Ferret

Classificació Científica Ferret

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Carnívors
Família
Mustèlids
Gènere
Mustela
Nom científic
Mustela Putorius Furo

Estat de conservació dels fures:

Gairebé amenaçat

Fura Localització:

Europa

Dades de fures

Presa principal
Ratolins, Conill, Gophers
Característica distintiva
Cos llarg i prim i ulls grans
Habitat
Bosc i prats
Depredadors
Mussols, guineus, teixons
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
4
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Ratolins
Tipus
Mamífer
Eslògan
Es creu que és una subespècie de putó

Característiques físiques dels fures

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
  • tan
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
15 mph
Esperança de vida
De 7 a 10 anys
Pes
0,7 kg - 2 kg (1,5 lliures - 4 lliures)
Llargada
40 cm - 50 cm (18 a 21 polzades)

La fura és un animal domèstic que es creu que és originari d’Europa. Es creu que la fura és una subespècie de putó i el fura té el mateix cos de forma llarga que un puto i una mostela.



Es creu que la fura es va domesticar fa uns 2.500 anys, la qual cosa és aproximadament la mateixa època que diversos animals com el ruc i la cabra van ser utilitzats per a ús domèstic. La fura s’utilitza per ajudar els agricultors a caçar conills i la fura arrossegant-se als caus de conills, fent servir el seu cos flexible de forma increïble per al seu avantatge, ja que la fura és sovint petita que molts conills. El conill és espantat del cau per la fura invasora i utilitza una de les moltes sortides del cau per allunyar-se de l’intrús de la fura.



Avui dia, la fura s'està convertint en una mascota cada vegada més popular a tot el món, a causa de la petita mida del fura i el seu temperament tranquil. Hi ha lleis sobre restriccions de fures en diversos països per intentar evitar que la fura es converteixi en una plaga, ja que les fures poden ser força destructives si s’alliberen a la natura, sobretot si la fura no és originària del país en qüestió.

La majoria de fures passen una mitjana de 18 hores dormint cada dia i s’ha observat que les fures dormen unes sis hores cada vegada abans de despertar-se per jugar i menjar i, en general, la fura li retornarà la següent secció de son després d’una hora més o menys. També s’ha observat que les fures són més actives al capvespre i a l’alba quan no és totalment clar o fosc.



Les fures són conegudes per jugar a la seva pròpia versió d’amagatalls, cosa que es nota especialment amb les fures que es mantenen com a mascotes. Tot i que no se sap amb exactitud què amagarà la fura, els propietaris han informat que han trobat restes secretes de qualsevol cosa, des de joguines fins a comandaments a distància i claus, i fins i tot bosses de cebes i rodanxes de pizza.

Les fures són petits mamífers carnívors i, per tant, una dieta de fures per a mascotes ha de consistir principalment en carn. En estat salvatge, les fures caçaran principalment ratolins i petits conills i, de vegades, la fura tindrà la sort d’alimentar-se d’un ocell petit.

Mostra els 26 animals que comencen per F

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) L’Enciclopèdia dels mamífers

Articles D'Interès