Emú

Classificació Científica Emu

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Casuariiformes
Família
Casuariidae
Gènere
Dromaius
Nom científic
Dromaius novaehollandiae

Estat de conservació de l’emú:

Menor preocupació

Emu Ubicació:

Oceania

Dades de l’emú

Presa principal
Fruit, llavors, insectes, flors
Característica distintiva
Enorme mida corporal i ulls grans
Habitat
Prats oberts amb arbustos prop de l’aigua
Depredadors
Humà, gossos salvatges, aus rapinyaires
Dieta
Omnívor
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Fruita
Tipus
Ocell
Mida mitjana de l’embragatge
11
Eslògan
L’ocell més gran d’Austràlia!

Característiques físiques de l’EMU

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
Tipus de pell
Plomes
Màxima velocitat
25 mph
Esperança de vida
12 - 20 anys
Pes
18 kg - 60 kg (40 lliures - 132 lliures)
Alçada
1,5 m - 1,9 m (4,9 peus - 6,2 peus)

'Un emu té una calada de 9 peus'



Els emus fan la seva llar al continent australià. Poden créixer fins a 6,2 peus. Aquest ocell té un aspecte similar a l’estruç. Els emus són omnívors que mengen llavors, fruits, insectes i petits animals. La seva vida útil és de 5 a 10 anys en llibertat.



5 fets increïbles sobre l’emú!

  • Un emu té una trucada distintiva que es pot escoltar a una milla de distància
  • Els principals depredadors d’un emú són els dingos, les àguiles i els falcons
  • Un emú té una membrana clara sobre cada ull per protegir-lo de la pols de l’aire
  • Els emus estan en moviment sempre buscant aigua i menjar
  • Els emus tenen ales però no volen

Emu Nom científic

El nom científic per a un emú és Dromaius novaehollandiae. La paraula Dromaius és grec que significa corredor i la paraula novaehollandiae significa New Holland. New Hollander es refereix a la classificació inicial d’aquest ocell com a cassuari de New Holland.

Pertany a la família Dromaiidae i forma part de la classe Aves. Hi ha 4 subespècies d’emus. El nom científic de cadascun d’ells és:



• D. novaehollandiae novaehollandiae
• D. novaehollandiae woodwardi
• D. novaehollandiae rothschildi
• D. Grebe diemenensis

Aspecte i comportament de l’emú

Els emus tenen plomes de color marró fosc que es tornen de color marró més clar a mesura que envelleixen. Tenen la pell blavosa al coll i al cap. Un emu oscil·la entre els 4,9 i els 6,2 peus d’alçada. Pesen de 66 a 121 lliures. Com a exemple, un emú de 6 peus d’alçada té una alçada igual a una pila de 5 bitlles. Un emú de 120 lliures pesa dos terços respecte a un cangur adult.

Els emus tenen 2 potes llargues amb 3 dits a cada peu. Aquests ocells no són capaços de volar, de manera que utilitzen les seves llargues potes per fugir dels depredadors. A més, tenen un pas força llarg en córrer. Un pas d’un emú pot fer 9 metres de llarg. Penseu que 9 peus equival a la meitat de l’alçada d’una girafa adulta.



A més d’utilitzar les cames per córrer, els emus els fan servir per xutar contra els depredadors. La seva potent puntada, juntament amb les ungles afilades als dits dels peus, poden causar lesions als depredadors, cosa que permet a aquest ocell escapar. Un cop ràpid d’un emú pot fins i tot matar un dingo.

Aquest ocell fa molts sons. Es comunica amb altres emus a través de grunyits, lladrucs, cops i sons de tambors. De fet, el nom emu prové d’un so que emet. E-moo! De vegades fan sons per advertir a altres emus a la zona d’un depredador que s’acosta. A més, els emus emeten molts sons per advertir a altres emus de mantenir-se allunyats del seu niu i dels ous. Les seves trucades es poden escoltar a una milla de distància. En resum, definitivament no són ocells tranquils.

Els emus són aus solitàries, però poden formar grups quan viatgen a una altra zona per trobar un subministrament d’aliments més gran. Un grup d’emus es coneix com una multitud. Una multitud d’emus està formada per uns 20 ocells.

Són ocells no agressius tret que se sentin amenaçats per un altre animal o una persona. Són molt agressius els uns als altres durant la temporada de reproducció.

Emu buscant menjar a la sorra
Emu buscant menjar a la sorra

Emú contra Estruç

L'emú i el estruç són d’aspecte similar i són ocells voladors. Però hi ha algunes diferències diferents entre elles.

Hi ha una gran diferència de mida entre aquestes dues aus. Els emus són el segon ocell més gran del món, mentre que l'estruç és el més gran. A més, quan es corre un emú té un pas de 9 peus mentre que un estruç té un pas de 16 peus!

Els estruços poden córrer més ràpid que els emus. La velocitat màxima d’un estruç és de 43 mph. La velocitat màxima d’un emú és de 31 mph.

Els emus beuen molta aigua. De fet, solen beure uns dos litres i mig d’aigua cada dia. Imagineu-vos 2 gerres de galó de llet a la nevera. A més, una mitja gerra més! Com a alternativa, l’estruç pot quedar-se sense aigua durant 2 setmanes. Reben molta humitat de les herbes i les plantes.

Fins i tot hi ha diferències entre els ous d’aquests dos ocells. L’ou d’un emú és de color verd brillant, mentre que l’ou d’un estruç és de color marró clar. Quan es tracta de mida, un ou d’emú és igual a 10 ous de gallina. Un ou d’estruç té una mida igual a 24 ous de gallina.

Emu Hàbitat

Els emus viuen al continent australià. Concretament, es troben a tots els estats d’Austràlia, excepte a Tasmània. Les praderies i els boscos secs són el seu principal hàbitat. Es mouen contínuament en un esforç per trobar més aliment i una font d’aigua. Normalment, viatgen de 9 a 15 milles al dia.

Un emú té una membrana clara sobre cada ull que serveix de protecció contra la pols i les restes en els hàbitats secs. Aquesta membrana també ajuda a mantenir els ulls humits.

Aquest ocell viu en un clima majoritàriament temperat, encara que alguns es troben a les muntanyes nevades d'Austràlia. Les llargues plomes d’un emu contribueixen a mantenir una temperatura corporal estable. Si un emú es troba en una zona especialment freda, esponja les seves llargues plomes en un esforç per atrapar l’aire sota d’elles. Aquest aire capturat ajuda a aïllar l’ocell contra les temperatures fredes. De vegades panteixen (com un gos) per refrescar-se a les zones càlides d’Austràlia. Heu vist mai un ocell jafant com un gos?

Aquestes aus migren cap al sud a Austràlia durant l'hivern i es mouen cap al nord a l'estiu. Afortunadament, poden adaptar-se fàcilment a diversos climes.

Dieta Emu

Què mengen els emus? Els emus són omnívors. Mengen fruita, llavors, escarabats , petit rèptils i fins i tot els excrements d'altres animals.

Els emus no tenen dents, de manera que no poden moldre les plantes i els animals que mengen. Així, s’empassen petits còdols que s’endinsen al seu molleig (una part de l’estómac de l’emú). Els còdols molen trossos d'aliments per a una digestió adequada.

Els emus contribueixen a l’ecosistema mitjançant la dispersió de llavors. Aquests ocells mengen moltes plantes, fruits i llavors. Quan deixen els excrements, dispersen la llavor perquè puguin créixer més plantes. Pensa-hi. Els emus deambulen de 9 a 15 milles cada dia. Això significa que deixen caure llavors en diverses àrees del seu hàbitat.

També ajuden a controlar la població d’insectes menjant escarabats , paneroles , i altres errors.

Emu depredadors i amenaces

Dingos són els principals depredadors dels emus. Té sentit perquè els dingos comparteixen el mateix hàbitat que els emús. Intenten robar els ous d’un emu i les seves cries.

Un parell de dingos pot dirigir-se a un niu d’emú concret. Un d’ells distreu l’emú pare assegut al niu mentre l’altre dingo es tanca i roba un ou o un pollet. Els dingos són coneguts pel seu enfocament furtiu a la caça de preses.

Els dingos també ataquen emus adults de mida completa. Poden intentar agafar un ocell pel coll o pel cap per arrossegar-lo cap avall. Per defensar-se, els emus donen puntades als dingos o simplement intenten fugir. De vegades, els emus intenten espantar els dingoes fent-los un xiulet.

Hi ha dos depredadors més àguiles i falcons. Aquests depredadors són difícils de combatre per a un emu.

L’estat de conservació de l’emú és Menor preocupació . La població d’emus es classifica com a estable. Són abundants a tota Austràlia, excepte a Tasmània. Això es deu al fet que aquestes aus van ser una vegada caçades per colons europeus, causant una caiguda dràstica de la seva població.

Els emus produeixen oli al cos que s’ha utilitzat per a medicaments, cremes i altres productes. De vegades, aquests ocells són caçats i assassinats per obtenir aquest oli. Però aquesta activitat furtiva no ha provocat una gran reducció de la seva població global.

En el passat, els emus caminaven cap a les granges per menjar llavors fent que els agricultors perdessin parts dels seus cultius. Es consideraven plagues. Avui en dia, molts agricultors construeixen tanques altes per mantenir els emus allunyats dels seus cultius. Emus no pot saltar aquestes tanques tan altes.

Reproducció d’emus, nadons i vida útil

L’època de reproducció dels emus cau al desembre i al gener. Les femelles ponen ous a l’abril, maig o juny. Un emu mascle s’estén al voltant d’una femella que esbufega les plomes. La femella té una trucada determinada que indica al mascle que està interessada. Una femella pon de 5 a 15 ous en grup o embragatge. Cada ou pesa una mica més d’un quilo. L’emú mascle construeix el niu i s’asseu als ous. Un niu d’emú es construeix a terra amb herba i brosses seques. La femella no s’asseu gens als ous. Deixa els ous i, de vegades, s’aparella amb altres mascles durant aquest temps. Els emus són polígams (tenen diversos companys).

El període d’incubació dels ous d’emú és de 56 dies. Com a comparació, el període d’incubació dels ous d’estruç és d’uns 40 dies. Mentre està assegut als ous, el mascle no menja ni beu. El greix emmagatzemat al cos serveix d’aliment i beu la rosada de les plantes properes per obtenir aigua. L’emú mascle s’aixeca i gira els ous de tant en tant.

Un nadó recentment eclosionat anomenat pollet fa 9,8 centímetres d’alçada. Els pollets acabats de néixer tenen una capa de plomes plomoses i els ulls estan oberts. Durant els primers mesos després de l’eclosió dels pollets, el pare emu defensa aferrissadament el niu i els joves contra qualsevol amenaça. Els pollets es queden amb els seus pares durant uns 18 mesos abans de ser independents. Mengen insectes petits i vegetació, i després el pare emu els ensenya a caçar.

Els emus són vulnerables als paràsits interns, inclosos els cucs rodons i els cucs pulmonars.

La vida útil d’un emú és de 5 a 10 anys. Poden viure de 15 a 20 anys en captivitat. L’emú més vell tenia 38 anys.

Població emú

Segons la llista vermella de la UICN d’espècies amenaçades, la població d’emus està formada per 630.000 a 725.000 individus madurs.

L’estat de conservació de l’emú és el menys preocupant amb una població estable.

Emus al zoo

• Visiteu els emus al San Diego Zoo .
• Els emus es mostren al Zoo de Louisville .
• El Zoo de Denver també té emús!

Mostra els 22 animals que comencen per E

Articles D'Interès