Buceró

Classificació científica de Hornbill

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Bucerotiformes
Família
Bucerotidae
Nom científic
Bucerotidae

Estat de conservació del buceró:

En perill crític
Menor preocupació
vulnerable

Localització de Hornbill:

Àfrica
Àsia
Oceania

Dit divertit de Hornbill:

L’ocell té una banya massiva a la factura!

Dades de buceró

Preses
Fruites i insectes
Nom de jove
Pollets
Comportament grupal
  • Ramat
Fet divertit
L’ocell té una banya massiva a la factura!
Mida estimada de la població
Varia per espècies
Amenaça més gran
Pèrdua d’hàbitat
Característica més distintiva
El bec gran i la banya
Període de gestació
23-96 dies
Mida de la brossa
1-7
Habitat
Boscos tropicals, boscos i sabanes
Depredadors
Mussols, àguiles i humans
Dieta
Omnívor
Mida mitjana de la brossa
1-7
Tipus
Ocell
Nom comú
Buceró
Nombre d'espècies
60
Ubicació
Les regions tropicals d'Àfrica, Àsia i les Illes del Pacífic

Característiques físiques de buceró

Color
  • Gris
  • Groc
  • xarxa
  • Blau
  • Negre
  • Blanc
  • taronja
Tipus de pell
Plomes
Esperança de vida
40 anys
Pes
13,6 lliures
Llargada
63 polzades
Edat de maduresa sexual
fins a 6 anys

El buceró és un ocell tropical gran i de colors vius amb un bec llarg i corbat, de vegades adornat amb una banya igualment elaborada a la part superior.



Es podria dir que el buceró és un ocell d’excessos i extrems carismàtics. Els seus colors, aparença, vocalitzacions i comportament social de vegades han fet comparacions amb els igualment elaborats tucans de les Amèriques. Però molts fets sobre la seva anatomia i el seu comportament segueixen sent poc coneguts i ens estem quedant sense temps per conèixer aquestes aus úniques, ja que la pèrdua d’hàbitat i la caça excessiva han conduït moltes espècies al límit de l’extinció.



4 fets increïbles de buceró!

  • El bucer és un ocell arbori quenius a les cavitats de grans arbres. Les úniques excepcions són dues espècies de bucers africans: el bucerot abissini i el bucerot sud. Aquestes espècies passen la major part del temps recorrent la sabana per consumir ratolins , granotes , serps i altres carns. Quan s’alarmen, busquen treva als forats del terra o surten a l’aire.
  • Aquests ocells tenen un moltestructura renal única amb dos lòbuls. Es suggereix que això pot ajudar l'au a processar l'aigua d'una manera altament eficient. Els científics han observat que obtenen gairebé tota la seva aigua a partir de la dieta basada en fruits.
  • Bucersconsumeixen entre un 20% i un 33% del seu pes corporal en fruita i carntots els dies.
  • El bucer rinoceront és elocell nacional de Malàisia .

Nom científic de Hornbill

El buceró és una família d’ocells que porta els noms científics deBucerotidae. Es tracta d’una combinació de dues paraules gregues:bous(que significa cap de bestiar) idur(que significa banya). Si ajunteu les dues paraules, obtindreu bucers, que vol dir banyes com el bestiar. Es tracta d’una referència a la gran banya que adorna el cap de moltes espècies.



La classificació d’aquest ocell encara és un tema de debat. Alguns taxònoms classifiquen el buceró terrestre per separat família deBucorvidaeo dins de la mateixa família que els bucers arbòries. Un altre punt de controvèrsia és l'ordre al qual pertany. Alguns taxònoms posen bucers i els seus íntims parents puputs en l'ordre deCoraciiformesamb el pescadors i els abellerols. Altres taxònoms els situen en un ordre separat anomenatBucerotiformes. Sigui com sigui, es manté el fet que actualment es reconeixen prop de 60 espècies. Alguns dels més coneguts són el gran, el rinoceront, el gris de l’Índia i els bucers de bec vermell africans.

Aspecte de buceró

Aquesta criatura té un aspecte molt inusual que la diferencia de qualsevol altra cosa. Això inclou un cap gran en proporció a la mida del cos amb ales amples, pestanyes destacades i una cua llarga. El plomatge és de color marró, gris o negre barrejat amb marques blanques. Sovint es combina amb una disposició de colors vius de vermell, taronja, blau o groc al voltant del coll o del cap. Algunes espècies realçaran els colors de les seves beques fregant-les contra la glàndula preen sota les seves cues. Això té l'efecte de 'morir' la factura d'un color vermell o taronja força brillant.

Amb diferència, la característica més destacada és la presència en algunes espècies d’un gran casc o banya a la part superior del bec conegut com a casca. Aquesta estructura es compon de queratina, la mateixa substància que les ungles, els cabells i les banyes. Part de la forma inusual del cos del buceró es deu al fet que dues de les vèrtebres del coll es fonen juntes per suportar l’enorme pes del cap, del bec i del casque.



El buceró oscil·la entre 19 i 63 polzades. El buceró terrestre meridional és l’espècie més gran de la família, amb alguns individus que arriben als 13,6 quilos. El més lleuger és el calao nano de bec vermell. La femella d'aquesta espècie pesa de només 3 a 4 unces. El buceró de casc Borneo pren la corona del casque més pesat en relació amb la mida del cos. Representa un 10% del pes total de l’ocell. En la majoria de les espècies, la femella té una casca i una mida corporal molt més petites en comparació amb el mascle.

Buceró aïllat sobre un fons blanc

Comportament de buceró

El buceró és un ocell molt sorollós que anuncia la seva presència amb una àmplia gamma de trucades, incloses manxes, canalles i brays. Es creu que el casque és una cambra buida que serveix per amplificar el so de la veu. El so profund i en auge que això crea de vegades es confon amb la veu d'un lleó . Les seves ales també fan un fort soroll durant la fugida.

Com que el mascle tendeix a tenir un casque més gran, es creu que la banya pot tenir un paper secundari com a senyal sexual important en la temporada de reproducció. La mida i la brillantor del casque és una marca de salut i vitalitat per a altres bucers. En algunes espècies, els mascles lluiten 'justes' amb les seves factures a l'aire.

El buceró és un animal social que es reuneix en grans ramats per protegir-se, aparellar-se, buscar menjar i caçar. Aquestes bandades de vegades consten de més de 100 individus. Els bucers surten amb el sol i comencen el dia escorxant o trucant als seus veïns. Després surten del niu per buscar menjar en parelles o en grups reduïts. L’autocura és un aspecte important del seu comportament. Diverses espècies tenen una glàndula preening especialitzada que produeix una secreció oliosa per ajudar a la neteja. El bucer també farà passar la factura contra una branca o escorça per netejar-lo.

Alguns bucers tenen una relació recíproca amb altres espècies. El buceró de bec groc oriental funcionarà amb el nan mangosta per recollir menjar. Es mantindrà a la recerca de possibles depredadors mentre la mangosta provoca insectes per consumir-los.

Hàbitat de buceró

El buceró és un ocell tropical que resideix a gran part del subsaharià Àfrica , Índia , el Filipines , i la Illes Salomó. L’hàbitat preferit dels bucers arbòries inclou les selves tropicals i els boscos, mentre que els bucers terrestres resideixen en gran mesura a les sabanes obertes.

Població de buceró

Segons la Llista vermella de la UICN, les xifres de població semblen estar en forta disminució a tota la família. Això oscil·la entre en perill crític Buceró de cap vermell, que no té més de 2.500 individus madurs en estat salvatge, i el vulnerable gran buceró, al qual li queden de 13.000 a 27.000 individus madurs. Al costat més positiu de l’espectre, el buceró de bec vermell d’Àfrica i el buceró gris de l’Índia són espècies de menys preocupació .

Per tal de rehabilitar el nombre, els governs i les organitzacions de conservació hauran de treballar junts per protegir els hàbitats existents i reduir la caça il·legal. Algunes organitzacions també estan criant bucers en captivitat per reforçar el nombre.

Dieta de buceró

El buceró és un ocell omnívor que festona gairebé exclusivament de fruita, insectes , o altres animals petits. El bec té la capacitat d’arrencar fruits dels arbres i el final del bec té osques afilades per esquinçar els aliments. Els seus cossos també són molt eficients per extreure proteïnes limitades de la fruita.

Predadors i amenaces de bucerons

El calau està constantment a la recerca d 'atacs sorpresa per part d' aus rapinyaires (en particular, el àguila i mussol). Sol estar ben protegit a les capes mitjanes de la capçada contra depredadors enfiladissos per sota i depredadors aeris per sobre. Tanmateix, la pèrdua d’hàbitat derivada de la tala i l’agricultura és una greu amenaça per a la supervivència del buceró, perquè la majoria d’espècies depenen dels arbres per a totes les seves necessitats. Els éssers humans tradicionalment han buscat carn i medicaments, però més recentment, la intensitat de la caça ha augmentat perquè els casques són increïblement valuosos al mercat internacional.

Reproducció de bucers, nadons i vida útil

Es tracta d’una espècie d’au monògama que s’aparella amb un sol company durant la major part de la seva vida restant. A causa de la naturalesa intensa de la seva relació, el festeig de la parella no és un fet simple ni prescindible. Implica un conjunt complicat de comportaments rituals com el contacte amb les factures, les vocalitzacions i la persecució lúdica. El mascle també aporta menjar al seu company durant tot l'any com a demostració del seu compromís amb la relació. El nombre de descendents que produeixen junts depèn de la mida de l’ocell. Les espècies més petites poden produir fins a set ous alhora, mentre que les espècies més grans només en produeixen un o dos.

La femella pon els ous diversos dies de diferència, creant un patró esglaonat fins a la seva eclosió. Ella és força vulnerable durant aquest temps perquè ella muda la fa incapaç de volar. No obstant això, el mascle té la capacitat sorprenent de protegir la mare i els pollets cobrint la cavitat de les parets de fang. Després passarà menjar a la femella per un petit forat a la paret mentre incuba els ous. L'únic tipus que no participa en aquest comportament són els bucers terrestres, que nien en forats, troncs o parets de roca no tancades a terra.

La mare incubarà els ous entre 23 i 96 dies. Quan els ous acabin eclosionant, sortirà del forat cobert de fang i deixarà enrere la seva descendència. Aquests petits pollets (que no pesen més que algunes unces, fins i tot en les espècies més grans) competiran entre ells per obtenir recursos alimentaris limitats. El germà gran té les millors possibilitats de sobreviure, mentre que els altres germans de vegades es deixen morir de fam. Tot i que això pot semblar una estratègia cruel, sí que assegura que hi ha pollets de seguretat en cas que el més vell mor.

Poden passar fins a sis anys abans que el buceró aconsegueixi la plena maduresa sexual (les espècies més petites arriben a la maduresa sexual molt més ràpidament). L’esperança de vida del buceró és de fins a 40 anys en llibertat, però pot sobreviure encara més en captivitat.

Bucers al zoo

Aquesta espècie és una de les exposicions d’ocells tropicals més populars als Estats Units. El San Diego Zoo té una llarga història amb el buceró que s’estén fins al 1951. Entre el zoo i el parc safari, ara afirma albergar prop de 30 espècies i ha incubat més de 520 pollets.

Si no viviu a la zona de San Diego, encara hi ha moltes oportunitats per veure aquest magnífic ocell en persona. El Zoo de Saint Louis , Sant Francesc Zoo , i la Zoo de Denver són la llar del gran buceró del sud-est asiàtic. El Zoo d'Indianapolis conté tant un bucerot de bec groc oriental com un bucerot de terra sud, mentre que Zoo Atlanta també té un buceró de terra meridional. El Zoo de Nashville , Zoo de Minnesota , i Zoo Nova Anglaterra són tots participants del pla de supervivència de les espècies de buceró rinoceront, que aposta per la supervivència i la rehabilitació de l’espècie. Finalment, el fitxer Smithsonian’s National Zoo té un buceró abissini, i Zoo Tampa té diverses espècies de bucerons al seu voler.

Mostra els 28 animals que comencen per H

Articles D'Interès