alpaca

Classificació Científica Alpaca

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Artiodactyla
Família
Camèlids
Gènere
Vicugna
Nom científic
Vicugna pacos

Estat de conservació de l’alpaca:

Menor preocupació

Localització d'Alpaca:

Sud Amèrica

Dades divertides sobre Alpaca:

Poden escopir fins a 10 peus.

Dades d’alpaca

Nom de jove
Crear
Comportament grupal
  • Ramat
Fet divertit
Poden escopir fins a 10 peus.
Mida estimada de la població
Menor preocupació
Amenaça més gran
Pèrdua de la terra salvatge
Característica més distintiva
Velló hipoal·lergènic
Altres noms)
Vicugna
Període de gestació
242-345 dies
Mida de la brossa
Un
Habitat
Granges, prat alt temperat
Depredadors
Humans, lleons de muntanya, óssos, canins
Dieta
Herbívor
Menjar preferit
Fenc, pastures i / o ensilatge
Nom comú
alpaca
Nombre d'espècies
1
Ubicació
Muntanyes dels Andes del Perú, Bolívia, Equador i Xile

Característiques físiques de l'alpaca

Color
  • Marró
  • Cervatell
  • Negre
  • Blanc
  • tan
  • Marró fosc
  • Crema
  • xocolata
  • Caramel
  • beix
  • castanya
  • Blanc-marró
  • Negre-marró
  • Sandy
  • Daurat
  • Rossa
  • Marró clar
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
35 mph
Esperança de vida
15-20 anys
Pes
48-84 quilograms (106-185 lliures)
Alçada
81-99 centímetres (32-39 polzades) a la creu
Llargada
120-225 centímetres (4-7 peus)
Edat de maduresa sexual
Femelles de 18 mesos; homes de dos a tres anys
Era del deslletament
Al voltant de sis mesos

L’alpaca és un mamífer camèlid originari d’Amèrica del Sud.



Molt relacionades amb la seva cosina més gran, la llama, les dues espècies són capaces de creuar-se. El filat de llana d’alpaca és popular per a jerseis, mitjons, guants i barrets càlids i suaus, cosa que fa que la pell d’aquests animals domèstics sigui un bé valuós.



Cinc fets increïbles d’alpaca!

  • Els antics inques van domesticar l'alpaca per primera vegada fa més de 6.000 anys. Van fabricar túniques de pell d’alpaca per als nobles i la reialesa.
  • Els estómacs d’Alpacas tenen tres cambres.
  • L’espècie única d’alpaca té dues races: el suri rastrejat i la mullida huacaya.
  • La major part del soroll que produeixen les alpacas és un tarareu. Segons la situació, això expressa satisfacció, curiositat, avorriment, precaució o angoixa.
  • Quan les llames es creuen amb alpaca, el bebè s’anomena huarizo.

Nom científic d'Alpaca

El nom científic per a l'alpaca, Vicuña pacos, reflecteix la seva descendència de la vicugna, un antic mamífer camèlid salvatge. Abans del 2001, aquests animals es deien Lama pacos. Tanmateix, un estudi d’ADN va revelar que descendia de la vicugna més que del guanaco, l’avatar de la llama. Aquest fet va generar el canvi de nom.

Aspecte d’alpaca

L'alpaca és més petita que la diu , tot i que els dos s'assemblen de diverses maneres. Aquests animals tenen una longitud de 32 a 39 centímetres des del peu fins a la creu i mesuren una mitjana de 5,5 peus de llargada. Tenen caps petits, ulls grans, orelles en forma de flama que es posen dempeus i coll llarg.



Les dues races tenen diferents tipus de pell. La raça huacaya, que comprèn aproximadament el 90 per cent de les alpacas del món, té un folre gruixut i esponjós adaptat per a la vida a altitud fresca i fresca. La raça suri té un pelatge més sedós que es converteix en llargs rínxols tipus dreadlock. Els experts creuen que la seva llana més densa i sedosa és el producte de la vida en un entorn de muntanya més temperat i més baix. Just després de tallar, les alpaques semblen més sense traves camells than flames.

Colorit grup / paquet d
Colorit grup / paquet d'Alpacas

Alpaca Vs Flama

Algunes similituds i diferències d'aspecte entre alpaca i flames incloure:

  • Orelles: Les orelles d’Alpacas són curtes i en forma de flama, mentre que les de les llames són més llargues i en forma de plàtan.
  • Cap: El cap de l’alpaca és més curt i brut que un cap de llama.
  • Pes: Les alpacas tenen una mitjana d’uns 150 quilos mentre que les llames tenen més del doble de pes.
  • Alçada: Les llames són unes 10 polzades més altes a la creu que les alpacas.
  • GOUT: Les llames són descendents del guanaco mentre que les alpacas descenden de la vicugna, ambdós mamífers camèlids salvatges.
  • Ús: Les alpacas són apreciades per la seva llana suau, càlida i resistent al foc, mentre que les llames s’utilitzen principalment com a animals de càrrega i protectors per a ramats domèstics com ovelles .
  • Disposició: Alpaques are timider than flames.

Comportament d'alpaca

En general, aquest petit mamífer camèlid és intel·ligent, suau i amable. Viu en ramats i és molt sociable amb altres alpacas. Dins de cada ramat, els grups familiars consten de diverses femelles i les seves cries més un mascle alfa. Igual que altres remugants com els cavalls, poden ser voladors i nerviosos quan senten que hi ha una amenaça a prop. Els mascles poden arribar a ser agressius i, de vegades, lluitar contra altres mascles alpaca.



Aquests animals es comuniquen mitjançant el llenguatge corporal i els sons que fan. De vegades, un home es queda davant de la seva família amb les orelles fins a la tornada. Aquesta és una postura protectora. Per a un nadó, un objecte o animal més gran significa protecció i el nadó el seguirà o s’asseurà a prop.

Aquests animals tarareixen quan estan contents, avorrits, curiosos, preocupats o angoixats. Una mare i un nadó poden tararear junts quan es relacionen. Una mare pot sonar, com una gallina, quan està preocupada per la seva cria. Un mascle pot clucker en benvinguda als altres.

Quan se sent amenaçat, com quan una estranya alpaca atapeix el seu espai, aquest animal ronca. També pot fer sonar un advertiment per advertir els altres.

Aquest animal també pot produir sons forts d’angoixa. Quan s’utilitza malament o s’amenaça físicament, pot emetre un crit que separa les orelles. Els homes criden per intimidar altres homes quan lluiten pel domini. Les femelles xisclen quan es molesten, però sembla més aviat un grunyit.

Hàbitat d'Alpaca

Des de l’era dels inques, aquests animals vivien en ramats domesticats a les muntanyes dels Andes. Viuen allà encara, compartint hàbitat amb altres indígenes de muntanya sud-americans com óssos amb ulleres , lleons de muntanya , còndors, flamencs i flames .

Aquests animals també s’adapten bé a altres entorns. Viuen a tot el món en granges d'alpaca on els treballadors agrícoles collen la seva llana per a la fabricació de filats i peces de vestir.

Dieta d’alpaca

Aquests animals són animals que pasturen. Mengen herba fresca al camp, fenc i, ocasionalment, escorça o fulles d’arbres. De vegades, els agricultors complementen el fenc amb additius nutricionals dissenyats per a situacions especials, com l’embaràs i la lactància.

Són 'fàcils de mantenir' perquè no mengen molt. Un pes de 125 lliures. l'animal només necessita aproximadament dues lliures de fenc, o l'1,5 per cent del seu pes, al dia. L'herba és difícil de digerir a causa de la seva naturalesa fibrosa. Els alpacas tenen estómacs amb tres cambres per fer la feina de manera eficient. L’estómac d’aquest mamífer camèlid també segrega àcids que ajuden a la digestió del farratge més brut per aconseguir els nutrients que necessiten.

Depredadors d’alpaca i amenaces

Els carnívors més grans que viuen a les mateixes terres altes sud-americanes prenen aquests animals. Aquests inclouen els óssos, llops crinats i coiots . Tot i que tenen poques defenses contra aquests depredadors, tenen coll llarg que els permet veure com s’acosta el perill.

En altres llocs, aquests animals estan amenaçats per la fauna autòctona llops grisos , paquets de gossos domèstics i guineus . Poden vocalitzar i escopir per espantar els depredadors.

Reproducció d'alpaca i cicle de vida

Les femelles no tenen una temporada de reproducció específica. En canvi, sempre que es reprodueixen, indueix el procés de reproducció. Normalment, es reprodueixen una vegada a l’any perquè el bebè triga a 345 dies a desenvolupar-se a l’úter.

Aquests animals tenen un sol nadó a la vegada. El nadó mitjà pesa de 8 a 9 kg (19 lliures). Als 7 mesos aproximadament, la mare deslleta la cria. Les femelles juvenils estaran a punt per aparellar-se als 12 a 15 mesos. Els mascles arriben a la maduresa sexual força més tard, cap als tres anys d’edat.

Els animals sans poden viure fins a 20 anys. Una extraordinària alpaca va viure als 27 anys.

Població d'Alpaca

La població més gran d’aquests animals a tot el món viu a les muntanyes dels Andes del Perú. Representa més del 50 per cent de tots ells.

En un moment del segle XVI, l’espècie quasi va desaparèixer. Les malalties portades a Amèrica del Sud pels invasors espanyols gairebé van delmar la població i van matar el 98%. A més, a causa de la conquesta, els animals restants van haver de traslladar-se a terrenys més elevats, on encara viuen avui.

Durant el segle XIX, els colons europeus van redescobrir l'espècie i van trobar que l'animal tenia valor. Valoraven els animals per la seva llana i els nodrien. Posteriorment, la resta de la població va començar a recuperar-se i, finalment, tornar a ser robusta. Avui en dia, les alpacas ho són no apareix a la llista a la llista vermella de les espècies amenaçades de la UICN.

Mostra els 57 animals que comencen per A

Articles D'Interès