Haver de

Classificació científica de Kudu

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Artiodactyla
Família
Bovidae
Gènere
Tragelaphus
Nom científic
Tragelaphus Strepsiceros

Estat de conservació obligatori:

Menor preocupació

Ubicació de Kudu:

Àfrica

Fets necessaris

Presa principal
Fulles, herbes, fruites, flors
Habitat
Planes de boscos i sabanes arbustives
Depredadors
Lleons, lleopards, gossos salvatges
Dieta
Herbívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Fulles
Tipus
Mamífer
Eslògan
Viu en ramats de fins a 24 persones.

Característiques físiques de Kudu

Color
  • Marró
  • Gris
  • xarxa
Tipus de pell
Cabell
Màxima velocitat
60 mph
Esperança de vida
8-14 anys
Pes
120-256 kg (265-565 lliures)

'Membres ràpids, potents i pacífics de l'ecosistema africà'.



El nom kudu descriu dos diferents antílop espècies, anomenades kudu més grans i kudu menors, que es troben a les regions del sud i de l'est d'Àfrica. Ambdues classes es caracteritzen per les banyes llargues i retorçades que creixen al cap dels mascles madurs. També comparteixen hàbitats, estructura i coloració similars, tot i que hi ha notables diferències de mida entre les espècies més grans i les menors. Els seus hàbits de pasturatge passiu i el camuflatge natural els ajuden a evitar ser fàcilment detectats pels molts depredadors del seu hàbitat natal.



3 fets imprescindibles

  • Velocitats elevades:Aquestes criatures poden assolir velocitats de més de 60 mph quan intenten escapar d’un depredador.
  • Cornes cerimonials:Les banyes en espiral de l’animal són apreciades en les pràctiques religioses locals i també es converteixen en instruments musicals.
  • Competència educada:Tot i que els mascles de vegades es dediquen a la rodadura, en general no són molt violents quan competeixen per companys.

Ha de ser un nom científic

Kudu, alternativament escrita koodoo, deriva del nom donat a l'animal pels khoikhoi nòmades locals, que són indígenes del sud-oest Àfrica . El kudu major es classifica comTragelaphus strepsicerosi el kudu menor éstragelapbus imberbe. El gènereTragelaphuscomparteix el seu nom amb una paraula expressada originalment per l’antic filòsof grec Aristòtil en la seva representació oral d’un animal imaginat cabra i la meitat cérvols .

Necessita aparença

Ambdues espècies tenen una estructura i proporcions corporals similars, tot i que hi ha algunes diferències notables en les seves característiques externes. Tots dos tenen un pelatge de color grisós a marró trencat per una sèrie de ratlles blanques i altres marques, que sovint inclouen un cavall visible al nas. Les espècies menors solen tenir entre 11 i 15 franges blanques al cos, mentre que les espècies més grans solen tenir entre 6 i 10.



La mida del cos és una de les diferències clau entre les dues espècies. L'espècie menor generalment fa 3 a 3,5 peus d'alçada i pesa entre 130 i 230 lliures. Un kudu més gran pot assolir una mida molt més gran, amb una alçada potencial de les espatlles de fins a 5 peus i un pes total d’adults madurs que oscil·len entre les 260 i les 600 lliures. El mascle de toro més gran registrat pesava més de 690 lliures.

Tots els kudu masculins tenen el potencial de créixer banyes en espiral que poden ser rellevants per la seva mida corporal. Els mascles de kudu menors poden créixer banyes que tinguin una llargada de fins a 3,5 peus, mentre que alguns kudu més grans han tingut banyes de fins a 6 peus. Aquestes banyes tendeixen a fer de 2 a 3 grans girs a mesura que s'inclinen cap enrere des del cap cap al punt terminal, cosa que els separa de les banyes ben enrotllades que es veuen en altres antílops.

Kudu aïllat sobre fons blanc

Necessitat de comportament

Com herbívors , la major part de la biologia i el comportament dels kudu estan orientats a sobreviure en un hàbitat potencialment dur i evitar depredadors perillosos. Acostumen a romandre molt quiets mentre pasturen, cosa que permet que la seva coloració proporcioni un camuflatge eficaç. Són més actius durant la nit o al matí i durant el dia busquen refugi en una brolla densa. Els kudu sovint viatgen en petits ramats o ramats, però també es veuen sols sols. Igual que altres tipus d’antílops, aquests animals tenen un fort reflex de vol i es poden moure molt ràpidament quan s’enfronten a una amenaça immediata.



Tenir hàbitat

Ambdues espècies de kudu són originàries de porcions del sud i de l'est d'Àfrica. Els kudu més grans tenen una distribució geogràfica molt més gran que inclou parts de Etiòpia , Tanzània , Kenya i tan al sud com Sud-Àfrica . També hi ha algunes poblacions aïllades de la subespècie cottoni que es troben a l’Àfrica central. Els kudu menors tenen una distribució molt menor i només es troben a les regions orientals properes a la Banya d'Àfrica, incloses Etiòpia i Kenya.

Aquests animals tenen un fort potencial per saltar i arrossegar, cosa que els ajuda a navegar per terrenys escarpats al voltant de turons o muntanyes i forjar-se amb valentia a través de densos arbusts i creixement a les zones boscoses. Acostumen a habitar zones boscoses i boscoses, sobretot a la vora de les fonts d’aigua. Els kudu menors depenen una mica menys de l'aigua que els seus cosins grans. Ambdues espècies poden satisfer algunes de les seves necessitats d’aigua buscant certs tipus de plantes mentre pasturen.

Feu una dieta

Els Kudu són foragistes flexibles que consumeixen una àmplia gamma de materials vegetals en boscos, matolls i camps oberts. Se sap que els kudu menors tenen una dieta majoritàriament fullatge d’arbres i arbustos, la majoria dels restants provenen de vinyes i plantes similars. Tanmateix, el kudu també pot menjar brots tendres, arrels vegetals i fins i tot pot dirigir-se a alguns tipus de fruita quan els pugui trobar. Les plantes suculentes que emmagatzemen aigua també són un objectiu principal durant la temporada seca. Els kudu en captivitat solen alimentar-se amb herba o fenc d'alfals al costat d'alguns farratges naturals i pastilles o galetes enriquides.

Predadors i amenaces de Kudu

Els kudu comparteixen la seva àrea natal amb molts depredadors solitaris i de paquets que representen una amenaça important per a la seva supervivència. Potser els depredadors més perillosos són les grans espècies de gats, incloses lleons , guepards i lleopards . Els felins solen utilitzar una combinació de sigil, paciència i velocitat per emboscar el kudu d’acció ràpida mentre pasturen. Paquets de taques hienes i Gossos de caça africans també se sap que atrapa o rastreja el kudu com a presa.

Els humans són un depredador i una greu amenaça ambiental per a la viabilitat a llarg termini de les poblacions de kudu. La gent caça els animals per la seva carn, pells grans i banyes distingides, que tradicionalment s’utilitzen per fabricar objectes musicals, ornamentals i diversos per a la llar. Els hàbitats nadius, especialment de kudu menor, també estan amenaçats pel creixement continuat dels assentaments humans i l'expansió de les empreses agrícoles comercials a tota la regió.

Els kudu menors són particularment vulnerables a la fragmentació i la caça de l’hàbitat a causa de la seva reduïda distribució geogràfica, cosa que ha provocat la seva classificació com a gairebé amenaçat . També poden patir importants pèrdues de població a causa de malalties contagioses com la pesta bovina, que en el passat ha delmat el nombre. El kudu major té una àrea autòctona molt més gran i es considera una espècie de menys preocupació per conservacionistes.

Reproducció, nadons i vida útil de Kudu

Alguns herbívors poden ser força violents durant la temporada d'aparellament, però el kudu es troba entre les espècies més pacífiques del continent. Els mascles sovint competeixen mostrant la seva mida de perfil fins que un es retira. Tanmateix, poden lluitar físicament bloquejant les banyes si un dels competidors no retrocedeix. Les ales victorioses solen lluitar amb femelles inicialment i després les segueixen una estona abans d'aparellar-se realment.

Les femelles romanen embarassades durant uns 240 dies abans de donar a llum un sol vedell, que sol pesar entre 10 i 15 lliures. Les mares se separen del seu grup abans de donar a llum al seu bebè. Deixen el vedell amagat acuradament al pinzell mentre busquen durant el puny 4 o 5 setmanes després del naixement. En aquest punt, els vedells acompanyen la mare en expedicions d’alimentació fins als 6 mesos aproximadament.

Malgrat l'atenció i l'atenció que la mare kudu mostra a la seva cria, aproximadament la meitat dels vedells moren abans dels 6 mesos. Els investigadors calculen que només 1 de cada 4 individus arriba als 3 anys. Els kudu aconsegueixen la maduresa sexual en pocs anys, però els mascles poques vegades aconsegueixen aparellar-se fins als 4 o 5 anys. A part de les altes taxes de mortalitat durant la joventut, els animals solen viure de 10 a 15 anys en llibertat i fins a 20 en captivitat.

Dos adults i un nadó kudu

Tenir població

Els investigadors calculen que queden menys de 100.000 kudu menors a l’Àfrica. La seva limitada àrea nativa combinada amb una important interrupció de l'hàbitat per part dels humans és un motiu de preocupació greu. Actualment, aproximadament un terç d’ells viuen a parcs nacionals i altres àrees protegides.

Es desconeixen les poblacions exactes de kudu major, tot i que el rang extremadament limitat de la subespècie cottoni, que només es troba a Txad i Sudan , significa que podria ser un candidat a perill.

Inclou al zoo

El Smithsonian’s National Zoo té una petita població de kudu disponible per als visitants. Van informar del naixement d’un vedell de kudu masculí el 2019. Més d’una dotzena de zoològics estatals i de ciutats de tot el país, inclòs el Zoo de Maryland , també tenen un kudu menor a la pantalla per als espectadors interessats.

Mostra els 13 animals que comencen per K

Articles D'Interès