Tauró d’escull gris

Classificació científica del tauró d’escull gris

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Condricthyes
Comanda
Carcharhiniformes
Família
Carcharhinidae
Gènere
Carcharhinus
Nom científic
Carcharhinus Amblyrhynchos

Estat de conservació del tauró d’escull gris:

Prop d’Amenaçats

Localització del tauró d’escull gris:

oceà

Dades del tauró d’escull gris

Presa principal
Peixos, crancs, calamars
Habitat
Aigües càlides i esculls de corall
Depredadors
Taurons humans més grans
Dieta
Carnívor
Mida mitjana de la brossa
4
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Peix
Tipus
Peix
Eslògan
Una de les espècies de taurons més freqüents!

Característiques físiques del tauró d’escull gris

Color
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Llis
Màxima velocitat
25 mph
Esperança de vida
22-28 anys
Pes
20-30 kg (44-66 lliures)

Els taurons d’escull grisos són depredadors marins voraços que prefereixen aigües poc profundes i es troben entre els taurons més comuns que es troben Escull de corall hàbitats a tota la regió indo-pacífica.



Comparteixen moltes característiques amb altres espècies de taurons d’escull, inclòs un musell ample i circular situat directament davant d’uns ulls relativament grans. Tot i que tenen moltes característiques clàssiques entre espècies de taurons relacionades, poden identificar-se ràpidament mitjançant el revestiment fosc al llarg de la part posterior de l'aleta de la cua.



3 Increïbles dades sobre el tauró d’escull gris

  • Fidelitat del lloc:Tot i que aquests taurons sovint migren a distàncies curtes mentre busquen preses, són molt fidels a la seva gespa i poques vegades surten d’una zona un cop establerts.
  • Aparellament violent:Les pràctiques d'aparellament dels taurons madurs poden ser notablement violentes i deixar a les femelles amb múltiples ferides obertes que la fan més vulnerable als depredadors.
  • Ressalt de la cua:Una de les característiques distintives del tauró d'escull gris és un revestiment negre diferent al llarg de la vora posterior de l'aleta de cua.

Classificació i nom científic del tauró d’escull gris

Els taurons d’escull grisos també reben molts altres noms, com ara els baleners de bronze, els taurons baleners i els taurons d’escull de cua negra. El seu nom científic ésCarcharhinus amblyrhynchos. El gènereCarcharhinusrep el nom de dues paraules gregues que signifiquen 'esmolar' i 'nas'. Són membres de la família taxonòmicaCarcharhinidae, que forma part de la classeCondricthyesjuntament amb altres tipus de peixos cartilaginosos.

Aparença de tauró d’escull gris

Aquesta espècie té una mida mitjana en comparació amb altres taurons, amb una longitud d’uns 4 a 5 peus per als adults madurs. Els exemplars més grans reportats fins ara han assolit una longitud de 8,5 peus i un pes corporal d’uns 74 lliures. Les seves adaptacions de camuflatge inclouen una escala de colors que passa del gris més fosc a la part superior de l’animal al blanc pàl·lid a la part inferior. Tenen un nas estès que té la punta arrodonida i uns ulls relativament grans.



Com moltes altres espècies de taurons, els observadors poden identificar el tauró gris d’escull mitjançant un examen ràpid de les seves aletes. Aquesta espècie té un marge fosc clar al llarg de tota la part posterior de l'aleta caudal a la cua. També té una aleta dorsal de color gris fosc o bronze a la seva part superior i algunes poblacions locals de l’oceà Índic també presenten una vora blanca al llarg d’aquesta aleta.

Tauró d’escull gris aïllat sobre fons blanc

Distribució, població i hàbitat de taurons d’escull gris

Aquests taurons són animals purament marins que capturen preses en aigües poc profundes de tota la regió indo-pacífica. Prefereixen els climes tropicals i subtropicals amb una àmplia distribució geogràfica que engloba gran part Indonèsia , nord Austràlia , diverses illes del Pacífic i la costa oriental de Àfrica . Les trobades amb humans es produeixen amb més freqüència a les costes de diverses illes, inclosa Fiji , Tahití i Papua Nova Guinea .

Com el seu nom indica, aquesta espècie prefereix arrossegar preses al llarg d’esculls de corall que normalment es troben en aigües poc profundes prop de les costes. Sovint es queden a menys de 200 peus de la superfície de l’oceà, però de vegades se sap que cauen a més de 3.000 peus. Acostumen a amagar-se al voltant de terrenys escarpats, sobretot a les plataformes continentals, en aigües relativament clares i tranquil·les.



Tot i que es desconeix la població global d’aquests taurons, es tenen en compte gairebé amenaçat a causa de la pèrdua d’hàbitat. La seva preferència pels esculls de corall és una vulnerabilitat important a causa de la destrucció continuada d’aquests hàbitats a tot el món. La contaminació, les operacions pesqueres comercials i les variacions de la temperatura oceànica són considerades amenaces per als hàbitats dels esculls de corall.

Depredadors i preses de taurons d'escull gris

Depredadors: què menja taurons d’escull grisos?

Tot i que sovint s’asseuen a la part superior de la cadena alimentària del seu hàbitat, els taurons d’escull grisos no tenen cap risc de ser menjats. De fet, són una font coneguda d’aliment per a espècies més grans com taurons tigre , el tauró silvertip i el gran tauró martell . Tot i que no són un objectiu prioritari, també són capturats per pescadors comercials i es cullen per obtenir aletes i farines de peix.

Preses: la dieta d’un tauró d’escull gris

Com la majoria dels taurons, aquesta espècie no és molt exigent pel que menja. Els taurons d’escull grisos són voraços carnívors i nocturn depredadors que aprofiten gairebé qualsevol cosa que puguin agafar. Com que solen habitar els esculls de corall, peix papallona i altres espècies de peixos que prefereixen aquest entorn són un objectiu comú. Diversos crustacis, inclosos gambes i llagostes , així com calamar i pop també són components potencials de la dieta d’un tauró famolenc.

Reproducció i vida útil del tauró d’escull gris

Les taurons femelles madures alliberen feromones a l’aigua per atraure els mascles quan estan preparats per reproduir-se. La complexa dansa d'aparellament que fan els mascles per competir per l'atenció de les femelles és un dels fets més diferents i interessants sobre l'espècie. El mascle sovint mossega la femella durant tot aquest procés, cosa que pot deixar ferides notables i deixar ambdós individus vulnerables als depredadors.

Una de les amenaces més grans per a la supervivència a llarg termini d’aquesta espècie és la seva taxa reproductiva relativament lenta. Les femelles triguen aproximadament un any a parir ventrades d’1 a 6 cries. La seva vida útil es pot allargar fins a més de 25 anys, tot i que són més propensos a sucumbir a depredadors, paràsits i malalties a mesura que envelleixen.

Tauró d’escull gris a la pesca i la cuina

Tot i que no són una part diferent de les dietes locals de tota la seva àrea de natació, els taurons d’escull grisos són freqüentment capturats per pescadors comercials. Es dirigeixen a les seves aletes, que són l’ingredient clau de la sopa d’aletes de tauró. La seva carn també es pot cuinar com a menjar o com a ingredient general de la farina de peix mòlt, però no es busca en el mateix grau que els taurons de punta negra i altres espècies de taurons rèquiem.

Població de taurons d’escull gris

Tot i que es desconeixen les poblacions exactes, els investigadors i conservacionistes estan preocupats per la longevitat de les poblacions estables. Aquests taurons encara prosperen en entorns d’esculls de corall immaculats, però és probable que s’enfrontin a greus amenaces a mesura que aquests hàbitats continuen degradant-se. L’alta fidelitat del lloc és un dels fets clau que distingeix aquesta espècie, de manera que és poc probable que desenvolupin adaptacions o explorin nous hàbitats a mesura que es perden els esculls de corall.

Mostra els 46 animals que comencen per G

Articles D'Interès