Cuc lent

Classificació científica del cuc lent

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
rèptil
Comanda
Esquamates
Família
Anguidae
Gènere
serp
Nom científic
serp fràgil

Estat de conservació del cuc lent:

Menor preocupació

Ubicació del cuc lent:

Àsia
Euràsia
Europa

Fets de cuc lent

Presa principal
Insectes, llimacs, cucs
Característica distintiva
Cos llarg com una serp i ulls petits
Habitat
Prats i boscos
Depredadors
Gats, gossos, ocells
Dieta
Carnívor
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Insectes
Tipus
Rèptil
Mida mitjana de l’embragatge
8
Eslògan
Es troba àmpliament als jardins britànics.

Característiques físiques del cuc lent

Color
  • Marró
  • Gris
  • Groc
  • Negre
  • tan
Tipus de pell
Escales
Màxima velocitat
0.3 mph
Esperança de vida
10 - 30 anys
Pes
20 g - 100 g (0,7 oz - 3,5 oz)
Llargada
20cm - 50cm (8in - 20in)

El cuc lent és una llarga espècie de sargantana sense cames que es troba a tot Europa i en algunes zones d'Àsia, que sovint es confon amb una serp a causa del seu aspecte.



El cuc lent habita zones càlides, humides i ombrejades del continent europeu i també es troba habitualment en jardins de tot el Regne Unit, a més de prats i terres de cultiu.



Tot i la seva aparença de serp, el cuc lent és de fet un llangardaix però sense potes i, en canvi, utilitza els músculs del seu cos per moure’s. Els cucs lents tenen una pell llisa i brillant i un cap petit en comparació amb el seu cos.

Com passa amb altres rèptils, el cuc lent té una llengua bifurcada que utilitza per detectar olors a l'aire. Els cucs lents també tenen parpelles que són l’indicador principal entre els llangardaixos i les serps (ja que se sap que les serps no tenen parpelles, però sí).



El cuc lent és un animal carnívor que significa que el cuc lent només s’alimenta d’altres animals per sobreviure. Els cucs lents s’alimenten principalment d’animals petits i de moviment lent com cucs, llimacs i cargols, així com insectes, aranyes i altres invertebrats.

A causa de la seva pell brillant i el cos allargat, el cuc lent és presa de nombrosos depredadors dins del seu entorn natural. Els gats, els gossos, les mosteles i les aus són els depredadors més habituals del cuc lent.

Després de l'aparellament, el cuc lent femella produeix fins a 15 ous que s'incuben al seu cos durant uns mesos. Un cop desenvolupats, els nadons de cuc lent eclosionen dins de la seva mare, cosa que significa que el cuc lent femella acaba donant a llum per viure joves.



Avui dia, la població de cucs lents sembla prosperar en algunes zones d’Europa, particularment a Gran Bretanya, on el cuc lent es troba habitualment als jardins posteriors de tot el país.

Mostra els 71 animals que comencen per S

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley

Articles D'Interès