Ermine

Classificació científica de l'ermí

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Carnívors
Família
Mustèlids
Gènere
Mustela
Nom científic
Mustela erminea

Estat de conservació de l'ermini:

Menor preocupació

Localització de l'ermini:

Àsia
Euràsia
Europa
Amèrica del nord
Oceania

Fet divertit de l'ermini:

Un depredador molt atrevit i ferotge!

Fets de l’ermini

Nom de jove
Kits
Comportament grupal
  • Solitari
Fet divertit
Un depredador molt atrevit i ferotge!
Mida estimada de la població
Desconegut
Amenaça més gran
Pèrdua d’hàbitat
Característica més distintiva
Moviment de ziga-zaga
Altres noms)
Stoat o mostela de cua curta
Mida de la brossa
De quatre a 18
Habitat
Boscos i boscos
Depredadors
Teixons, guineus, coiots, àguiles, mussols i mosteles
Dieta
Carnívor
Menjar preferit
Rosegadors, musaranyes, conills, granotes, insectes, ocells i ous
Nom comú
Ermine
Ubicació
Europa, Àsia i Amèrica del Nord
Grup
Mamífers

Característiques físiques de l'ermí

Color
  • Marró
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
8 mph
Esperança de vida
De set a deu anys
Pes
60 g - 110 g (2,1 oz - 3,9 oz)
Llargada
23cm - 31cm (9in - 12in)
Edat de maduresa sexual
De pocs mesos a un any

Tot i la seva petita mida, l’ermini té fama de carnívor ferotge i territorial que pot assumir animals fins i tot més grans que ell.



L’ermini és un tipus de mostela amb un cos prim que habita les regions temperades i àrtiques d’Euràsia i Amèrica del Nord. També coneguda com a mantell o mostela de cua curta, aquesta espècie té un paper important en l’ecosistema tant com a depredador com a animal presa.



3 Fets de l'ermini

  • L’ermini té un pelatge força luxós que ha atret les classes altes d’algunes societats durant segles. Les pells d’ermin van assolir la màxima popularitat a l’Europa del segle XV, quan va significar poder i estatus.
  • Una de les pintures més famoses produïdes mai per Leonardo da Vinci és simplement coneguda com Lady with a Ermine. Datat entre el 1489 i el 1490, sembla que representa una dona no identificada (possiblement la mestressa del príncep italià que en aquell moment donava feina a Leonardo) bressolant un petit armoni als braços.
  • L’ermini probablement va evolucionar fa uns o dos milions d’anys. Sorgit per primera vegada a Europa i Àsia, va creuar l’estret de Bering i va poblar Amèrica del Nord. El comportament resistent de l’ermini li va permetre sobreviure a l’última era glacial.

Nom científic Ermine

El nom científic de l’ermini és Mustela erminea. Mustela descriu un gènere de mosteles , visons, fures , i polecats amb característiques físiques i comportament similars. Més llunyà, es relaciona amb teixons , llúdrigues , i glotons a la família dels Mustèlids. Aquests mustèlids també pertanyen a l’ordre de Canívora. A causa de la seva àmplia distribució arreu del món, l’ermini té força variacions regionals. Es troben unes 37 subespècies aproximadament a tota la seva extensió natural.

Els noms d’ermini i mantell, tot i que descriuen el mateix, tenen orígens completament diferents. Stoat sembla que prové de la paraula holandesa stout. El nom d’ermini prové probablement d’una paraula del francès antic que fa referència al seu pelatge blanc, però no està clar d’on es va originar abans.



Aspecte i comportament de l’ermini

Si alguna vegada heu vist un hermini en persona o en una imatge, sabríeu que sembla una mostela. Té el cos i el coll llargs, les cames curtes, els ulls negres, les orelles rodones i el cap semblant a un rosegador del qual surten delicats bigotis. El pelatge experimenta una notable transformació amb el canvi d’estacions. Es transforma del blanc marró i groguenc a l’estiu a blanc quasi pur a l’hivern. La punta de la cua també és negra. Amb un pes inferior a una lliura total, l’ermini és una espècie força petita. L'ermini mascle mesura fins a 12 polzades de longitud del cos i altres 5 polzades amb la cua inclosa. Les femelles solen ser una mica més petites de mitjana.

Amb les seves urpes i dents afilades, la petita mida de l’ermini es veu més que compensada pel seu comportament força tenaç. Fins i tot depredadors molt més grans han de desconfiar de l’atac a l’ermini. Potser per raons reproductives, els mascles solen ser més dominants i agressius que les femelles. Poc després d’aconseguir la independència, busquen territoris grans, prenent-los per la força si cal. La femella, en canvi, tendeix a romandre al mateix lloc que el seu naixement. De mitjana, un hermini individual pot tallar un territori d’entre 25 i 100 acres de gran. Aquesta és una mica de terra per a un animal tan petit, tot i que el territori del mascle i la femella de vegades es superposen.

L’ermini alterna el son i la vigília durant tot el dia, però caça de manera més activa durant la nit. Amb el seu cos esvelt i lleuger, es mou en un inusual patró de ziga-zaga rebotant del terra amb uns 20 centímetres per salt. La visió de l’ermini a l’hivern saltant per la neu alta, de tant en tant traient el cap cap a fora, pot ser força còmica. Tot i que és principalment terrestre, també és un nedador i escalador molt competent. L’ermini mitjà pot acabar viatjant més de nou quilòmetres cada nit. És molt diligent buscar tots els racons a la recerca de menjar.



L’ermini fa pràcticament tota la seva caça i alimentació. Només es reuneix amb altres membres de l’espècie durant la temporada de reproducció per copular. Sembla que l’ermini té un conjunt de vocalitzacions molt limitat per comunicar-se entre ells. Rarament sentireu l’ermini fer sorolls a més de xiulets, xiscles i grunyits com a advertència o alarma. En canvi, la seva forma de comunicació més habitual és emetre un aroma de la glàndula anal per marcar el territori i anunciar-se la disponibilitat sexual entre ells.

Ermí masculí o Stoat, Mustela erminea
Ermí masculí o Stoat, Mustela erminea

Ermine Habitat

El rang natural de l’ermini cobreix una àrea molt extensa. Inclou un tram septentrional de territori temperat i àrtic que envolta Euràsia i Amèrica del Nord. Aquest animal es troba al nord fins a l’oceà Àrtic i Groenlàndia i al sud fins a Califòrnia i Espanya. També es va introduir a Nova Zelanda al segle XIX en un esforç per controlar la població local de conills. No obstant això, en lloc de limitar-se a conills, l’ermini també va consumir moltes poblacions d’ocells locals, cosa que va reduir la població. Per aquest motiu, molts neozelandesos consideren que és una espècie invasora.

El principal lloc d’habitació de l’ermini inclou boscos, aiguamolls i les planes que hi hagi directament adjacents. El seu territori natural gairebé mai s’estén a grans zones obertes com les Grans Planes. L’ermini s’establirà en qualsevol petit recinte que es trobi, incloses les arrels dels arbres, els caus, les parets de pedra i els troncs buits. No és particularment exigent sobre els detalls dels seus allotjaments. L’ermini no té la capacitat de cavar el seu propi cau. En lloc d'això, troba els caus abandonats o pren el lloc de l'animal que acaba de matar.

Dieta d’ermini

La dieta de l’ermini consisteix principalment en petits mamífers com rosegadors, musaranyes i conills . També ho barreja amb granotes , peix , insectes , ocells , ous i qualsevol altra carn que pugui trobar. L’ermini no té por d’atacar les preses tan grans com ell, però sí que requereix una estratègia de caça diferent. Per matar aquests animals de presa més grans, l’ermini l’agafarà per la gola i el sagnarà fins a la mort. Per matar les preses més petites, en comparació, l’ermini enfonsarà les dents a la base del crani i el matarà gairebé a l’instant. Aquesta espècie pot ser alhora una molèstia i una ajuda per als humans. D’una banda, de vegades pot convidar a represàlies dels agricultors atacant les gallines. D’altra banda, també té la tendència a caçar rosegadors i altres plagues.

Depredadors i amenaces d’ermins

Malgrat el seu comportament ferotge, l'ermini s'enfronta a moltes amenaces de carnívors més grans, com ara teixons , guineus , coiots , àguiles , falcons, mussols i, fins i tot, la companya mostela de cua llarga. Però amb les seves dents afilades, les seves grans urpes i el poderós almesc que emet de les glàndules anals, l’ermini és més que una coincidència per a la majoria dels depredadors i poques vegades és la primera opció de menjar.

Durant molts segles, l’ermini ha estat històricament caçat pels humans pel seu pelatge per crear pells. Les pells blanques d’hivern de vegades eren apreciades per la reialesa europea durant l’edat mitjana. Tot i que de vegades els boscos s’esborren per a agricultura o habitatges, això no és suficient per representar una amenaça significativa per a la salut de les poblacions mundials d’ermins.

Reproducció d’ermins, nadons i vida útil

L'ermini és una espècie molt promiscua que pot tenir múltiples parelles durant tota la temporada de reproducció (que sol durar entre finals de primavera i principis d'estiu). El mascle de vegades intentarà guanyar-se el favor de la femella portant-li les preses acabades de matar. Un cop copulen, però, el pare no té un paper molt important en el desenvolupament real de la descendència.

Tot i tenir diversos períodes durant tot l'any, la femella només produirà una sola ventrada, nascuda a l'abril o al maig, després d'un període de gestació d'aproximadament 280 dies. La gestació triga molt perquè la femella té la capacitat de retardar la implantació durant uns quants mesos, potser a causa de la disponibilitat d'aliments durant l'hivern, amb la major part del desenvolupament embrionari durant l'últim mes de l'embaràs. Probablement tornarà a quedar embarassada abans que la descendència anterior hagi desenvolupat prou per deixar el niu permanentment.

La mida típica de la ventrada és d'entre quatre i nou individus amb un màxim de 18 descendents possibles. Els kits joves, com s’anomenen, surten de l’úter amb una capa de pell blanca i sense visió. Durant les primeres setmanes de vida, depenen completament de la mare per obtenir aliments i protecció. Passen uns dos o tres mesos abans que l’ermini es desenvolupi prou per començar a caçar amb la seva mare, però els kits passaran tot el primer any de la seva vida aprenent a sobreviure adequadament a la natura.

A causa de la depredació i la malaltia dels kits joves, la vida mitjana de l’ermini és de només un o dos anys. No obstant això, si pot evitar una mort primerenca, la vida màxima és d’uns set a deu anys en estat salvatge. Els mascles triguen aproximadament un any complet a assolir la maduresa sexual, mentre que la femella aconsegueix la maduresa sexual molt més ràpidament al voltant de 60 a 70 dies.

Població d’ermins

D'acord amb la IUCN La llista vermella, que és el rastrejador de conservació més complet del món, és una espècie d’ermini menys preocupació . Això significa que la població és prou elevada perquè no calgui cap esforç especial de conservació per millorar la seva condició. No obstant això, cada subespècie diferent pot variar segons el nombre de població i l'estat de conservació. Es creu, per exemple, que hi ha prop de 500.000 ermins repartits per les Illes Britàniques. No se sap del tot quants ermins viuen a tot el món.

Mostra els 22 animals que comencen per E

Articles D'Interès