Esquirol volador

Classificació científica de l’esquirol volador

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Rodentia
Família
Sciuridae
Gènere
Pteromiini
Nom científic
Pteromiini

Estat de conservació de l’esquirol volador:

Menor preocupació

Localització de l’esquirol volador:

Àsia
Centreamèrica
Euràsia
Europa
Amèrica del nord
Sud Amèrica

Dades sobre l’esquirol volador

Presa principal
Fruits secs, baies, ous
Característica distintiva
De petita grandària corporal i membrana de lliscament peluda
Habitat
Bosc i bosc
Depredadors
Gats. Coiot, mapache
Dieta
Omnívor
Mida mitjana de la brossa
4
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Fruits secs
Tipus
Mamífer
Eslògan
Pot planejar fins a 90 metres!

Característiques físiques de l’esquirol volador

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
  • tan
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
15 mph
Esperança de vida
5 - 8 anys
Pes
56 g - 175 g (2 oz - 6 oz)
Alçada
20cm - 30cm (8in - 12in)

Un esquirol volador té el poder de lliscar 300 peus per l’aire.



Malgrat el seu nom, un esquirol volador no vola de la mateixa manera que vola un ocell o un ratpenat. En canvi, aquests esquirols llisquen o es desplacen per l’aire. Aquests omnívors mengen insectes , bolets, flors i, per descomptat, fruits secs. Els esquirols voladors són nocturns i busquen menjar a la nit. Poden canviar de direcció 180 graus quan llisquen per l’aire.



5 increïbles fets d'esquirol volador!

• Aquests esquirols poden recollir i emmagatzemar fins a 15.000 fruits secs en una sola temporada.

• Els 50 tipus més d’esquirols voladors es troben en un grup conegut pels científics comPteromiini.

• Els ulls extremadament grans d'aquests petits rosegadors permeten abocar la llum perquè puguin veure de nit.

• Aquests esquirols viuen a Europa, Àsia, Amèrica del Nord, Mèxic i Amèrica Central.

• L’oficial estat de conservació d'aquests esquirols és Menor preocupació .

Nom científic de l’esquirol volador

El nom científic d’un esquirol volador ésPteromiini. 'Ptero' és una paraula grega que significa ala i 'myini' significa petit. Pertany alSciuridaefamília i la classe Mammalia.

L’esquirol volador del sud, l’esquirol volador del nord, l’esquirol volador d’Humboldt i l’esquirol volador nano japonès són només quatre de les més de 50 espècies d’aquest animal a lapteromiinitribu.



Aspecte i comportament de l’esquirol volador

Aquests esquirols tenen un pelatge clar de pell marró a l'esquena i pell blanca a l'estómac. Alguns tipus d’esquirols tenen petites diferències en el color de la pell. Per exemple, l’esquirol volador del sud té un pelatge completament blanc a l’estómac, mentre que un esquirol volador del nord té el pel de panxa que és blanc a la punta i més fosc a prop de la pell. La característica més notable de tots aquests esquirols és un parell d’ulls grans i foscos. Els seus ulls deixen molta llum que ajuda a aquests animals a veure el seu entorn mentre caçen a la nit.

Aquests esquirols tenen una cua plana, quatre peus petits i bigotis llargs. Els seus bigotis els ajuden a evitar topar-se amb objectes mentre caça de nit. Com el seu cosí, el esquirol de terra , tenen les dents afilades que utilitzen per tallar nous nous i altres tipus de fruits secs.

Els esquirols adults tenen un cos de 9 a 14 polzades de llarg amb una cua d’uns quatre centímetres. Pesen de dues a vuit unces. Com a referència, un esquirol de 14 polzades de llarg és gairebé tan llarg com un bitlles. A més, un esquirol que pesa vuit unces és tan gran com un hàmster adult.

L’espècie més gran és l’esquirol volador gegant vermell i blanc. Té un cos de 23 polzades de llarg amb una cua que mesura aproximadament 24 polzades. A més, aquest esquirol pesa uns 10 quilos. Com a alternativa, l’esquirol volador nan japonès és un dels tipus més petits d’aquests esquirols. Creix fins a fer només set centímetres, inclosa la cua i pesa al voltant de cinc unces.

Aquests esquirols tenen una membrana o plec de pell anomenat patagium. Aquesta membrana s’estén pels dos costats del cos de l’esquirol permetent que llisqui entre les branques dels arbres. Si mireu cap amunt un esquirol volador que es mou d’arbre en arbre, la membrana pren la forma d’un quadrat.

Tot i que aquests esquirols poden lliscar una distància de 300 peus, la distància mitjana de planejament és de 65 peus. Per obtenir una millor imatge mental, quan un esquirol volador llisca 300 peus, viatja fins a l'estàtua de la llibertat alta (sense incloure la base on es troba). Un esquirol que llisca 65 peus recorre una distància igual a la longitud de tres girafes adultes.

Aquests esquirols passen la major part del temps als arbres com una manera de mantenir-se fora de perill dels depredadors. Quan caminen sobre el terra, són maldestres i s’amagaran d’un depredador en lloc d’intentar fugir.

Els esquirols adults i joves viuen en nius amb uns vuit esquirols més. Aquests esquirols petits no són agressius i poques vegades es veuen sobretot perquè són actius a altes hores de la nit.

esquirol volador (Pteromyini) esquirol volador lliscant pels arbres

Hàbitat d’Esquirol Volador

Aquests esquirols viuen a Europa, Àsia, Amèrica del Nord, Mèxic i Amèrica Central. Viuen a boscos de fulla caduca i de coníferes a la part alta dels arbres. Un grup d’aquests esquirols pot viure en un niu deixat enrere per un ocell gran o al forat d’un picot d’un arbre. Aquests esquirols es queden als arbres la major part del temps perquè són més vulnerables als depredadors quan van al nivell del sòl.

Aquests esquirols es comuniquen entre ells deixant escapar els sons aguts de xisclis mentre llisquen pels arbres. Aquests pits es poden utilitzar per advertir de perill d’altres esquirols voladors o per reconèixer els membres d’un grup. Aquesta és una qualitat que comparteixen amb els esquirols terrestres, que tenen un sistema complicat de xiscles i lladrucs que utilitzen per comunicar-se entre ells.

Al nord, al sud i a totes les altres espècies d’esquirols voladors els agrada mantenir-se calents. Per tant, si el clima es fa molt fred a l’hivern, sobreviuen acollint-se amb altres esquirols dins d’un arbre o en un niu per mantenir-se calents. Imagineu-vos vuit esquirols voladors nans japonesos amuntegats en un arbre junts!

Dieta Esquirol Volador

Què mengen aquests esquirols? Aquests animals són omnívors i mengen insectes , flors, ous d’ocells, fruits secs, fongs i fruites. Tenen una dieta variada i mengen la font d’aliment més abundant dins del seu hàbitat.

Un esquirol volador menja uns 10 grams d’aliment al dia. Aquesta quantitat d'aliments pesa una mica menys que una bateria AAA que podeu posar en un despertador.



Predadors i amenaces dels esquirols voladors

Probablement no us sorprendrà saber que aquests esquirols tenen molts depredadors. Alguns d’ells inclouen serps , mussols , falcons, mosteles , mapaches , linces , i de vegades fins i tot gats domesticats .

La majoria dels depredadors d’aquest animal viuen o poden enfilar-se als arbres. Això fa que els esquirols voladors siguin vulnerables a ells. A més, molts d’aquests animals són nocturns, de manera que són actius alhora. Quan es busca menjar, a mapache pot pujar a un arbre per accedir a un niu d’aquests esquirols. O bé, un òliba pot caure per captar un esquirol volador que acaba d’enlairar-se per lliscar cap a una altra branca d’arbre.

Els éssers humans constitueixen una altra amenaça per a aquests esquirols perquè de vegades es captura aquests animals per vendre-los com a mascotes. Els esquirols voladors també s’enfronten a la pèrdua del seu hàbitat cada vegada que es netegen parts d’un bosc i es talen els arbres.

Aquests animals tenen un estat de conservació de menys preocupació . Tot i que el seu hàbitat està amenaçat, hi ha algunes coses que la gent fa per ajudar als esquirols voladors. Per exemple, quan es va construir l'autopista Cherohala a Carolina del Nord, es va descobrir que l'autopista era massa ampla perquè els esquirols voladors del nord poguessin planejar. Per tant, es van unir trossos de canonada de PVC a la part superior dels pals a banda i banda d’aquesta carretera. Un esquirol que planeja sobre aquesta carretera pot agafar-se amb seguretat a la canonada de PVC quan arriben a l’altre costat. De vegades fins i tot desapareixen dins de la canonada de PVC per protegir-se dels depredadors de la zona.

Reproducció d’esquirols voladors, nadons i vida útil

Durant la temporada d’aparellament, els esquirols mascles persegueixen les femelles pels arbres d’una manera lúdica. Aquests esquirols es reprodueixen dues vegades a l'any. La temporada de reproducció passa de gener a abril i, de nou, de juny a agost. Un mascle i una femella es queden junts durant aquesta època de reproducció i potser no es tornaran a trobar. El període de gestació, o embaràs, dura 40 dies.

Una esquirol femella dóna a llum viva i pot tenir fins a sis nadons en una ventrada. No obstant això, la majoria de les femelles només tenen de dos a tres nadons en una ventrada. Un esquirol petit fa aproximadament 2 polzades i mig de llargada des del nas fins a la punta de la cua. Això és aproximadament tan llarg com el polze d’un humà adult.

Els esquirols són anomenats kits i són alletats per la seva mare al niu durant els primers 65 dies de vida. Neixen sense pell i els ulls i les orelles estan tancats. Això els fa molt vulnerables als animals més grans que podrien trobar el niu. Per tant, la mare es queda amb ells, excepte quan surt a buscar aliments per ella mateixa. Quan tenen uns tres o quatre dies, s’obren les orelles dels kits. Als 25 dies, els ulls oberts. Els kits es queden amb la seva mare al niu fins als quatre mesos. En aquell moment, poden trobar el seu propi menjar i poden sobreviure sols.

A la natura, aquests esquirols viuen fins als cinc o sis anys. En un parc zoològic o de vida salvatge, aquest esquirol pot viure fins als deu anys. Aquests animals viuran més temps al zoo o al parc de vida salvatge perquè estan protegits d'altres animals, se'ls alimenta regularment amb aliments nutritius i els cuidadors els mantenen sans.

El 2018, els paleontòlegs van descobrir a Catalunya Espanya el fòssil més antic d’un esquirol volador. Es creu que el fòssil té una antiguitat d’11,63 milions d’anys.

Població d’Esquirol Volador

Pel que fa a la població, alguns tipus d’esquirols voladors es classifiquen com a decreixents, estables o es desconeixen les seves tendències poblacionals. Per exemple, l’esquirol volador Sipora a Indonèsia disminueix mentre que la població de l’esquirol volador indoxinès a la Xina és estable.

De vegades, els científics tenen problemes per reunir les dades que necessiten per determinar la població d’una espècie determinada d’esquirol volador perquè alguns tipus d’esquirols voladors viuen en boscos i zones boscoses a les quals és difícil arribar als humans. A més, un grup d’esquirols voladors pot romandre amagat, cosa que dificulta als científics obtenir un recompte precís. Un exemple és l’esquirol volador de galta vermella. No hi ha prou dades per determinar-ne la població.

Mostra els 26 animals que comencen per F

Articles D'Interès