i fins i tot als humans. De vegades són enverinats o afusellats si entren en aquests entorns. Es poden matar mentre intenten creuar carreteres també en zones transitades.

Malgrat tots els seus depredadors i amenaces, l'estat oficial de conservació d'aquests animals és Menor preocupació . La seva població es classifica com a estable.

Reproducció de gossos mapachos, nadons i vida útil

La temporada d'aparellament d'aquests animals comença al febrer i arriba a l'abril. Una femella allibera un aroma per indicar que està preparada per aparellar-se. Tres o quatre mascles es barallen per veure quin és el més fort. Una vegada que una parella femella i mascle són parelles de per vida. Això vol dir que són monògams.

El període de gestació d’una femella cau entre els 60 i els 70 dies. Nadons de gossos mapache, també coneguts com cadells , neixen a l’abril o al maig. Una femella sol tenir sis cries per ventrada, però hi ha hagut ventrades amb fins a 15 o 16 cries. Tant els mascles com les femelles ajuden a cuidar els seus cadells.

Aquests cadells neixen cecs amb una fina capa de pèl gruixut. Pesen de dues a sis unces. Un cadell de sis unces de gos mapache pesa el mateix que un hàmster de mascota. Als deu dies, s’obren els ulls de les cries. Són alletats durant els primers 40 a 60 dies de la seva vida, però comencen a menjar alguns aliments sòlids a les tres setmanes.

Les cries romanen amb els seus pares fins als quatre mesos i mig. Després d’això, surten i viuen de manera independent. Arriben a l'edat adulta als 10 mesos. Aquests mamífers tenen una vida útil de 6 a 11 anys. El teixó japonès més antic conegut com a gos mapache va morir als 16 anys. Es deia Tanu i vivia amb una família al Japó.

A mesura que aquests mamífers envelleixen, poden assumir paràsits i puces i desenvolupar sarna. En alguns casos, se sap que porten ràbia.

Població de gossos mapache

L’estat de conservació d’aquests animals és el que menys preocupa. Tot i que es desconeix la seva població exacta en moltes àrees, els científics calculen que hi ha aproximadament 120.000 gossos mapaches adults a Finlàndia.

La població d’aquest mamífer es classifica com estable sobretot perquè és una criatura adaptable que pot trobar menjar i refugi en diversos entorns.

Gos mapache al zoo

• Obteniu més informació sobre els gossos mapaches aka tanuki al Zoo Atlanta

Mostra els 21 animals que comencen per R

Articles D'Interès