10 fets increïbles sobre la mostela

Mostel·les són petits mamífers amb cossos i colls allargats, potes petites i caps petits. Altres fets destacats de la mostela inclouen que aquests animals són entremaliats i extremadament intel·ligents. Però, poca gent sap sobre molts altres fets sobre la mostela, així que aprenem més sobre les mostelles.

1. Una espècie de mostela és el carnívor més petit del món

  visó vs mostela
La mostela creix fins a 10 polzades de llarg com a màxim i pesa aproximadament una unça.

Stephan Morris/Shutterstock.com



Les mostelles tenen diferents mides, depenent de la seva espècie, però la més petita és la menys. Segons els experts en animals, la menys mostela és la el carnívor més petit del món . Aquestes mostelles creixen fins a 10 polzades de llarg com a màxim i pesen aproximadament una unça. Les espècies més grans de mostela, com la mostela de cua llarga i la mostela tropical, creixen fins a 12 polzades i pesen fins a 12 unces. Les cues d'aquestes mostelles poden arribar fins a vuit polzades. La majoria de les mostelles són marrons, grises o negres i tenen marques blanques o grogues. Curiosament, totes les mosteles canvien a un color blanc a l'hivern, un fet divertit poc conegut sobre les mostelles.



2. Les mosteles viuen a tot el planeta

L'espècie més comuna de la mostela és la mostela de cua curta, que viu a Amèrica del Nord, Europa, Àsia , i fins i tot l'Àrtic. La mostela de cua llarga hi viu Amèrica del nord , i la mostela tropical viu a Amèrica del Sud. Els japonesos i muntanya la mostela habita a Àsia, mentre que la mostela ratllada africana només viu a l'Àfrica. Les mosteles sovint viuen en aiguamolls, matolls, bardisses, prats alpins, boscos de ribera i hàbitats de ribera. Un altre fet de la mostela és que viuen en caus i sovint construeixen els seus propis refugis, però algunes mostelles roben els caus d'altres animals per fer-los seus. Algunes mosteles fins i tot envaeixen tèrmits turons i viure-hi.

3. Un fet divertit poc conegut de la mostela és que són nocturns

  armel vs mostela
Les mosteles passen la major part del seu temps despertes caçant, emmagatzemant aliments i menjant.

Jukka Jantunen/Shutterstock.com



Un fet de la mostela és que aquests petits mamífers són nocturns, és a dir, dormen durant el dia i activeu-vos a la nit . La major part del seu temps despert s'ocupa de caçar, emmagatzemar aliments i menjar. Aquest fet de comportament es deu al fet que les mostelles no poden emmagatzemar greix i necessiten un subministrament constant d'aliments per mantenir-se amb vida. Les mosteles mengen entre el 40 i el 60 per cent del seu pes corporal diari, que no és gaire perquè la majoria de les espècies no pesen més de 12 unces.

4. Les mosteles són mamífers carnívors

Els encanta caçar i menjar rates , ratolins, campanyes i conills. Les mosteles són depredadors oportunistes i s'alimenten d'altres animals com granotes , ocells i els seus ous. Aquests caçadors d'èxit poden estrènyer els seus cossos prims en petites escletxes per arribar a un objectiu difícil d'aconseguir, cosa que fa d'aquest un altre fet divertit sobre les mostelles.

5. Les dones dones poden donar a llum 30 cries per any

  visó vs mostela
Les mostelles s'aparellen durant l'estiu, però la implantació no es produeix immediatament.

Stephan Morris/Shutterstock.com



Les mosteles tenen una o dues camades a l'any, fins a 15 cries per camada. Les mostelles joves s'anomenen kits. Les dones femelles solen estar embarassades durant un mes, segons l'espècie. Les diferents espècies tenen un nombre diferent de kits per camada, períodes de gestació , edats de deslletament i edats de maduresa sexual. Algunes espècies tenen una gestació extremadament llarga, com les mostelles de cua llarga. Les mostelles s'aparellen durant l'estiu, però la implantació no es produeix immediatament. L'ou només començarà a desenvolupar-se al març, és a dir, el període de gestació té més de nou mesos, que és un altre fet únic de la mostela.

6. La majoria de les poblacions de mosteles estan prosperant i actualment no estan en perill d'extinció

D'acord amb la Llista vermella de la UICN d'espècies amenaçades, la majoria de les espècies de mostela figuren com a menys preocupants, però algunes espècies no tenen aquesta sort. Es mostren espècies com la mostela de muntanya i la mostela japonesa gairebé amenaçat . Altres espècies, com la mostela colombiana, estan catalogades com a vulnerables a causa de la desforestació dels seus hàbitats naturals. Les mosteles de Nova Zelanda es mostren actualment com les menys preocupants, però és probable que això canviï. Nova Zelanda té previst eradicar totes les mosteles l'any 2050, ja que ho són espècies invasores i s'han convertit en una amenaça per a la fauna autòctona.

7. Un altre fet de la mostela és que són macos però ferotges

Aquests mamífers són caçadors ferotges, i com que necessiten menjar entre el 40 i el 60 per cent del seu pes corporal diàriament, han de fer matar diàriament. Les mosteles cacen principalment ratolins i campanyes excavant als seus refugis. Les mosteles agafaran les seves preses, embolicaran els seus cossos al voltant d'elles i matar-lo amb una mossegada al cap. L'objectiu mor per aquesta punxada al crani o la medul·la espinal.

8. Fet divertit de la mostela: realitzen danses de guerra

  visó vs mostela
Les mosteles són depredadors ferotges que necessiten menjar entre el 40% i el 60% del seu pes corporal diàriament.

Cecil Sanders / Creative Commons

Quan cacen, les mosteles fan una 'balla de guerra' girant, saltant i llançant-se per arraconar la seva presa. Les mosteles ho fan per confondre i distreure el seu objectiu. La pedrera, concretament els conills, de vegades pot morir d'ensurt a causa d'aquest fet intimidatori de la mostela. Altres mamífers carnívors, com armilles i fures, també realitzen aquesta dansa de guerra. Però les mosteles també fan aquesta dansa sense cap motiu. Algunes mosteles fan el ball de guerra quan no hi ha cap presa a prop, potser perquè és divertit.

9. Fet de la mostela: aquestes petites criatures poden crear una gran pudor

Quan les mostelles s'espanten, ruixen fins a dues cullerades de líquid gruixut, oliós i groguenc en direcció al perill o al depredador. Similar al seu cosí, a mofeta , les mosteles tenen una bossa sota la cua que conté aquest fluid. I no voleu estar a prop quan això passi, perquè l'olor no és gens agradable!

10. Algunes mosteles brillen porpra!

Algunes mosteles fan la dansa de guerra quan no hi ha cap presa a prop.

Peter Trimming / Flickr

Roger M. Latham va descobrir aquest fet divertit sobre les mosteles als anys 50. En Pennsilvània , les mosteles eren una amenaça, i la Comissió de Jocs de Pennsilvània oferia una recompensa per cada pell de mostela. Tres diferents espècies vivides a Pennsilvània, cosa que fa difícil distingir quines pells pertanyien a una espècie específica. Latham va descobrir que els abrics de la menys mostela tindrien un brillant resplendor de lavanda quan col · locat sota llum ultraviolada. En canvi, les pells de les altres espècies no brillarien. Moltes fonts ho testimonien, però aquest fet divertit sobre les mosteles mai s'ha validat. Però, les mostelles són petites criatures fascinants, i no ens estranyaria que el pelatge de la més petita mostela brilli morat sota la llum ultraviolada.

A continuació: més dades divertides sobre les mosteles

  • Ermini vs mostela: 4 maneres de ser diferents
  • Mink vs Weasel: 5 diferències clau
  • Mostel·les vs fures: 5 diferències clau explicades
  • Pine Marten vs Least Weasel: quina diferència hi ha?
  • Weasel vs Mongoose: quines són les 8 diferències clau?
  • Stoat vs Weasel: 5 diferències clau

Comparteix aquesta publicació a:

Articles D'Interès