gòfer

Classificació científica Gopher

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Rodentia
Família
Geomiidae
Gènere
Geomys
Nom científic
Geomys bursarius

Estat de conservació de Gopher:

Gairebé amenaçat

Ubicació de Gopher:

Centreamèrica
Amèrica del nord

Dades de Gopher

Presa principal
Arrels, fruites, fulles
Habitat
Prades de bosc i herba
Depredadors
Mussols, serps, coiotes
Dieta
Omnívor
Mida mitjana de la brossa
6
Estil de vida
  • social
Menjar preferit
Arrels
Tipus
Mamífer
Eslògan
Caven grans xarxes de túnels!

Característiques físiques de Gopher

Color
  • Marró
  • tan
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
16 mph
Esperança de vida
3-5 anys
Pes
220-1.000 g (7,8-35,2 oz)

'El cap d'un gopher es veu el doble de gran quan les bosses de les galtes estan farcides de menjar'



Els gòfers són rosegadors que viuen a Amèrica del Nord i Amèrica Central. Són herbívors que mengen diverses plantes. Tot i que aquests rosegadors són actius durant el dia, romanen principalment sota terra als túnels. Són animals solitaris. La vida útil d'un gopher oscil·la entre 1 i 3 anys.



Increïbles fets gopher!

• El butxaca de butxaca pot girar les bosses folrades de pell cap a fora per eliminar el contingut, com una butxaca
• El gopher és capaç de tancar els llavis mantenint exposades les dents incisives; si no ho feien, obtindrien molta brutícia a la boca mentre cavaven
• Els gofers no necessiten sortir dels seus túnels ni tan sols per trobar aigua. Obtenen el subministrament d’aigua per la humitat de les plantes que mengen
• Tenen les dents planes que els ajuden a moldre bulbs, arrels i altres parts d’una planta
• De vegades comparteixen els seus túnels amb altres animals

Nom científic de Gopher

El nom científic d’aquest gopher és Geomys bursarius. Pertany a la família Geomyidae classe Mammalia . Aquest rosegador també es coneix com a butxaca perquè té pell que recobreix les bosses dins de les galtes. És capaç de girar aquestes bosses per dins per eliminar el contingut. Com una butxaca!



Es creu que l’origen de la paraula gopher prové de la paraula francesa gaufre. Gaufre significa gofra que pot referir-se al complicat patró dels túnels fets pels butxaques.

Hi ha moltes subespècies d’aquest gopher. Alguns d’ells inclouen el Geomys bursarius ozarkensis, el Geomys bursarius illinoensis i el Geomys bursarius missouriensis. Les subespècies del gopher, o gopher de butxaca, viuen als Estats Units fins a Mèxic.

Aspecte i comportament de Gopher

Els gofers tenen un pelatge marró i negre, així com petits ulls foscos i orelles diminutes. Un gopher té un cos esvelt que pot aplanar permetent que s'adapti a túnels estrets. Aquest rosegador oscil·la entre 5 i 14 polzades de llarg. Un gopher que fa 5 polzades de llarg és aproximadament una polzada més curt que el llapis mitjà.



Normalment, aquests rosegadors pesen al voltant d’una lliura. Un gopher que pesa una lliura té un pes igual a dos hàmsters que veuríeu a una botiga d’animals. Les espècies més grans de gopher poden créixer fins a 2,2 lliures i viure a Amèrica Central.

Aquest rosegador té bosses a les galtes. Omple les seves bosses de menjar i el porta a diferents llocs sense perdre-ne cap. La capacitat d’omplir-se les galtes permet a aquest rosegador endur-se els aliments sota terra i menjar-los amb seguretat.

Un gopher té la boca i les dents dissenyades per ajudar-lo a sobreviure al seu entorn. Per exemple, els gòfers tenen molars plans que faciliten la masticació de vegetació seca i rugosa. A més, són capaços de tancar els llavis mantenint exposades les dents incisives. Alguns científics comparen l’aspecte de les dents incisives d’un gopher amb un cisell. Utilitzen els seus incisius per cavar pel terra sec i còdol per fer els seus túnels. Emprenen roques i pedres a mesura que avancen. Si un gopher no fos capaç de tancar els llavis, obtindria molta brutícia a la boca mentre cavava!

Aquest animal té unes urpes a les potes davanteres que l’ajuden a excavar ràpidament, de manera que té un lloc on amagar-se dels depredadors. Amagar-se sota terra és la principal defensa d’aquest animal per les seves petites dimensions.

Els gòfers són animals tímids i solitaris excepte durant l’època de cria. Tanmateix, se n’ha sabut comparteixen els seus caus i túnels amb animals diferents dels gofers. Conills , sargantanes , i gripaus tots són animals que poden compartir un sistema de túnels amb un gopher. Potser no són els millors amics, però aconsegueixen compartir el mateix espai vital.

Gopher crida al prat

Gopher Habitat

Els Gophers viuen a Amèrica del Nord a les Grans Planes que van des de Texas fins a la frontera canadenca. També hi ha gofers que viuen a Amèrica Central específicament a Mèxic.

Algunes espècies d'aquests rosegadors viuen en deserts amb temperatures extremadament caloroses, mentre que d'altres viuen a prop de les muntanyes amb temperatures més fredes. El principal requisit vital per a un gopher és un sòl sorrenc on poden excavar per fer un cau. Poden passar a la clandestinitat per escapar de la calor o el fred.

Els gofers de butxaca fabriquen dos tipus de túnels. Un tipus de túnel és llarg amb moltes revoltes. Es troba a prop de la superfície del sòl i els gofers es mouen a través d’aquest túnel per trobar arrels vegetals. El segon tipus de túnel és més profund a terra. Els gofers utilitzen aquests túnels per als seus nius, emmagatzemen aliments i s’amaguen dels depredadors.

Poden viure-hi zones boscoses , prats, deserts o prats. Aquests rosegadors no migren ni entren en hibernació. Es dediquen a excavar per ampliar túnels, a buscar menjar o a reproduir-se en diverses èpoques de l’any.

Dieta Gopher

Què menja un gopher? Els gòfers són herbívors. Els agrada menjar el arrels, bulbs i tubercles d’una planta junt amb les seves fulles. Normalment, un gopher troba les arrels de les plantes que creixen als seus túnels i arrossega la planta per menjar-la. Com a forma de protegir-se contra els depredadors, aquest rosegador evita deixar els seus túnels per alimentar-se de plantes sobre terra.

Els gofers no necessiten sortir dels seus túnels ni tan sols per trobar aigua. Obtenen el subministrament d’aigua per la humitat de les plantes que mengen.

Els depredadors i les amenaces de Gopher

Alguns dels depredadors d’un gopher inclouen coiots , serps , mosteles , falcons i mussols . Quan un gopher observa un depredador, es dirigeix ​​cap a la protecció del seu cau. Aquests rosegadors poden fins i tot moure’s cap enrere per desaparèixer ràpidament al seu cau. Tenen cues sensibles que els ajuden a tornar a la seguretat de casa seva.

Si un gopher es troba fora de terra buscant plantes, pot caure fàcilment en presa òliba o falcó. A més, moltes serps són capaces de seguir gofers als seus túnels per capturar-los. Coyotes , linces , i altres animals més grans poden dominar aquests rosegadors.

L’estat de conservació oficial d’un gopher és Menor preocupació . Es considera que els gofers són plagues en algunes ciutats on excaven túnels sota jardins i al voltant de les cases. Però la seva població es manté estable.

Reproducció de Gopher, nadons i vida útil

A la temporada de primavera, els gòfers masculins van a la recerca de caus on viuen les gòferes. La majoria dels gòfers es reprodueixen només una vegada a l'any, encara que se sap que alguns es reprodueixen tant a la temporada de tardor com a la primavera.

Els Gophers tenen més d’un company. La gestació d'una femella gopher oscil·la entre 18 i 30 dies. Normalment, una femella té 5 a 6 bebès vius també anomenats cadells. Un grup de cries s’anomena ventrada. Tenen la seva ventrada en un niu dins del seu sistema de túnels.

Cadells Gopher neixen cecs i amb les orelles tancades. No poden veure ni sentir fins que compleixen cinc setmanes. Les cries alleten de la seva mare durant diverses setmanes i són deslletades als 40 dies aproximadament. La mare gopher té cura de les seves cries sola. Els cadells Gopher poden romandre amb la seva mare fins a dos mesos, després surten a cavar els seus propis caus.

La vida útil d'un gopher oscil·la entre 1 i 3 anys. Tot i que són rosegadors que es mouen ràpidament, tenen molts depredadors que viuen a prop i comparteixen el seu entorn.

Població Gopher

L'estat de conservació del butxaca és Menor preocupació i la seva població es manté constant. Els científics calculen una mitjana de 4 a 5 geòfons per acre de terra. No obstant això, algunes espècies de gopher disminueixen a causa de la pèrdua d'hàbitat. Dos exemples inclouen el butxaca tropical de butxaca i el butxaca butxaca Michoacan.

El butxaca tropical viu a Mèxic. El seu estat de conservació oficial es troba en perill d’extinció a causa de la pèrdua d’hàbitat. La neteja de terres i la construcció està eliminant l’hàbitat d’aquest gopher. Es troben a la llista d’animals molt amenaçats a Mèxic.

El butxaca Michoacan també viu a Mèxic i també apareix en perill d’extinció. La pèrdua d’hàbitat a causa de la neteja dels boscos i la competència per l’alimentació d’altres animals de l’entorn són dues raons específiques per a la disminució de la població de la butxaca de Michoacan. Ara està protegit pel govern mexicà com un animal en perill d’extinció.

Mostra els 46 animals que comencen per G

Preguntes més freqüents sobre Gopher (preguntes més freqüents)

Què és un gopher?

Un gopher, també anomenat gopher de butxaca, és un petit rosegador que pesa entre 1 i 2,2 lliures. És un herbívor que passa la major part de la seva vida sota terra en un sistema de túnels. Aquest rosegador pertany a la mateixa família que el castor . Té bosses a les galtes on emmagatzema i porta els aliments a diferents llocs.

Com desfer-se dels gofers?

Se sap que els gofers caven forats i túnels al pati del darrere i de les cases. Per això es consideren plagues en algunes zones.

Algunes persones s’eliminen dels gòfers establint trampes vives, de manera que un cop atrapat un gòfer es pot traslladar a una zona boscosa per viure-hi.

A més, de vegades tenir un gos a la propietat és suficient per expulsar els gòfers o dissuadir-los d’acostar-se a una casa.

Els gofers són perillosos?

No, els gofers no són perillosos. Són animals tímids que volen mantenir-se fora de la vista a menys que hagin d’aparèixer per sobre del terreny per trobar menjar.

Com es posa una trampa gopher?

És fàcil d’instal·lar una trampa gopher en viu. Primer, recolzeu la porta de la trampa amb el braç del gallet al costat de la trampa. Col·loqueu esquer a l'extrem de la trampa. Les fulles d’enciam són una bona opció per a l’esquer. Assegureu-vos que la porta estigui fixada de manera que, quan el gofre pressioni la plataforma per obtenir l’enciam, provocarà que la porta quedi tancada atrapant el rosegador a l’interior. Superviseu la trampa perquè pugueu portar el gopher capturat a un lloc diferent i alliberar-lo.

Sempre manipuleu la gàbia amb guants pesats perquè un gopher atrapat pot espantar-se i intentar mossegar a través de les parets de filferro del parany.

Quina diferència hi ha entre un gopher i una marmota?

Tot i que a gopher i una marmota s’assemblen, hi ha moltes diferències. Per una banda, les marmotes són més grans que els gofers. De fet, una marmota de vegades pot arribar a fer fins a 2 peus. A més, els incisius d’un gopher sempre són visibles encara que la boca estigui tancada. Com a alternativa, les dents d’una marmota només es poden veure quan la boca està oberta. La cua d’una marmota té un pelatge gruixut mentre que la cua de gopher no té cap pèl.

Apreneu aquestes diferències claus i mai no confondreu un gopher amb una marmota o viceversa.

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) L’Enciclopèdia dels mamífers
  8. Arizona-Sonora Desert Museum, disponible aquí: https://www.desertmuseum.org/books/nhsd_gophers.php#:~:text=These%20little%20animals%20are%20active,use%20gopher%20holes%20and%20tunnels.
  9. La National Wildlife Federation, disponible aquí: https://www.nwf.org/Educational-Resources/Wildlife-Guide/Mammals/Pocket-Gophers#:~:text=Pocket%20gopher%20teeth%20are%20well,are%20perfect % 20per% 20grinding% 20vegetation.
  10. La llista vermella de les espècies amenaçades de la UICN, disponible aquí: https://www.iucnredlist.org/species/42588/115192675#population
  11. Enciclopèdia sobre fets sobre animals, disponible aquí: https://www.animalfactsencyclopedia.com/difference-between-groundhog-and-gopher.html

Articles D'Interès