pademelons

Classificació científica Pademelon

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Diprotodòncia
Família
Macropodidae
Gènere
Thylogale
Nom científic
Thylogale

Estat de conservació de Pademelon:

Prop d’Amenaçats

Ubicació de Pademelon:

Oceania

Dades de Pademelon

Presa principal
Herbes, herbes, brots
Habitat
Selva tropical i matolls densos
Depredadors
Guineus, Gossos, Dingos
Dieta
Herbívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Herbes
Tipus
Mamífer
Eslògan
Habita a les selves de l’extrem orient!

Característiques físiques de Pademelon

Color
  • Marró
  • Gris
  • xarxa
  • Negre
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
34 mph
Esperança de vida
4-8 anys
Pes
3,5-12 kg (7,7-26 lliures)

Un cosí del cangur i del wallaby



Es troba a les zones forestals i insulars d’Austràlia, el pademelon és un marsupial de mida petita a mitjana. És un animal solitari i nocturn. Hi ha set espècies de pademelon, però la població de l’animal pateix perquè moltes d’elles perden els seus hàbitats i són caçades. Quan estiguin desperts, els pademelons s’alimenten de baies, herbes, herba i fulles. Si l'animal detecta un depredador, fa servir les seves potes posteriors per batre el terra, alertant els altres animals del bosc propers del perill.



Fets destacats de Pademelon

• Els pademelons viuen en entorns diversos, inclosos arbusts espessos, boscos i zones pantanoses

• Els animals solen ser una barreja de negre, marró, gris i vermell

• Els pademelons masculins solen ser aproximadament el doble de grans que les femelles

• L’espècie forma túnels als arbusts i herbes dels seus hàbitats per arribar als aliments i fugir dels depredadors

Nom científic de Pademelon

El nom científic del pademelon és Thylogale i els animals formen part de la família Macropodidae. Són de la classe Mammalia i s’inclouen a la subfamília Macropodidae. La definició de 'macròpode' és un gran peu. Aquest és un tret que és comú en marsupials com el pademelon. Sovint, els macròpodes presenten potes posteriors molt més grans que les potes anteriors. Els membres d’aquesta família també solen tenir peus posteriors grans i cues potents que els ajuden a equilibrar-se.

El nom pademelon prové de la paraula aborigen de Dharuk 'badimaliyan'. Els set tipus diferents de pademelons són de Tasmania, de Brown, fosc, de Calaby, de muntanya, de palla vermella i de coll vermell. El pademelon fosc ha tingut molts noms. Antigament, els habitants de la zona l’anomenaven wallaby de les Illes Aru. Abans d’això, se’l coneixia com el philander, que significa amic de l’home. A la segona sèrie del llibre “Viatges” de Cornelis de Bruijin, els personatges l’anomenaven filander.



Aspecte i comportament de Pademelon

De forma petita i similar a la dels seus cosins cangur i wallaby, es pot dir que us heu trobat amb un pademelon des de la seva alçada més curta i el cos més gruixut. Els pademelons es mouen saltant sobre les potes posteriors. Porten les potes davanteres altes al cos davant d’elles i tenen petites potes i urpes afilades.

Els pademelons tenen un pelatge tou i generalment presenten una franja fosca al llarg de la galta que s’estén des del costat de la boca fins just darrere de l’ull. Sobre la franja fosca hi ha una secció de pell blanca. L’animal té una pell de color més clar a la panxa que a l’esquena i les potes. Els pademelons també tenen una franja notable al llarg del maluc. L’animal té una cua curta i tossuda que està coberta amb una petita quantitat de pèl escàs. Els seus peus són suaus i recoberts de pell marró fosc. Les espècies animals tenen orelles rodones que li donen un aspecte semblant al ratolí. Les femelles femenines tenen un plec de la pell del ventre que cobreix una bossa peluda.

Pel que fa al comportament, els pademelons prefereixen estar sols. L’única vegada que es troben és aparellar-se i esporàdicament pasturar junts en clarianes herboses. L’espècie animal recorre llargues distàncies buscant menjar. Es fan camí pel bosc des de primera hora del matí fins al vespre. Per mantenir la seva energia, els animals descansen diverses vegades al dia. A mesura que els pademelons viatgen cap a i des de les seves zones de pasturatge, formen túnels i senders a través del fullatge.

Els pademelons són animals curiosos i inofensius que sovint permeten a la gent anar-hi fins a una oportunitat de fotografia abans de saltar lentament. Un pademelon masculí completament madur pot arribar a pesar fins a 15 quilos. Les femelles de pademelons solen pesar aproximadament 8 lliures. La longitud d’un animal adult oscil·la entre els 3,3 i els 5 peus. Es pot reconèixer un pademelon masculí per la seva mida corporal més gran, els músculs definits i els avantbraços i el pit amplis.

Mare i fill de Pademelon

Pademelon Habitat

Els pademelons fan la seva llar a les zones de selva tropical, particularment als espessos boscos d’eucaliptus. Els animals prefereixen viure a la vora del bosc. Fan la seva llar a les zones costaneres d’Austràlia, Tasmània i Papua Nova Guinea. Trobareu martellons de coll vermell a les zones de Nova Gal·les del Sud i Queensland. També viuen a la part sud-central de Nova Guinea. Si sou a Tasmània i us trobeu amb un pademelon, probablement serà de ventre vermell o de Tasmània. Fa anys, aquest tipus de pademelon també vivia a la regió sud-est del continent australià. Nova Guinea és la llar de la fosca pademelon. Aquesta part del món presenta un clima subtropical humit, amb un clima hivernal fresc, estius càlids i molta pluja durant tot l'any.

Dieta Pademelon

Què mengem pademelon? Elsademons són herbívors, mengen herba, fulles, herbes, baies, falgueres, molses i brots. El pademelon de Tasmània sopa amb flors que porten nèctar quan està disponible, mentre que el pademelon de potes vermelles sol menjar fulles caigudes. Aquest tipus de pademelon també pot obtenir sustentació de fruites com la figa de Moreton Bay i la pruna de Burdekin. En alguns casos, els animals mengen escorça d’arbres i arbres joves.



Pademelon depredadors i amenaces

Els principals depredadors del pademelon inclouen gossos, guineus, àguiles de cua de falca, quolls, diables de Tasmània i gats salvatges. Els humans també són una amenaça per a l’espècie a causa de la neteja de terrenys per deixar lloc a les cases, terres de cultiu i altres desenvolupaments. Aquesta mateixa tendència ha provocat que els cangurs i els wallabies busquin nous hàbitats en zones on solen viure pademelons, cosa que també disminueix el subministrament d'aliments per a totes les espècies. Un altre risc per als pademelons són els conills. Tot i que no són depredadors, els conills són una espècie competidora que consumeix les mateixes gramínies que el pademelon i pot reduir la disponibilitat d’una font d’aliment primària.

En el passat, els aborígens i els colons de la zona també valoraven la carn de pademelon. A Tasmània i les illes exteriors de l’estat, els residents maten els pademelons per mantenir el nombre baix. Els residents també els cacen per la seva carn i pelatge. Segons la llista vermella de la UICN, el pademelon varia des de menys preocupació fins a perill, segons les espècies específiques.

Reproducció de Pademelon, nadons i vida útil

Els pademelons es reprodueixen durant tot l'any i són poliginandres, és a dir, tenen múltiples parelles. Tot i que l'espècie animal cria tècnicament durant tot l'any, s'estima que el 70% dels seus naixements es produeixen cap al començament dels mesos d'hivern. Quan un mascle selecciona un company, li fa sorolls suaus. El so és similar al que fa una femella quan crida al seu bebè perquè vingui a ella. Per a l’espècie, la fecundació es produeix internament amb un període de gestació aproximat de 30 dies. Els pademelons solen tenir un nadó i, quan neix, és un embrió petit, cec, indefens i sense pell.

Igual que els cangurs, un pedadelon embrionari s’anomena joey. Just després de néixer el joey, el bebè es dirigeix ​​des del canal de part de la mare fins a la bossa. Un cop allà, s’uneix a una de les seves tetines. Les femelles femenines tenen quatre tetines. El joey viurà i creixerà a partir d’aquest estat no desenvolupat dins de la bossa de la seva mare fins als 6 mesos. A aquesta edat, el joey començarà a aventurar-se fora de la bossa de la femella femenina. Els cadells de nadó tornen a la bossa de la seva mare per menjar fins que la mare decideix deslletar-lo. El deslletament sol tenir lloc entre els 8 i els 12 mesos.

Els cangurs experimenten el naixement de la mateixa manera. Quan neix un nadó cangur, sol tenir una longitud d’uns 2 centímetres. Els nadons cangurs solen pesar menys d’un gram. Igual que els joies pademelon, els joies cangurs es dirigeixen a la bossa de la seva mare i s’uneixen a una de les seves tetines. Els joies cangurs es queden a la bossa de la seva mare fins que tenen entre 7 i 10 mesos.

Els joies de Pademelon tenen l'avantatge de néixer de ser protegits per les seves mares fins que siguin prou grans i forts com per cuidar-se. L’espècie animal es madura sexualment entre els 14 i els 15 mesos.

Elsademons viuen de 4 a 8 anys quan viuen en estat salvatge. En captivitat, viuen uns deu anys. Segons les enquestes de malalties, els pademelons poden patir toxoplasma. Quan els animals es mantenen com a mascotes, poden contraure cucs junts amb deficiències de seleni i vitamina E. També poden tenir salmonel·losi, que és una malaltia de la boca. Si decidiu conservar-ne una com a mascota, assegureu-vos de portar el vostre amic a un veterinari exòtic cada any.

Població Pademelon

El Departament d’Indústries Primàries, Parcs, Aigua i Medi Ambient és una organització que realitza enquestes anuals d’animals a Tasmània des de fa gairebé 45 anys i compta el nombre de pademelons a la zona. El 2018, l’organització va comptabilitzar 134 pademelons a la part central de la regió central i 345 a l’illa Finders. L'organització va determinar que hi havia 30 dels animals a l'illa King, 917 al nord-est de Tasmània i 582 al nord-oest de Tasmània. També comptava 398 pademelons al sud-est de Tasmània i 32 al sud-oest de Tasmània.

Mostra els 38 animals que comencen per P

Articles D'Interès