Mussol arbrat

Classificació Científica del Mussol Tawny

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Strigiformes
Família
Strigidae
Gènere
Strix
Nom científic
Strix aluco

Estat de conservació del mussol faig:

Prop d’Amenaçats

Tawny Owl Ubicació:

Àsia
Euràsia
Europa

Dades del mussol clàssic

Presa principal
Ratolins, Vole, Insectes
Característica distintiva
Ulls grans i audició fantàstica
Envergadura
81cm - 105cm (32in - 41in)
Habitat
Bosc dens i bosc obert
Depredadors
Falcons, àguiles, comarots
Dieta
Omnívor
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Ratolins
Tipus
Ocell
Mida mitjana de l’embragatge
3
Eslògan
El mussol més estès a Europa!

Característiques físiques del mussol gronxador

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
  • tan
Tipus de pell
Plomes
Màxima velocitat
50 mph
Esperança de vida
4 - 6 anys
Pes
350 g - 650 g (12 oz - 23 oz)
Alçada
38cm - 43cm (15in - 17in)

'Els marrons són amb diferència l'espècie de mussols més comuns al Regne Unit, amb una població estimada en 50.000 parells'.



Una espècie de mussol, el mussol marró és molt territorial i té la mida d’un colom. Aquests mussols de mida mitjana viuen a tot Europa i en algunes parts d’Àsia, però els trobareu principalment a llocs boscosos d’Europa. De fet, aquests mussols són un dels mussols més comuns que viuen a Europa i són l’au rapinyaires més estesa al Regne Unit.



Dades increïbles sobre el mussol llenyós!

  • Els mussols marrons també es coneixen comunament com a mussols marrons.
  • Els mussols marrons de vegades es confonen amb un ocell semblant a un mussol anomenat boca de granota.
  • La clàssica trucada de 'twit twoo' s'atribueix a aquest mussol. Tanmateix, es tracta d’una interpretació errònia del so dels homes i dones que se superposen.

Tawny Owl Nom científic

El nom científic del mussol marró és Strix aluco. Strix és un derivat grec que significa 'mussol'. Aluco, però, prové de les paraules italianes allocco. Allocco significa mussol llatí del llatí ulucus ('mussol'). També se’ls coneix com mussols marrons.

Aparença de mussol gruixut

Els mussols marrons es consideren mussols robusts, que mesuren fins a 43 cm d’alçada i tenen una envergadura de fins a 100 cm. Són més abundants que altres espècies similars de mussols, incloses l'àguila i els mussols d'Ural. De mitjana, aquests mussols pesen aproximadament 1 lliura. Es pot reconèixer pel seu cap arrodonit i el seu cos i l'anell de plomes més fosques al voltant dels seus ulls. Es veuen en estat salvatge en colors marró, gris o marró vermellós. Tots els colors del mussol marró tenen les parts inferiors més pàl·lides i amb ratlles fosques.



Les femelles són de mitjana un 5% més llargues i més d’un 25% més pesades que els mascles. La subespècie nord té una mitjana d’un 10% més llarga i un 40% més pesada que altres subespècies.

Mussol marró, sol ocell a soca
Mussol silvestre, Strix aluco, ocell únic a soca, Gloucestershire, hivern de 2010

Comportament del mussol groc

Aquests mussols són rapinyaires nocturns. Normalment, això significa que es poden trobar adormits als seus nius de forats d’arbres durant les hores de llum del dia. Tanmateix, durant la temporada de reproducció de la primavera, es pot veure als mascles caçant durant el dia per recollir aliments per al seu company.

Aquests mussols àgils són extremadament vocals durant la tardor, l’hivern i principis de primavera. Durant la nit, sovint se senten fent crits i crits. Aquestes diverses trucades els permeten marcar el seu territori, comunicar-se amb altres mussols i ajudar a atraure un company. Quan defensen els seus nius, poden ser molt agressius. Provoquen més ferits als humans que qualsevol altre ocell a Europa. Els mussols no viuen amb altres, tret que tinguin un company o mussols.



Hàbitat de mussol groc

Els mussols es consideren aus residents a tota la seva àrea geogràfica de 3,8 milions de quilòmetres quadrats. La població salvatge mundial d’aquest mussols s’estén des del Regne Unit cap a l’est fins a l’oest de Sibèria. Per tant, tot i que es confon amb aquests mussols boques de granota marrons , ni tan sols viuen al mateix continent que l’ocell australià. Això significa que no migren fora dels seus territoris. Quan els fills acaben abandonant el niu dels seus pares, no viatgen molt lluny per trobar el seu propi territori independent.

Aquests mussols fan les seves llars denses fores t i bosc. Aquests paisatges coberts els permeten descansar sense molèsties durant el dia. Es troben principalment en boscos caducifolis i mixtos i els agrada estar a prop de l’aigua. Els espais verds, com els cementiris i els parcs, a les zones urbanes, han permès que el seu hàbitat s’expandeixi a llocs com el centre de Londres. També prefereixen les terres baixes, sobretot en climes més freds.

Estan ben adaptats a zones boscoses, gràcies a una visió i audició superiors. Com que són nocturns, l’evolució dels mussols marrons els ha donat els ulls orientats cap a davant per a una millor visió binocular. La seva visió és 100 vegades millor que la dels humans. L’evolució també els ha donat obertures d’orelles de forma única per millorar l’audició direccional.

Dieta del mussol marró

Com que els mussols són nocturns, poden aprofitar l'avantatge d'una audiència i una visió nocturna increïbles per atrapar les seves preses ràpidament. El seu vol és gairebé completament sense so, cosa que els facilita lliscar fins a les víctimes. Aquests mussols depreden rosegadors petits, com ara els salvatges ratolins , i també escarabats , granotes , i peixos. De la mateixa manera que altres espècies de mussols, empassen les seves preses senceres. Al cap d’unes hores, regurgitaran tot allò que no sigui digerible. Aquestes parts no digeribles prenen la forma de grànuls grisos de mida mitjana, formats per pell i ossos diminuts.

Els mussols també són depredadors d’altres mussols de bosc menys agressius. Mussols i mussols d’orella llarga és difícil conviure amb ells per aquest motiu.

Depredadors i amenaces dels mussols

Els mussols marrons són aus relativament petites en comparació amb altres rapinyaires. La seva mida més reduïda els converteix en un objectiu més evident per a diversos depredadors naturals del seu entorn. Entre els depredadors d’aquests mussols s’inclouen rapinyaires més grans com falcons, àguiles, musaroles i fins i tot espècies més grans de mussols. Els mussols àguila i els açors del nord són les aus rapinyaires que més preocupen. Altres animals poden ser una amenaça per a ells, en particular els seus ous i pollets, inclosos gossos, gats i guineus. Les martes de pi també han estat conegudes per atacar els seus nius per buscar ous.

Reproducció, nadons i vida útil del mussol marró

Cap a l'edat d'un any, aquests mussols comencen a aparellar-se. Se sap que s’aparellen de per vida, però això no és universal. De fet, s’han registrat alguns mascles com a polígams. La majoria dels mussols marrons estableixen nius als forats dels arbres, però també poden utilitzar fàcilment el vell niu de la garsa europea, els forats dels edificis i les caixes niu artificials.

En qualsevol lloc, entre 3 i 6 ous, una femella mussol posa tots els ous a finals de la primavera fins a principis de l'estiu. Una femella passarà aproximadament un mes incubant els ous mentre la seva parella li porta menjar. Una parella aparellada criarà els pollets fins als 2 mesos. Tanmateix, es demostra que aquests mussols podrien tenir cura dels seus pollets fins als 3 mesos d’edat.

Els mussols silvestres solen viure entre 4 i 6 anys, depenent de diferents factors. El mussol més antic registrat va ser un ocell captiu que va viure al Regne Unit durant 27 anys. En llibertat, el mussol més antic conegut va viure 18 anys. A més de ser víctimes d’aus rapinyaires més fortes, hi ha poques coses que escurcin la seva vida útil. Els mussols joves retirats recentment del niu dels pares sovint passen gana mentre intenten establir un territori propi. Això és molt comú amb els mussols joves que es neguen a sortir del territori parental. En cas contrari, moren en accidents relacionats amb vehicles, trens i cables.

Població de mussols

A tot el món, la població d’aquests mussols s’estén des del Regne Unit a tota Europa i cap a l’est fins a l’Iran. Hi ha mussols marrons fins a l'oest de Sibèria i en algunes parts del Tadjikistan, el Pakistan i el Kirguizistan. Al Regne Unit, estan absents a les illes, així com a Irlanda. Hi ha una mica de coneixement o mite que a aquests mussols no els agrada fer viatges curts sobre el mar, cosa que podria explicar aquesta distribució.

Just al continent europeu, es calcula que hi ha entre 970.000 i 2.000.000 d’aquests mussols. La seva població no s’ha registrat regularment al llarg dels anys, però l’evidència apunta a un augment global.

Mostra els 22 animals que comencen per T

Articles D'Interès