Dhole

Classificació Científica Dhole

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Carnívors
Família
Cànids
Gènere
Cuon
Nom científic
Cuon alpinus

Estat de conservació de Dhole:

En perill d’extinció

Ubicació de Dhole:

Àsia

Dades de Dhole

Presa principal
Cérvols, rosegadors, ocells
Característica distintiva
Cua espessa i trucades distintives
Habitat
Bosc sec i espessa jungla
Depredadors
Tigres, lleopards, humans
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
8
Estil de vida
  • Pack
Menjar preferit
Cérvols
Tipus
Mamífer
Eslògan
Només queden 2.000 en estat salvatge!

Característiques físiques de Dhole

Color
  • Marró
  • Gris
  • xarxa
  • Negre
  • Blanc
  • Daurat
  • tan
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
45 mph
Esperança de vida
10 - 13 anys
Pes
12 kg - 20 kg (26 lliures - 44 lliures)
Llargada
75 cm - 110 cm (29 a 43 polzades)

'El dhole s'ha descrit com una barreja entre el llop gris i la guineu vermella'



Una vegada una àmplia espècie de gos salvatge que cobria gairebé la meitat del món, el dhole ara és un en perill d’extinció espècies amb una població estimada de menys de 2.500 adults. Els dolins habiten jungla densa, estepes, muntanyes, boscos i boscos de pins. La seva coloració pot variar del gris carbó al vermell o marró amb reflexos grocs, blancs o de color clar. Tot i ser membres de la família dels gossos, els dholes no borden ni udolen, però tenen crits únics, xerrades, pits i xiulets amb els quals es comuniquen i es cacen.



Fets increïbles de Dhole.

  • Mentre que el dhole té una estatura més propera a Gos pastor alemany , s'assembla amb més precisió a fox en aparença.
  • Aquests gossos salvatges antigament estaven a tota Àsia, Amèrica del Nord i Europa, però fa entre 12.000 i 18.000 anys es van reduir al seu hàbitat actual, que es concentra a parts d’Àsia.
  • Un adult pot menjar un quilogram de carn en quatre segons i, posteriorment, pot regurgitar-la per alimentar altres membres del seu paquet.
  • Els paquets Dhole han matat tigres i lleopards , i fins i tot se sap que ataquen Óssos negres asiàtics .
  • Els forats poden funcionar a velocitats de fins a 45 mph.

Nom científic de Dhole

El dhole, també conegut com a gos vermell asiàtic, gos salvatge indi o llop de muntanya, té el nom científic Cuon Alpinus. El dhole és membre de la família Canidae i de la classe Mammalia.

Tot i que és un parent proper dels animals del gènere Canis, hi ha diverses diferències. El crani del dhole és còncau, li falta un tercer molar inferior i els molars superiors només posseeixen una cúspide.



Aspecte i comportament de Dhole

El gos té una llargada d’entre 30 i 40 polzades, a més d’una cua d’11 a 19 polzades, i pot pesar entre 30 i 46 lliures. Depenent de la regió, poden variar de color des d’un to groguenc a un color marró vermell més fosc. Tenen una coloració més clara al llarg del pit, el ventre i les potes.

El dhole mitjà, inclosa la seva cua, és gairebé tan llarg com R2D2, de fama Star Wars, és alt. Els mascles solen pesar més que les femelles i són més grans. Tot i que tenen aspecte de guineu, els dolors són més semblants a un gos de mida mitjana a gran.

Els dholes són animals molt socials i sovint cacen en paquets de 5 a 12. Aquests clans poden arribar a tenir fins a 30 o 40 membres. Aquests gossos salvatges són carnívors i generalment cacen cérvols o bé ovelles . Tanmateix, s'han registrat casos de dolors que ataquen animals de grans dimensions com tigre o bé suportar .



Els dholes també són animals molt vocals. Com a membre de la família dels gossos, queixen i ronquen com la vostra mascota familiar. L’únic d’aquests animals, però, és una sèrie de sorolls i crits que no es troben enlloc entre altres canins. També se sap que es comuniquen mitjançant xiulets i xerrades mentre caça.

A diferència d'altres espècies de cànids, els dholes molt rarament presenten un comportament de lluita. Fins i tot pot ser difícil triar la parella dominant home-dona de la manada. Funcionen com a unitat per criar les cries de la manada i els animals adults joves són lliures d’unir-se a altres manada sense problemes en arribar a la maduresa.

Dhole Habitat

Els dholes són àmplies i es troben a tot l’Àsia oriental i sud-est. Una vegada, aquests gossos salvatges es van poder trobar a Amèrica del Nord, Àsia i Europa. Fa uns 12.000-18.000 anys, es van reduir a zones específiques del continent asiàtic. Els dholes ara es poden veure al nord de Sibèria, al sud fins a algunes illes de Malàisia i a l’oest de la península de l’Índia. A causa de la gran àrea en què es poden trobar, sobreviuen en una varietat igualment àmplia d’hàbitats, com ara

  • Bosc dens
  • Bosc de matolls
  • Planes
  • Muntanyes
  • Selves

Els forats, com altres gossos, cobreixen una àrea gran. El seu territori mitjà pot ser de 34 milles quadrades. És més gran que tota la zona de Manhattan. Com a tals, són corredors, nedadors i saltadors extremadament ràpids.

Els caus de dòlars solen ser subterranis i poden ser simples o molt complexos amb molts túnels. Fins i tot els dols s’han apoderat dels caus de xacals. Tot el paquet habitarà un cau i pot utilitzar diverses entrades.

Dieta Dhole

Com es va esmentar anteriorment, els dholes són carnívors. Principalment cacen mamífers amb peülles en paquets; no obstant això, a causa del seu ampli hàbitat, són molt adaptables i cacen el que hi ha disponible en aquesta regió específica.

La seva necessitat de menjar suficient és en realitat la raó per a un hàbitat tan gran per començar. Els grups de caça dhole prenen les seves preses, n’empassen grans porcions senceres i després les transporten a la resta de la manada. Fins i tot se sap que els dolets mengen més d’un quilogram de carn en menys de quatre segons; això és tan pesat com tres quartes parts del cervell humà!

En paquets més petits i sols, menjaran preses proporcionalment més petites conills , sargantanes , ratolins , Etc.

Predadors i amenaces de Dhole

El dhole no és una presa específica per a cap altre depredador. Tigres , lleopards , i altres depredadors que comparteixen hàbitat amb el dhole els han matat, però el contrari també és cert. La principal font de conflicte entre aquests depredadors de nivell superior és a causa de l’escassetat d’aliments.

Les principals amenaces a què s’enfronta el dhole no són d’altres animals. Els forats estan patint pèrdues d’hàbitat específicament a causa de la desforestació amb finalitats agrícoles, residencials i comercials. Aquesta pèrdua d'hàbitat condueix a una disminució de les preses disponibles i augmenta la posterior amenaça de competència dels depredadors d'alt nivell a la zona.

A més, relacionada amb aquesta pèrdua d’hàbitat hi ha la persecució del dhole per part dels humans a la zona. En no trobar aliments adequats de la seva presa habitual, s’adapten i ocasionalment cacen animals domèstics. Les represàlies dels agricultors resultants han estat devastadores per a la població dolenta en el seu conjunt.

La malaltia també ha demostrat ser una amenaça important per a ells. La seva exposició a agents patògens ha augmentat dràsticament amb la seva proximitat i associació amb gossos domesticats així com la seva depredació d'altres animals domèstics.

Reproducció dhole, nadons i vida útil

Un paquet dhole sol contenir més d'una femella reproductora. En estat salvatge, s’ha observat que s’aparellen d’octubre a gener, però pot variar en captivitat. Un nadó dhole es diu cadell. Neixen en ventrades grans formades normalment per 5-10 cries, però de vegades entre 12 i 16 anys.

El període gestacional és d'aproximadament 60 dies, i la mare la mama els lactants durant un període de durada similar. Durant aquest temps, les femelles embarassades comparteixen el cau i les cries interactuen lliurement. Mentre les seves mares les treuen, tot el paquet ajuda a alimentar les cries regurgitant els seus aliments.

Les cries creixen molt més ràpid que llop o cadells de gossos. El seu creixement és més similar en taxa a la de coiot . Al cap de sis mesos, les cries acompanyen el grup a la caça i als vuit mesos assumeixen un paper actiu a la caça.

Després de madurar, els dholes poden abandonar el grup i unir-se a un altre sense el desafiament o la lluita comú en altres espècies de gossos salvatges. Normalment, cap als tres anys, les femelles abandonen la manada per unir-se a una altra. A la natura, la vida mitjana d’aquests animals és d’uns 10 anys. Els buits captivats tenen una mitjana de 15 a 16 anys de vida.

Població Dhole

És molt difícil avaluar la mida real de la població del dhole. La seva tendència a habitar llocs poc poblats o que contenen terrenys desfavorables fa que sigui gairebé impossible obtenir una xifra ferma per a la seva població. A més, els dholes, en zones estudiades, han experimentat freqüentment canvis de població salvatges en períodes curts de temps.

La millor estimació és una població total d'entre 4.500 i 10.000 animals amb adults madurs que en formen tan sols 2.200. Per aquest motiu, aquests gossos salvatges figuren com a en perill d’extinció , i es suposa que la població continua en declivi.

Dhole al zoo

A Amèrica del Nord, només hi ha tres llocs on trobareu aquests gossos salvatges. El Zoo de Minnesota , el San Diego Zoo , i Els salvatges operat pel zoo de Columbus, tots tenen dholes captius. Cal destacar que el personal de The Wilds ha criat recentment una ventrada de cadells quan la seva mare va morir poc després de parir-los.

Mostra els 26 animals que comencen per D

Articles D'Interès