Diable de Tasmània

Classificació científica del diable de Tasmània

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Dasyuromorphia
Família
Dasyuridae
Gènere
Sarcophilus
Nom científic
Sarcophilus harrisii

Estat de conservació del diable de Tasmània:

Prop d’Amenaçats

Localització del diable de Tasmània:

Oceania

Fets del Diable de Tasmània

Presa principal
Ratolins, rates, conills
Habitat
Bosc forestal
Depredadors
Serps, humans, gossos salvatges
Dieta
Omnívor
Mida mitjana de la brossa
3
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Ratolins
Tipus
Mamífer
Eslògan
Es troba exclusivament a l'illa de Tasmània.

Característiques físiques del diable de Tasmània

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
15 mph
Esperança de vida
5-8 anys
Pes
6-8 kg (13-18 lliures)

'Els dimonis de Tasmània van deixar anar un esternut per espantar els animals que volen lluitar'



Un Diable de Tasmània és un marsupial. Són nocturns, caçant preses a la nit. Aquests mamífers mengen carnívors ocells , insectes , granotes , i carronya (animals morts). Els diables de Tasmània fan una vida solitària. Poden arribar als cinc anys d’edat en llibertat.



Dades del Diable de Tasmania increïbles!

• Aquests mamífers viuen en una illa anomenada Tasmània
• Dormen en coves i troncs buits durant el dia
• Aquest marsupial pot obrir les seves mandíbules 80 graus (molt amples!) Per consumir les seves preses
• Els nadons Diables de Tasmania s’anomenen imps o joeys

Nom científic del diable de Tasmània

El nom científic d’un Diable de Tasmània és Sarcophilus harrisii. De vegades se’ls anomena diables d’ós perquè semblen óssos en miniatura. La primera part del seu nom científic, Sarcophilus, és una combinació d'un parell de paraules gregues. Sarc significa carn i philus (philo) significa amor. Això fa referència a l’amor que tenen aquests animals per menjar carn. Harrisii és llatí per Harris. George Harris va ser el nom del naturalista que va publicar per primera vegada una descripció d'un Diable de Tasmània el 1807.



La seva classificació familiar és Dasyuridae i pertany a la classe Mammalia. Els diables de Tasmània es troben en la mateixa classificació familiar que un altre marsupial que viu a Austràlia anomenat a quoll . Els quolls de vegades s’anomenen gats nadius.

Aspecte i comportament del diable de Tasmània

Un Diable de Tasmània és un petit mamífer de pell marró curta o negra amb una franja de pèl blanc al pit. Alguns d'aquests marsupials tenen taques de cabell blanc a prop de la cua fosca. Les potes davanteres d’aquest marsupial són més llargues que les posteriors. Tenen ulls foscos i petites orelles semblants a ratolins. Aquests animals tenen una vista i una audició excel·lents que els permeten rastrejar les preses a la nit.

Són coneguts per les seves mandíbules molt fortes. De fet, les mandíbules d’aquest marsupial tenen una força de mossegada de 94 lliures. Aquesta forta força de mossegada els permet consumir fàcilment la carn, els cabells, els ossos i els òrgans dels animals morts que troben. Alguns científics es refereixen als diables de Tasmània com a buits ambientals perquè netegen les canals que troben al seu hàbitat.



Els diables de Tasmània són el marsupial carnívor més gran del món. Porten més de 80 anys aquest títol. En concret, aquestes criatures pesen entre 9 i 29 lliures. Un dimoni de Tasmània que pesa 29 lliures és tan pesat com tres llaunes de galó de pintura. Aquests mamífers tenen una llargada d'entre 20 i 31 polzades. Imagineu dos bitlles alineats d’extrem a extrem i teniu la longitud d’un dimoni de Tasmània de 31 polzades. La cua d’aquest mamífer és igual a la meitat de la seva longitud corporal. Aquests animals emmagatzemen greixos a la cua per utilitzar-los per obtenir energia. Per tant, si veieu un d’aquests animals amb una cua gruixuda, ja sabeu que és sa.

Una de les característiques defensives d’aquest marsupial és que pot alliberar una olor si se sent amenaçat. Això és similar al que un mofeta fa quan sent por. Els joves diables de Tasmània són excel·lents en escalar arbres per escapar dels depredadors. Aquests animals poden córrer fins a vuit milles per hora, cosa que els dóna una bona oportunitat per arribar amb seguretat a un amagatall.

Aquests animals són mamífers solitaris. Tot i això, tenen fama de ser agressius. Probablement coneixeu el diable de Tasmània pel popular dibuix de Bugs Bunny. Aquest personatge desconcertant mai no es va quedar quiet. En realitat, aquests animals només són agressius quan interactuen amb altres dimonis de Tasmània mentre s’alimenten de preses. Grullen, xisclen, criden i rosegen mútuament mentre rodegen una canal i intenten robar la peça més gran. Tots els animals que mengen les preses mortes volen dominar tot el grup. Us imagineu el sorollós que es fa quan un gran nombre d’aquests animals es reuneixen per menjar?

Quan dos diables de Tasmània xoquen, obren la boca per revelar-se les dents, grunyir i xisclar-se. Les seves orelles es tornen vermelles quan es moren amb un altre dimoni de Tasmània. Fins i tot poden deixar esternudar al seu oponent. Per què? Deixar escapar un esternut és un esforç per espantar l’altre animal per evitar una baralla. La seva reputació de ferotge té molt a veure amb els sorolls que es produeixen.

El dimoni de Tasmània camina pel camí ensumant

Hàbitat del diable de Tasmània

Els diables de Tasmània viuen a Tasmània. Tasmània és un estat insular d'Austràlia. Solien habitar el continent d’Austràlia, però la seva població va disminuir fins que no en va quedar cap a la part continental. Viuen a les garrigues i boscos de Tasmània. El clima és suau amb precipitacions baixes a moderades.

Durant el dia, aquests animals dormen en troncs buits, caus o caus. A la nit, surten a buscar preses. La seva pell fosca els ajuda a barrejar-se amb el seu entorn mentre es mouen fora del seu refugi. Aquests animals no migren, romanen a la mateixa zona al llarg de les estacions.

Dieta del diable de Tasmània

Què mengen els diables de Tasmània? Mengen ocells, granotes i insectes. Es coneixen com carronyers, és a dir, mengen preses que altres animals han matat. De vegades, aquests mamífers viatgen fins a deu quilòmetres a la recerca de menjar. Poden menjar tota mena d’animals i és probable que consumeixin les preses més abundants al seu hàbitat. En resum, aquests animals no són menjadors exigents.

El marsupial carnívor és la classificació dels diables de Tasmània. Això és rar. Penseu en alguns altres marsupials coneguts com óssos koala , wombats i per suposat, cangurs . Tots aquests marsupials són herbívors. Tenen dents dissenyades per menjar plantes i herbes, mentre que un dimoni de Tasmania té dents i mandíbules fetes per trencar carn, ossos, etc.

Normalment, un dimoni de Tasmània menja aproximadament el 20% del seu pes corporal. Per tant, un diable de Tasmània de 20 lliures menjaria uns quatre quilos d’aliments durant un període d’alimentació. Quatre quilos de menjar equival al pes d’un quart d’una bola de bitlles. Alguns d’aquests animals poden menjar fins al 40% del seu pes corporal.

Predadors i amenaces del diable de Tasmània

Guineus i gossos domesticats són depredadors del Diable de Tasmània. De vegades, aquests animals passegen per les granges en un esforç per capturar gallines o altres bestiars petits. Un gos gran que viu a la granja és probable que ataqui un dimoni de Tasmània que troba al seu territori.

La tasca de cua àguila comparteix el mateix hàbitat que aquest animal. L’àguila i el diable de Tasmània poden xocar entre ells quan tots dos intenten escapar la mateixa presa morta.

Aquests animals són assassinats pels cotxes mentre intenten creuar carreteres. Aquestes criatures estan actives a la nit, de manera que un conductor que baixa per la carretera potser no les veu intentant creuar-se. A més, aquestes criatures perden el seu hàbitat a causa de la construcció i l'expansió de les terres de cultiu.

Aquests marsupials són vulnerables als tumors facials mortals que es transmeten quan un d'aquests animals treu una mossegada a un altre. Aquests rars tumors facials cancerosos són l'amenaça més gran per a la salut d'aquests animals. Els tumors que creixen a la cara i la boca impedeixen que l’animal mengi provocant la seva mort.

Tenint en compte totes aquestes amenaces, no és estrany que l’estat de conservació oficial del Diable de Tasmània sigui En perill d’extinció . La seva població disminueix. Afortunadament, estan protegits per la Llei de protecció de les espècies amenaçades de Tasmània.

Reproducció del diable de Tasmània, nadons i vida útil

L’època de reproducció va de febrer a abril. Quan una femella està preparada per aparellar-se, deixa aromes als arbres de tot l’hàbitat perquè els mascles els trobin. Els mascles detecten aquest aroma i lluiten amb altres mascles per l'atenció de la femella. Guanya el mascle més fort i dominant. Els dimonis de Tasmània masculins i femenins tenen diverses parelles al llarg de la seva vida.

El període de gestació d'una femella és d'aproximadament tres setmanes. Pot tenir fins a 50 nadons en una ventrada. Cada nadó és cec, sense pèl i pesa aproximadament una dècima unça. Es tracta de la mida d’una pansa! Els nounats de seguida s’arrosseguen a la bossa de la seva mare. La majoria dels nounats no sobreviuran. Una femella només pot alimentar quatre nounats. Així, només els nadons més forts i ràpids tenen accés a la llet materna.

Els nadons diables de Tasmània s’anomenen imps o joeys. Com a nota, els bebès wombats, els cangurs i els óssos koala també es coneixen com joeys. Aquests alegres es queden amb la seva mare els primers quatre mesos de la seva vida. Als 50 a 60 dies, cada capa de joey creix ràpidament i als 80 a 90 dies els ulls oberts. Quan les joies es fan massa grans per quedar-se a la bossa de la seva mare, es pengen a l’esquena o a la panxa mentre ella s’enfila als arbres i s’obre camí per les garrigues. No és estrany que un joey arrossegi pel terra mentre s’aferra al ventre de la seva mare.

Les femelles tenen cura de les joies per si sola. Al cap de quatre mesos, es deixen al cau o al cau de la femella mentre són destetades. Als vuit mesos, estan preparats per deixar la seva mare i viure independentment. Les joies joves són ràpides i són capaces de pujar als arbres sense cap pas.

Els diables de Tasmània solen viure fins als cinc anys en estat salvatge. El més antic registrat es deia Coolah. Coolah va néixer en un zoo i va viure fins als set anys en captivitat.

La població d’aquest animal disminueix a causa dels tumors facials cancerosos anomenats Malaltia del Diable Facial Tumor (DFTD). Aquesta malaltia es pot transmetre per una mossegada d'un altre dimoni de Tasmània. Afortunadament, els científics estan treballant en una vacuna que pugui tractar aquest càncer mortal. Quan es desenvolupi la vacuna, els científics capturaran aquests animals, els donaran el tractament i els tornaran a alliberar a la natura. Vacunar els diables de Tasmània significa que hi haurà menys animals per propagar aquesta malaltia a través d’una mossegada.

Població del Diable de Tasmània

El nombre de diables de Tasmània ha passat de 140.000 a mitjan anys noranta a aproximadament 20.000 actualment. La població disminueix a causa del càncer facial contagiós conegut com a DFTD. El seu estat de conservació és: En perill.

Diables de Tasmània al zoo

• Aquests marsupials es mostren al San Diego Zoo
• Coneix-ne al Zoo de Saint Louis

Mostra els 22 animals que comencen per T

Articles D'Interès