Gaig blau

Classificació científica Blue Jay

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Passeriformes
Família
Corvidae
Gènere
Cianocitta
Nom científic
Cyanocitta cristata

Estat de conservació de Blue Jay:

Menor preocupació

Blue Jay Ubicació:

Amèrica del nord

Dades divertides de Blue Jay:

Els gaies blaus es freguen formigues a la ploma per eliminar els àcids nocius

Dades de Blue Jay

Preses
Saltamartes, erugues, escarabats
Nom de jove
Nius
Fet divertit
Els gaies blaus es freguen formigues a la ploma per eliminar els àcids nocius
Mida estimada de la població
13 milions
Amenaça més gran
Depredadors i col·lisió amb estructures artificials
Característica més distintiva
'Jay-jay' sona mentre es comunica i plomes de color blau brillant
Període de gestació
De 16 a 18 dies
Mida de la brossa
De dos a set nius
Habitat
Zones forestals baixes, roures i faigs, parcs urbans, zones residencials
Depredadors
Gats, falcons, mussols, serps, mapaches
Dieta
Omnívor
Estil de vida
  • Diürn
  • sociable
Menjar preferit
Fruits secs, llavors, glans, llagostes, erugues, escarabats, ous, nius
Nom comú
Gaig blau
Nombre d'espècies
3
Ubicació
Amèrica del Nord, sud de Canadà
Grup
Festa / banda

Característiques físiques de Blue Jay

Color
  • Blau
Tipus de pell
Plomes
Màxima velocitat
25 mph
Esperança de vida
7 anys de mitjana
Pes
2,7 a 3,5 oz
Alçada
De 9 a 12 polzades
Llargada
De 9 a 12 polzades
Edat de maduresa sexual
Un any
Era del deslletament
De 17 a 21 dies

La personalitat única del Blue Jay i l’afinitat per utilitzar el seu propi nom com a ocell són part del que fa que el blue jay sigui tan expressiu.



Mark Twain, un fanàtic de la bella i elegant garra blava, va dir una vegada: “Hi ha més coses que una altra criatura. Podeu anomenar ocell a un jay. Bé, així que ho és, en certa mesura, perquè té plomes i potser no pertany a cap església, però si no és tan humà com tu i jo '.



Ocell de passeriforme, el Jay Blau és originari d'Amèrica del Nord i també es pot trobar a través de les parts orientals i centrals dels Estats Units. Fins i tot se sap que algunes de les poblacions d’aquest ocell són migradores. Es coneix que aquestes aus habiten els boscos i són altament adaptables i intel·ligents per naturalesa. Se sap que poden imitar les trucades de falcó i són especialment famoses per la seva trucada 'jay jay'.

Cinc fets increïbles de Blue Jay!

  • Aquests ocells porten un pigment marró a les plomes. Tot i així, són de color blau.
  • Es coneix que aquestes aus freguen formigues a les plomes.
  • Els gats blaus també recullen estelles de pintura.
  • Poden imitar les trucades de falcons.
  • Se sap que es tornen més sorollosos quan entra la tardor i es fa més suau durant els mesos de primavera i estiu.

Blue Scientific Nom científic

La garra blava es diu Cyanocitta cristata i pertany a la família Corvidae. Prové de la classe dels Aves i del regne Animalia. Reben el nom blau “jay” dels sorolls que se sap que fan que soni exactament igual.



Hi ha diverses subespècies de gaies blaus: Cyanocitta cristata cyanotephra, Cyanocitta cristata bromia, Cyanocitta cristata i Cyanocitta cristata semplei. La Cyanocitta cristata cyanotephra es troba principalment al sud-est dels Estats Units a Nebraska, Kansas, Oklahoma i algunes parts de Wyoming i Texas. La Cyanocitta cristata bromia es troba a parts del centre dels Estats Units, tot i que també es troba a la regió sud del Canadà. Tot i que la Cyanocitta cristata cristata és originària de la part oriental dels Estats Units, la Cyanocitta cristata semplei es troba exclusivament al sud de Florida.

Simbolisme d’un Jay Blau

El simbolisme de la garra blava és la vitalitat, l’intel·lecte i la claredat. Se sap que són ocells cantors als quals els agrada cantar en el seu temps lliure i la seva creativitat també és ben coneguda. Aquestes aus s’utilitzen sovint com a tòtem, però no acaba de tenir el simbolisme que fan les aus del Vell Món ja que són natives de l’hemisferi nord. Tot i això, a les tribus Sioux, Chinooks i Coast Salish, ha trobat una llar en molts mites i històries.

El folklore europeu també té un lloc especial per als blue jays. Molta gent creu que l’ocell és complicat, imita altres criatures i preserva la ubicació secreta del seu propi niu. Una història, que s’explica tant per europeus com per nord-americans, suggereix que l’argila blava original era molt més gran que l’ocell conegut avui. Com diu la llegenda, el gran Jay va ser mantingut captiu per les persones que el feien servir per llaurar les seves terres. Per evitar ser atrapat i esclavitzat de nou, l’ocell va instar el Gran Esperit a convertir-lo en una fracció de la seva mida. Els detalls del seu pit són suposadament les restes de les marques que va rebre mentre llaurava per a humans.



També s’han relacionat amb els grans roures per la sembra que fan, cosa que va portar a molts celtes a veure’ls com una ànima reencarnada dels druides. Com a animal espiritual, la garra blava significa longevitat en les relacions, ja siguin de naturalesa romàntica o platònica. Potser això es deu als seus hàbits monògams.

Aspecte i comportament de Blue Jay

Com el seu nom indica, aquest ocell és blau. Tot i així, el color prové d’un pigment marró que és present a les seves plomes. L'ocell fa aproximadament 9 a 12 polzades d'alçada i només pesa al voltant de 2,5 a 3,5 oz.

El pic del cap és blau, mentre que el color de la pell canvia a gris o blanc cap a la gola de l’ocell i aquest pelatge gris o blanc continua cap al pit i cap al ventre. La cresta del cap és de color blau grisenc i l’ocell té bard blanc i negre a la cua i les ales, cosa que el fa distingir de manera única. Una banda negra que sembla un collaret recorre la seva gola inferior.

Com a conducta intel·ligent, se sap que l’argila blava és una criatura agressiva i és un ocell territorial. Aquestes aus no defugen l'atac de possibles intrusos o depredadors que pateixin qualsevol perill. Tot i que són agressius, són socials i solen existir en grups.

També es coneix que aquest ocell és molt vocal i sovint emet sorolls diferents per comunicar-se. És particularment famós pel seu soroll ‘jay-jay’ que també li dóna nom. Alguns altres sorolls que fa aquest ocell inclouen grunyits, xerramecs i xiulets.

Blue Jay en vol a l
Blue Jay en vol a l'hivern

Blue Jay Habitat

Aquestes aus es troben més comunament a les parts orientals i centrals d’Amèrica del Nord. No obstant això, també se sap que amplien la seva àrea de distribució cap al nord-oest. També prefereixen boscos de coníferes i també es pot trobar al sud del Canadà, a més de les parts dels Estats Units.

Normalment, els gaies blaus es troben a zones de bosc baix i a aquest ocell li agrada viure en faigs i roures. Es poden trobar regularment als parcs de la ciutat i es poden reconèixer fàcilment, ja que són una de les aus més colorides i més fortes i, en general, és molt poc probable que les perdi. això. També és molt comú observar l’ocell en zones molt residencials.

Dieta Blue Jay

Conegut per ser en gran part vegetarià, la dieta d’aquestes aus s’alimenta generalment de fruits secs, aglans i llavors. No obstant això, la seva dieta també inclou escarabats, llagostes i erugues. A més, també se sap que aquestes aus mengen ous i pollastres. Això els fa omnívors.

Blue Jay Predators and Threats

Com qualsevol altre animal o au, aquestes aus són una part important de l’ecosistema. Diversos depredadors de la família dels ocells fins i tot representen una amenaça per a l'existència de la garra blava. Alguns d’ells inclouen falcons , falcons i mussols.
Corbs, gats , esquirols , mapaches , i altres aus s'alimentaran de les criatures o de les garlandes blaves, una pràctica per a la qual els garlandes blaus s'han convertit en infames.
Altres perills que amenacen els gaies blaus inclouen estructures artificials amb les quals aquestes aus podrien xocar. Mentrestant, algunes malalties víriques i bacterianes també podrien ser la causa de la mort d’aquestes aus. El UICN ha posat, però, aquestes aus en la categoria de 'menys preocupats'.

Reproducció i cicle de vida de Blue Jay

Se sap que els gaies blaus són ocells per a parelles que s’aparellen de per vida fins que moren i mostren habilitats de parella exemplars en la criança dels seus fills. Les femelles solen escollir les parelles masculines per aparellar-se. El procés s’inicia cap a finals de l’hivern.

Un cop concebut el bebè, la parella comença a construir múltiples nius parcialment acabats per a la descendència. Després de construir uns quants nius, la parella sol establir-se en un lloc. Els nius es preparen finalment amb l'ajut de molsa, branquetes, fullatge, fulles i escorces. El període de gestació d’aquestes aus sol durar d’uns 16 a 18 dies.

La femella blava posa tres a cinc ous, després dels quals s’asseu damunt d’ells per incubar-los durant una mica més de dues setmanes. Durant aquest temps, l’aligó blau masculí l’alimenta i la cuida.

Després de l’eclosió de l’ou i la benvinguda del nounat al món, roman al niu durant dos mesos, després dels quals els pares i el nounat es queden una estona amb la resta de la família. Durant aquest temps, els mascles blaus i el mascle junts assumeixen la responsabilitat d’alimentar i tenir cura del nadó.

Normalment, els gaies blaus viuen de mitjana durant set anys, però se sap que existeixen durant uns 17 a 26 anys en captivitat.

Població Blue Jay

Se sap que existeixen al voltant de 13 milions de gaies blaus al món. Tanmateix, les poblacions de blue jay han disminuït aproximadament un 28% entre la dècada de 1960 i el 2015. Se sap que aproximadament el 87% de la població de blue jay viu als EUA mentre que el 13% viu al Canadà.

Els hàbits migratoris dels gaies blaus els fan pujar i baixar per la costa atlàntica (juntament amb els Grans Llacs), però poca cosa més se sap sobre on van.

Mostra els 74 animals que comencen per B

Articles D'Interès