Pere Davids Deer

Classificació científica del cérvol Pere Davids

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Artiodactyla
Família
Cèrvids
Gènere
Elaphurus
Nom científic
Cervus wallichi

Estat de conservació del cérvol Pere Davids:

Extint a la natura

Ubicació del cérvol Pere Davids:

Àsia

Dades de Pere Davids Deer

Nom de jove
Cervatell
Comportament grupal
  • social
Mida estimada de la població
Menys de 2.000
Amenaça més gran
Pèrdua d’hàbitat i caça
Característica més distintiva
Cames llargues, peus palmats, peülles esteses
Característica distintiva
Cames llargues, peus palmats, peülles esteses
Altres noms)
Milu, Elaphure
Període de gestació
9 mesos
Mida de la brossa
1
Habitat
Pantans i aiguamolls
Depredadors
Tigres, humans
Dieta
Herbívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Diürn
Nom comú
Pere David 's Deer
Ubicació
Nord-est i centre-est de la Xina
Eslògan
Té cintes entre els dits dels peus, cosa que ajuda a nedar.
Grup
Mamífer

Característiques físiques del cérvol Pere Davids

Tipus de pell
Cabell
Màxima velocitat
18 mph
Esperança de vida
18 anys
Pes
298 - 441 lliures
Alçada
3,9 peus
Llargada
6,5 peus - 7,21 peus
Edat de maduresa sexual
2 anys i 3 mesos
Era del deslletament
3 mesos

'Els cérvols de Pere David tenen cintes entre els dits dels peus i és un excel·lent nedador'



Els cérvols de Pere David viuen en grans grups. Són herbívors que mengen principalment herba. La vida mitjana d’aquest cérvol és de 18 anys. La majoria dels cérvols femenins de Pere David tenen només un nadó o cervatell. Un cervat es posa dret i alleta la seva mare a les poques hores de néixer.



5 Fets dels cérvols de Pere David

• Els cérvols de Pere David són del nord-est i centre-est de la Xina

• Viuen a pantans i aiguamolls



• Aquests cérvols tenen peülles estirades amb cintes per ajudar-los a nedar

• Són animals socials que conviuen en grans grups

• Aquests cérvols tenen un pelatge vermellós a l’estiu i un pelatge gris a l’hivern



Nom científic del cérvol de Pere David

Tot i que el cérvol de Pere David és el nom comú d’aquest animal, el seu nom científic és Elaphurus davidianus. El terme llatí Elaphurus que significa que pertany a la família Cervidae (cérvols). Davidianus fa referència al zoòleg i sacerdot catòlic francès, el pare Armand David, que va descobrir aquest cérvol a la Xina. La família d’aquest cérvol és Cervidae i la seva classe és Mammalia. A França, la paraula Pare és Pere, de manera que la traducció literal del nom d’aquest mamífer és el cérvol del Pare David.

Els xinesos tenen un altre nom per al cérvol de Pere David. La paraula és sibuxiang i significa ‘quatre no són iguals’. Això es refereix al fet que aquest mamífer té unes peülles semblants a vaca , el coll d'un camell , la cua d'un ruc i les banyes d’un cérvol. Dit d’una altra manera, aquest cérvol té les característiques de quatre animals tots enrotllats en un de sol!

Aspecte i comportament dels cérvols de Pere David

A l’estiu, un cérvol de Pere David té un abric marró vermellós amb una ratlla negra a l’espatlla. Però, a l’hivern, el seu pelatge es torna marró grisenc. Aquests colors ajuden a camuflar els cérvols durant les diferents estacions. Els cérvols masculins de Pere David tenen banyes que mesuren entre 21 i 31 polzades de llarg. Les cornamentes de 31 polzades de llarg són iguals a 2 bolos apilats. Els cérvols masculins utilitzen les seves banyes per lluitar contra altres mascles quan competeixen per femelles durant la temporada d'aparellament. Aquests cérvols poden alçar-se a les potes posteriors i xocar contra les seves banyes en combat.

El cérvol d’un Pere David fa 6 ½ a una mica més de 7 peus de llarg. Un cérvol de 7 peus de llarg és tan llarg com un gran arbre de Nadal. A més, aquest cérvol pot pesar de 298 lliures a 441 lliures. Un cérvol de Pere David de 441 lliures té un pes igual a la meitat d’un cavall adult. Tot i que el pes més pesat dels cérvols de Pere David és de 441 lliures, un cérvol de cua blanca pot arribar a ser una mica superior a les 500 lliures.

Els cérvols de Pere David tenen peülles, però són diferents dels peus d’altres tipus de cérvols. La majoria dels cérvols tenen peülles estretes amb els dits premuts junts. Com a alternativa, els cérvols de Pere David tenen peülles que s’estenen amb cintes entre els dits dels peus. Per què? Aquestes peülles ajuden a moure els cérvols de Pere David per l’aigua mentre neden en pantans i pantans. Molts d’aquests cérvols passen molt de temps parats a l’aigua que poden arribar fins a les espatlles.

El disseny únic de les peülles d’aquest cérvol són excel·lents per nedar, però no s’afegeixen especialment a la seva velocitat. Els cérvols de Pere David només poden córrer uns 18 quilòmetres per hora. Compareu-ho amb un cérvol de cua blanca que pot assolir velocitats de fins a 30 milles per hora o Rens que pot córrer 50 milles per hora.

Aquests cérvols són mamífers socials, sortints, i els agrada viure en grups nombrosos de vegades anomenats ramat, colla o turba. Quan els cérvols de Pere David eren abundants, pot haver-hi desenes o fins i tot centenars de cérvols en un ramat. A més, viure en un ramat proporciona protecció contra un depredador com ara un tigre . Un cop els cérvols comencen a córrer, un tigre té un temps difícil per trobar i separar un cérvol per atacar. A més, un grup de cérvols corrents pot ferir un tigre que intenta entrar al ramat.

Pere David’s Deer Habitat

Els cérvols de Pere David són del nord-est i de l’est de la Xina central. Són originàries d’un clima subtropical que viu als pantans i al voltant dels pantans. Les seves peülles palmades els permeten passar molt de temps nedant. Les seves peülles també els ofereixen suport mentre caminen per zones enfangades i mullades.

Dieta de cérvols de Pere David

Què mengen els cérvols de Pere David? Són herbívors i mengen una dieta principalment d’herba. No obstant això, si l'herba és escassa especialment durant l'hivern, menjaran plantes aquàtiques que creixen als pantans i als voltants.

Els cérvols de Pere David saben instintivament quins tipus d’herbes i plantes menjar. Però, si mengen herba o una altra vegetació contaminada amb productes químics o pesticides, es poden posar molt malalts o morir.

Depredadors i amenaces dels cérvols de Pere David

L’estat de conservació oficial dels cérvols de Pere David és Extinct in the Wild. A finals del 1800 només quedaven alguns d’aquests cérvols a la Xina. La seva població havia estat molt reduïda per la gent que els caçava i menjava. Un petit grup d’aquests cérvols pertanyia a l’emperador de la Xina anomenat Tonghzi. Però, una inundació va enderrocar una tanca on es guardaven els cérvols i van escapar. Aquells cérvols eren caçats i menjats per camperols i soldats de la zona. Per tant, quan vivien en estat salvatge, el seu principal depredador era home . Els tigres també van aprofitar els cérvols de Pere David.

Avui en dia, hi ha un nombre relativament reduït de cérvols de Pere David que viuen en captivitat a zoos i santuaris. S’està intentant augmentar la població d’aquests cérvols mentre viuen en zones protegides.

Reproducció de cérvols de Pere David, nadons i vida útil

La temporada d'aparellament és al juny per a aquest cérvol. Un cérvol masculí de Pere David s’uneix a un grup de femelles per aparellar-se amb una o més. Durant aquest temps, és probable que els cérvols masculins lluitin amb altres cérvols masculins per protegir el grup de femelles amb qui es troba. Els cérvols masculins es xoquen o es boxen amb les seves banyes com a forma de lluitar. Guanya el mascle més fort.

El període de gestació d’una dona és d’uns 9 mesos i dóna a llum un bebè, també anomenat a cervatell a l’abril o al maig. La majoria dels cérvols de Pere David femenins tenen un cervatell. Tenir dos cervats a la vegada és més rar. Els cervatells pesen entre 25 i 29 lliures al néixer i comencen a créixer ràpidament.

Com altres cervats, aquests cérvols neixen amb taques blanques a la capa. Les taques desapareixen a mesura que envelleixen. Un cervat pot veure quan neix però no pot caminar de seguida. No obstant això, un cervat lluita per aixecar-se i posar pes a les cames gairebé immediatament. Això té molt de sentit. Si el cervató acabat de néixer es quedés a terra en llibertat, seria vulnerable a depredadors com els tigres o el corsac guineus .

Un cervat cria la seva mare fins que són deslletats i comencen a menjar herba amb els cérvols més grans. Un cervat es queda amb la seva mare durant uns 14 mesos quan està preparat per sobreviure sense l’ajuda d’ella.

Els cérvols de Pere David viuen als 18 anys en estat salvatge. El més antic que ha viscut un cérvol de Pere David té 23 anys i va ser en captivitat on aquests cérvols estan ben cuidats.

A mesura que aquests cérvols creixen, són propensos a patir malalties que afecten el seu teixit muscular, també coneguda com miopatia. Per cert, aquest tipus de miopatia és similar a la miopatia equina que es produeix en cavalls.

Població de cérvols de Pere David

Tot i que l’estat de conservació oficial dels cérvols de Pere David està extingit en estat salvatge, hi ha algunes excepcions. Els esforços fets pels ecologistes per augmentar la població han començat a funcionar. Alguns d'aquests cérvols han estat alliberats de nou a la natura amb l'esperança de reproduir-se i augmentar encara més la població. A més, encara hi ha molts cérvols de Pere David que es cuiden als zoos i altres santuaris. La població s'estima al voltant del 2000.

Un dels motius del lent creixement demogràfic d’aquest mamífer és que les cérvoles femenines només tenen un nadó per ventrada. Però, si la població dels cérvols de Pere David continua creixent, pot rebre un estat de conservació nou i actualitzat.

Pere David 's Deer | La

Els cérvols de Pere David s’han extingit?

Oficialment, els cérvols de Pere David apareixen catalogats com a Extinct in the Wild. Però això no vol dir que no n'hi hagi en cap lloc. Els programes de cria han permès l'alliberament d'alguns d'aquests cérvols a la natura. A més, hi ha els cérvols de Pere David exposats a diversos zoològics de la Xina, els Estats Units i altres llocs.

Quants cérvols de Pere David queden?

Aproximadament 2.000 d’aquests cérvols queden al món. Els conservacionistes treballen cada any per augmentar la població d’aquest cérvol.

Com es van extingir els cérvols de Pere David a la Xina?

Els cérvols de Pere David es van extingir en llibertat a la Xina perquè eren caçats regularment per menjar o fer esport. A més, la pèrdua del seu hàbitat de zones humides va contribuir a la caiguda massiva de la població d’aquest cérvol. La construcció de carreteres és una cosa que està allunyant l’espai humit dels cérvols de Pere David i d’altres animals que hi viuen.

Què menja un cérvol de Pere David?

Aquest cérvol menja herba diàriament. No obstant això, si l'herba no és abundant en diverses èpoques de l'any, menjaran plantes aquàtiques que creixen als pantans.

Qui va descobrir els cérvols de Pere David?

Aquest cérvol rep el nom del sacerdot catòlic i zoòleg / botànic que el va descobrir. Es deia pare Armand David. Va descobrir aquest cérvol i moltes altres espècies d'animals i plantes en les seves expedicions a la Xina a mitjan 1800. Va ser enviat allà per documentar aquestes espècies perquè altres poguessin obtenir més informació sobre elles.

Mostra els 38 animals que comencen per P

Fonts

    Articles D'Interès