Barracuda

Classificació Científica Barracuda

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Actinopterigis
Comanda
Perciformes
Família
Siganidae
Gènere
Esfirenes
Nom científic
Esfirenes

Estat de conservació de la barracuda:

Menor preocupació

Localització de Barracuda:

oceà

Fets Barracuda

Presa principal
Peixos, plàncton, invertebrats
Característica distintiva
De grans dimensions i potents mandíbules
Tipus d’aigua
  • Sal
Nivell de pH òptim
5 - 7
Habitat
Llacunes costaneres i esculls de corall
Depredadors
Taurons, humans, orques
Dieta
Carnívor
Menjar preferit
Peix
Nom comú
Barracuda
Mida mitjana de l’embragatge
1000
Eslògan
Pot arribar a fer prop de 2 metres de llargada.

Característiques físiques de la barracuda

Color
  • Marró
  • Gris
  • Blau
  • Negre
Tipus de pell
Llis
Esperança de vida
De 10 a 15 anys
Llargada
0,5 m - 2 m (20 a 79 polzades)

Els barracuts capturen les seves preses a l'oceà amb ràfegues ràpides de fins a 27 mph.




Les barracudes són carnívors que cacen preses a la nit. Aquestes aigües salades peix viuen en aigües càlides, concretament en oceans tropicals i subtropicals. Una mandíbula gran i inferior i unes dents afilades donen a les barracudes un aspecte ferotge. Algunes barracudes viuen en grups anomenats escoles, mentre que altres són solitàries. La vida mitjana d’una barracuda és de 14 anys.



Dades interessants sobre la barracuda

  • La barracuda més gran registrada pesava 102 lliures i 8 unces i feia set peus de llarg.
  • Normalment, les femelles són més grans que el mascle de l’espècie.
  • Les barracudes, de vegades anomenades Tigres del Mar, tenen desenes de dents afilades que utilitzen per capturar i menjar les seves preses.
  • Algunes de les seves dents estan inclinades cap enrere dins de la boca per evitar que els peixos petits es llisquin cap a fora.
  • L'espècie més gran de barracuda pot arribar a mesurar deu metres.

Nom científic de Barracuda


Sphyraena és el nom científic d’una barracuda també coneguda com a simplement cuda. ​​Pertany a la família Sphyraenidae i a la classe d’Actinopterygii. Sphyraena és una paraula llatina que significa “lluc”, que fa referència al cos prim i estret d’aquest peix.

Hi ha 26 espècies de barracudes que varien en color i mida. Alguns membres d’aquest grup inclouen la barracuda Gran, la cua negra, la cua groga i la barracuda Pickhandle.

Aspecte Barracuda


Aquests peixos tenen un cos llarg i prim que sol tenir un color platejat. Per descomptat, hi ha algunes petites diferències d’aspecte en funció del tipus de barracuda que estigueu estudiant. Una gran barracuda és plata amb taques, mentre que una barracuda Pickhandle té una línia de barres fosques que recorren les seves escates de plata. La coloració d'algunes barracudes més petites els protegeix dels depredadors quan es barregen amb les roques i la sorra del fons oceànic.

El cos prim del peix li permet moure’s per l’aigua ràpidament i nedar dins i fora d’espais estrets d’un escull de corall. La longitud mitjana dels peixos és d’uns dos peus. Penseu en un regle de fusta que podeu utilitzar a l’escola. Alineeu dos d'aquests governants de punta a punta i observeu la longitud d'una barracuda de dos peus.

L’interval de pes de la barracuda mitjana és de 10 a 12 lliures, però algunes espècies pesen més que d’altres. Com a referència, un peix de 12 lliures pesa aproximadament el mateix que una gran llauna de pintura que veuríeu al prestatge d’una botiga de millores per a la llar.

El doctor Cyril Fabre va capturar la barracuda més gran a Gabon el 2002. Pesava 102 lliures i 8 unces i feia 7 peus de llarg. És aproximadament el mateix pes que el nen humà mitjà de 13 anys.

Una de les coses més notables d’aquest peix és la seva mandíbula inferior punxeguda que sobresurt mentre neda. Normalment té la boca parcialment oberta revelant dotzenes de dents diminutes i afilades. Algunes d’aquestes dents estan inclinades cap endavant, mentre que d’altres s’inclinen cap enrere dins de la seva boca. Les dents cap enrere es mantenen petites criatures natadores com ara seitons que rellisquen per la boca del peix. Les seves dents estan dissenyades per esquinçar i mastegar les seves preses.



barracuda - Sphyraena - barracuda petita que neda prop del corall

Comportament barracuda

Tot i que la majoria de les barracudes adultes viuen soles, molts peixos més joves viuen en grups anomenats escoles. De vegades, les escoles poden incloure centenars de peixos joves.

Viure en un grup tan nombrós proporciona protecció contra depredadors com orques , dofins , taurons , o fins i tot barracudes més grans. Un banc de peixos joves es mou a través de l’oceà en forma de tornado per confondre encara més els depredadors. Ara, això és cooperació!

Aquests peixos són agressius i poden ser competitius amb altres criatures marines quan cacen preses. Si a dofí va darrere d'una arengada o un moret, una barracuda pot intentar aconseguir la presa per si mateixa. No defuig una baralla.

També són carronyers. Això significa que menjaran qualsevol part de presa que hagi deixat una altra criatura marina.

Aquests peixos cacen amb els ulls més que qualsevol dels seus altres sentits. Neden al voltant buscant objectes brillants que es mouen en la seva línia de visió. Quan pensen que han vist un brillant peix , acceleren i ataquen. Un nedador o surfista que porta un rellotge de plata o una joia pot ser mossegat per una barracuda que ha confós les brillants joies amb menjar. Normalment, aquests peixos volen mantenir-se allunyats els éssers humans .

Hàbitat Barracuda


Aquests peixos viuen a tot el món en oceans tropicals i subtropicals, inclosos l'oceà Atlàntic occidental i oriental, el golf de Mèxic, el mar Carib i el mar Roig.

També viuen al voltant dels esculls de corall, a les herbes marines i als manglars que estan a prop de la costa. La seva estreta estructura corporal els permet llançar-se dins i fora dels forats i escletxes d’un escull de corall. La majoria de les seves preses també viuen als esculls de corall i al seu voltant.

Els peixos més petits també utilitzen l'escull de corall com a protecció contra els depredadors. Però, quan s’aventuren a les aigües obertes de l’oceà, solen nedar prop de la superfície i després bussejar més profundament si observen un depredador a la zona.

Dieta Barracuda


Què mengen aquests peixos? Ells són carnívors menjant meros, grunyits, tonyines petites, anxoves, arengades i molt més. Una barracuda té mandíbules tan poderoses que simplement mossega una arengada o gruny per la meitat.

Com més gran sigui l’espècie, més gran serà la seva presa. Un gran barracuda pot anar darrere d'un parpell gran mentre que un barracuda de cua groga depreda arengades petites.



Aquests peixos cacen a la nit, mengen petites preses o es trenquen en criatures natadores més grans amb les seves dents afilades.

Depredadors i amenaces de barracudes


Entre els depredadors d’aquests peixos hi ha orques , taurons , dofins , i el mero Goliat. Tots aquests depredadors poden igualar-los en velocitat i força.

Les espècies més grans, com la gran barracuda, tenen menys depredadors que els tipus més petits, com ara la cua groga i les barracudes de cua negra.

Els éssers humans també són una amenaça per a aquests peixos. Els humans caçaran barracudes com a menjar i també poden deixar-los embolicar accidentalment en xarxes destinades a altres criatures marines. Quan s’enreden en una xarxa, poden ofegar-se o ser expulsats.

Aquests peixos també tracten alguns tipus de paràsits, així com diferents tipus de contaminació a l'oceà. Igual que altres criatures marines, també es troben en risc per esdeveniments meteorològics com els huracans. Però, malgrat tots aquests reptes, no corren el risc d’extinció. L’estat de conservació oficial és Menor preocupació .

Reproducció, nadons i vida útil de la barracuda


Es creu que aquests peixos generen o alliberen els ous entre els mesos d’abril i octubre de cada any. Els biòlegs marins no estan segurs del període de temps exacte.

Les femelles alliberen òvuls i els mascles alliberen els espermatozoides en una zona d’aigua poc profunda. Una femella pot alliberar 5.000 fins a 30.000 ous. Aquests ous són molt petits i és probable que molts siguin menjats per criatures marines on neden. Una femella allibera milers d’ous, cosa que fa més probable que almenys alguns siguin fecundats i es converteixin en adults.

Després que els òvuls siguin fecundats pels espermatozoides, suren a l’aigua oberta fins que eclosionen. Un cop eclosionen els ous, el larves de barracudes buscar vegetació per menjar. L’aigua poc profunda proporciona amagatalls i protecció contra els depredadors. Quan les larves es converteixen en juvenils, es mouen cap a l’oceà per trobar una llar en un escull de corall.

Les barracudes tenen una vida mitjana de 14 anys, ja que tenen un nombre limitat de depredadors i no són especialment vulnerables a les malalties. La seva capacitat per submergir-se profundament a l'oceà i nedar a una velocitat ràpida també els pot protegir dels humans que busquen barracudes per vendre com a aliment.

Població Barracuda


Les barracudes viuen en cossos d’aigua tropicals i subtropicals a tot el món. Es classifiquen en Menor preocupació per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) i la seva població es manté estable. Hi ha lleis que especifiquen quanta barracuda i quina mida pot capturar una persona. Aquestes lleis han ajudat a mantenir la població d’aquesta criatura marina.

Mostra els 74 animals que comencen per B

Articles D'Interès