Caputxí de cara blanca

Classificació científica dels caputxins de cara blanca

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
primats
Família
Cebidae
Gènere
Cebus
Nom científic
Cebus Capucinus

Estat de conservació dels caputxins de cara blanca:

Menor preocupació

Caputxí de cara blanca Ubicació:

Centreamèrica
Sud Amèrica

Dades dels caputxins de cara blanca

Presa principal
Fruit, fulles, insectes
Habitat
Boscos tropicals alts i regions humides de terres baixes
Depredadors
Humans, serps, àguiles
Dieta
Omnívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Tropa
Menjar preferit
Fruita
Tipus
Mamífer
Eslògan
Un dels micos més intel·ligents del món!

Característiques físiques dels caputxins de cara blanca

Color
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Cabell
Màxima velocitat
35 mph
Esperança de vida
16-40 anys
Pes
2,9-3,9 kg (6,4-8,6 lliures)

El mico caputxí de cara blanca borda i tos per alertar a altres micos d’un depredador de la zona.



Els caputxins de cara blanca viuen en grups socials de 18 a 20 micos. Són omnívors i viuen fins als 30 anys en estat salvatge. Aquests micos fan la seva llar en boscos de fulla caduca i de fulla perenne tropical i on les marquesines o cims dels arbres creixen molt junts. Viuen a Amèrica Central, concretament a Hondures, Costa Rica, Panamà i Nicaragua. També es troben a Amèrica del Sud, principalment a Colòmbia i Equador.



5 increïbles fets caputxins de cara blanca!

  • Els caputxins de cara blanca es comuniquen entre ells mitjançant xips, lladrucs i xiulets.
  • Aquest tipus de mico és diürn, cosa que significa que troba menjar durant el dia i dorm a la nit.
  • Un caputxí de cara blanca utilitza la seva forta cua per equilibrar-se i aferrar-se a les branques dels arbres.
  • Els caputxins de cara blanca en captivitat poden arribar als 45 anys.

Nom científic dels caputxins de cara blanca

Els caputxins de cara blanca també es coneixen com a caputxins de cap blanc panamenys i, de vegades, caputxins de gola blanca. El seu nom científic ésCebus capucinus. Aquests micos pertanyen a laCebidaefamília i són a laMammaliaclasse.

Aquests micos caputxins van rebre el seu nom dels frares caputxins a Itàlia. Aquests frares portaven una coberta de cap, o caputxa, que s’assemblava molt a la gorra de pell negra del cap d’aquest mico caputxí.

Hi ha diversos tipus de micos caputxins, incloent-hi el caputxí Kaapori, el caputxí amb falca i el caputxí amb cap negre.

Aspecte i comportament dels caputxins de cara blanca

Aquests micos tenen pelatge negre a l’esquena i les cames i pell blanca al pit i a la cara. Els caputxins de cara blanca són coneguts pel barret de pell negra al cap. Els mascles adults poden pesar fins a vuit lliures, mentre que les femelles pesen aproximadament cinc lliures. Aquests micos tenen una longitud de 15 a 17 polzades, sense incloure la seva cua que té aproximadament la mateixa longitud que el seu cos. Com a referència, un caputxí de vuit lliures pesa aproximadament el mateix que un galó de llet. I un mico que mesura 17 centímetres de llarg és una mica més llarg que un bitlles.

Aquests micos tenen el que es coneix com a cua prensil. Això significa que el mico pot agafar branques d’arbres i altres objectes amb la seva cua. És gairebé com una mà extra! Aquesta cua els ajuda a aferrar-se a les branques i branques dels arbres mentre es mouen a través de la part superior dels arbres. Mantenir-se dret a les branques altes els ajuda a evitar els depredadors.

Els caputxins cap-blancs de Panamà poden desplaçar-se molt ràpidament entre les branques dels arbres del seu hàbitat. La velocitat registrada més ràpida d’aquests micos és de 34 mph.

Els caputxins de cara blanca utilitzen la seva veu com una manera de mantenir-se a salvo dels depredadors. Tenen un so especial de xiscles / lladrucs que alerten altres micos a la zona d’un depredador. Això dóna als micos la possibilitat de pujar més amunt als arbres o escapar de la zona.

Els caputxins de cara blanca són molt socials i viuen en grups de 18 a 20. Un grup de caputxins de cara blanca pot tenir molts noms, incloent una tropa, una tribu, un carro i fins i tot un barril. Així que ja sabeu que un barril ple de micos no és només un joc divertit! La majoria de les tropes de micos caputxins de cara blanca estan formades per femelles. Es queden amb el mateix grup durant tota la seva vida, mentre que els mascles migren de tropa a tropa a mesura que creixen.



caputxí de cara blanca (Cebus capucinus) caputxí de cara blanca en una branca d

Hàbitat caputxí de cara blanca

Els micos caputxins de cara blanca viuen a Amèrica Central i del Sud, concretament als boscos tropicals de l’Equador, Panamà i Colòmbia. Les tropes de micos viuen a les capçades dels arbres on poden trobar menjar, amagar-se dels depredadors i comunicar-se amb els altres del seu grup.

Necessiten un clima amb un alt nivell d’humitat per sobreviure. Si alguna vegada veieu una foto d’un mico caputxí de cara blanca que treu la llengua; no és ser groller. Aquest mico treu la llengua per deixar que la humitat s’evapori ajudant-los a mantenir-se fresc durant una temporada especialment seca.

Dieta caputxina de cara blanca

Què menja un caputxí de cara blanca de Panamà? Aquests micos són omnívors, de manera que mengen carn i plantes. Mengen fruits secs i fruites com figues i mangos. Fulles, insectes, sargantanes , i els ocells també són al menú. A més, de vegades mengen arbres rates com ara la rata arbre espinosa tacada.

Els científics han observat que aquests micos de cap blanc estan disposats a intentar menjar una gran varietat d’aliments, fins i tot una fruita desconeguda o un insecte que mai no havien vist. En resum, aquests micos intentaran menjar qualsevol cosa que trobin al seu hàbitat.

Predadors i amenaces dels caputxins de cara blanca

Com la majoria dels animals més petits, el mico caputxí de cara blanca té diversos depredadors. Són caçats per serps , com l'arbre boa constrictor i la serp de llança. Altres depredadors inclouen àguiles , jaguars , caiman , i ocelots .

Com veieu, la majoria d’aquests animals tenen fàcil accés als arbres on viu aquest mico. Una àguila pot caure per atacar un caputxí de cara blanca o un jaguar pot seguir un arbre per capturar-lo i menjar-lo. Un mico pot baixar d’un arbre per prendre una beguda fresca a un abeurador només per ser capturat per un caiman .

Tot i que la primera defensa d’aquest mico contra un depredador és fugir, hi ha vegades que tots els membres d’una tropa es reuneixen per intentar lluitar contra un depredador intrús.

Els micos caputxins de cara blanca també estan amenaçats per la pèrdua d’hàbitat a través de la deforestació. A més, de vegades són caçats per humans que els volen capturar per vendre com a mascotes exòtiques. Tot i així, l’estat de conservació d’aquest mico és Menor preocupació . Tot i que la seva població és generalment estable, s’està intentant augmentar-la. Els grups de conservació de la vida salvatge i els zoos reprodueixen caputxins de cara blanca per augmentar-ne el nombre.



Reproducció de caputxins de cara blanca, nadons i vida útil

Els micos caputxins de cara blanca masculina i femenina tenen diferents parelles cada època de reproducció (gener a abril). Quan les femelles estan llestes per aparellar-se, emeten sons específics per a que els mascles els escoltin. Una femella caputxina de cara blanca està embarassada durant uns 160 dies i només té un nadó. Dóna a llum un bebè que pesa només unes unces i la mare caputxina té cura del nadó.

Un nadó mico es diu un nadó i pot veure des del naixement. Un mico infantil alleta de la seva mare durant dos o quatre mesos i té els esquens a l’esquena de la seva mare durant les primeres sis setmanes de vida. Després de complir els quatre mesos, el mico infantil aprèn a trobar els seus propis insectes, fruites, fruits secs i altres aliments. És cuidat i ensenyat no només per la seva mare, sinó també pels altres micos de la tropa. Aquest mico triga almenys quatre anys a ser completament independent.

Un caputxí de cara blanca en estat salvatge ha d’afrontar depredadors, pèrdua d’hàbitat i caça furtiva per part dels humans. La seva vida mitjana és d’uns 30 anys. Com a alternativa, un caputxí de cara blanca que es troba en un parc zoològic o una reserva salvatge pot arribar a tenir entre 45 i 50 anys. El caputxí de cara blanca més antic registrat va arribar als 54 anys.

A mesura que aquests micos creixen, són més vulnerables als paràsits intestinals que poden causar terribles malalties o morts.

Població de caputxins de cara blanca

Al darrer recompte el 2007, s'estima que hi ha al voltant de 54.000 micos caputxins de cara blanca. El seu estat de conservació és Menor preocupació .

Tot i això, la població d’aquest animal està disminuint a causa de la desforestació i altres amenaces, de manera que hi ha programes de cria a diversos zoològics i zones de fauna salvatge per augmentar la població.

Mostra els 33 animals que comencen per W

Articles D'Interès