Lemming

Classificació científica Lemming

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Rodentia
Família
Cricetidae
Gènere
Favor
Nom científic
Traducció anglesa:

Estat de conservació de Lemming:

Prop d’Amenaçats

Ubicació de Lemming:

Europa
Amèrica del nord

Fets de Lemming

Presa principal
Llavors, herba, baies
Habitat
Tundra àrtica i zones boscoses
Depredadors
Mussols, Guineus, Llops
Dieta
Herbívor
Mida mitjana de la brossa
7
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Llavors
Tipus
Mamífer
Eslògan
No hivernen durant l’amarg hivern àrtic.

Característiques físiques de Lemming

Color
  • Marró
  • Gris
  • Blanc
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
3 mph
Esperança de vida
1-3 anys
Pes
30-112 g (1,1-4 oz)

El lemming és un petit rosegador que es troba al cercle polar àrtic o a prop seu



Se sap que un dels rosegadors més reduïts, els lemmings, existeixen al cercle polar àrtic o al seu voltant i també se sap que està estretament relacionat amb les rates almizcle i les volves. També es poden trobar als biomes de Tundra. Els més petits són tan petits com només 8 cm de llarg. Se sap que la més gran d’aquestes espècies és tres vegades la més petita. Curiosament, una llegenda popular diu que aquests rosegadors se suïciden en massa.



Els lemmings tenen aproximadament sis subespècies diferents que tenen sub-subespècies, inclosos els lemmings veritables, els lemmings de coll, els lemmings de fusta, els lemmings de pantans, els lemmings de l’estepa groga i els lemmings de pantans del sud.

Fets increïbles de Lemming!

  • Normalment de mida petita, aquests rosegadors poden assolir molt bé els 3-6 centímetres de longitud.
  • Els lemmings es poden reproduir al cap de menys d’un mes de néixer ells mateixos
  • Hi ha uns 20 tipus diferents de lemmings
  • Els lemmings no hibernen en absolut
  • La major part de la seva vida es passa sola. S’ajunten només quan necessiten aparellar-se.

Nom científic de Lemming

Conegut com a lemming, aquest petit rosegador pertany al regne ' Animalia ‘I classe‘ Mammalia ’. Lemming pertany a la família ‘Cricetidae’ i passa pel nom científic ‘Preferit favorit.



La paraula 'lemming' s'utilitza sovint per descriure algú que s'uneix a un moviment de masses sense pensar en les conseqüències de res.

Aspecte i comportament de Lemming

Els lemmings són criatures molt petites, normalment, de només tres a sis polzades de llarg i pesen al voltant de 23-34 grams. Solen tenir forma rodona. Els seus cossos estan coberts de gruixuda pell, el color de la qual pot transmetre d’espècies a espècies. Tot i així, és majoritàriament marró o gris.

Aquests animals tenen un cos robust i les seves extremitats, cues i orelles solen ser molt petites. Les orelles petites els ajuden a conservar la calor del seu cos. També tenen dents molt afilades al llarg de les urpes per ajudar-los a arrencar-se i alimentar-se de les arrels. Aquests rosegadors són nedadors impressionants amb la seva pell impermeable, però pot ser difícil nedar quan diversos animals arriben a l’aigua alhora. Amb tota la confusió i poc espai addicional, alguns lemmings moren ofegats.



Els lemmings solen ser animals solitaris. No obstant això, també passen una part del seu dia socialitzant amb altres en colònies amb rosegadors similars a ells. Normalment, l'única vegada que es reuneixen només amb finalitats migratòries o quan s'han d'aparellar.

En detectar el perill, aquests animals es tornen molt agressius cap als seus depredadors, de vegades els porten a problemes amb animals més grans. També es diu que el tema dels lemmings que cometen suïcidi massiu és només un mite i no passa.

Aquests rosegadors passen la major part de l’estiu sota terra i en diversos túnels. No obstant això, cap a la tardor, el sòl es refreda i es fa difícil d’excavar, cosa que els obliga a sortir a la superfície.
Viure sota terra i en túnels els ajuda a sobreviure a les dures condicions i elimina la necessitat d’hibernar. També els protegeix dels grans animals salvatges, que solen depredar d’aquests diminuts rosegadors.

North American Brown Lemming St. George Island, Alaska, EUA

Hàbitat Lemming

Com s’ha dit anteriorment, aquests rosegadors solen trobar-se a la regió àrtica i a la tundra. Es troben habitualment a Alaska, al nord de Canadà, Noruega, Àsia i Europa. De vegades, també es poden trobar a Taiga, que és una altra regió amb un ambient fred.

Aquests rosegadors, especialment als mesos d’estiu, viuen sota terra en túnels. A la tardor, solen sortir a la superfície a mesura que el clima comença a refredar-se, ja que excavar els aliments en fred es fa molt difícil.
El seu hàbitat subterrani del túnel els ajuda a mantenir-se calents i també elimina la necessitat que hibernin. També els protegeix de qualsevol possible depredador que normalment els depredaria per sobre del terra.

Els lemmings solen formar nius amb llana de bou, herbes i plomes com a refugi i com a forma de mantenir-se calent. Durant la temporada primaveral, aquests rosegadors es mouen més amunt i comencen a viure en landes i boscos de muntanya per un clima càlid, tornant a la zona alpina durant la temporada de tardor.

Dieta Lemming

Es coneix que aquests rosegadors són herbívors. La seva dieta es compon principalment d’herba i molsa. A més, sobretot durant els mesos més freds, aquests rosegadors solen trobar fulles, arrels, bulbs, baies i brots per alimentar-se i sobreviure. Com que aquests aliments no ofereixen moltes calories, els lemmings passen sis hores del dia menjant aquests aliments.

La majoria de la seva dieta estarà formada per plantes de fulla, però molt poca fruita. Els lemmings no poden processar la glucosa del sucre, fins i tot si prové d’una font natural. Quan es manté en captivitat com a animal de companyia, el propietari mai no ha de substituir el menjar per assortiments ja fets per altres rosegadors, com ara hàmsters i ratolins.

Les seves dents, especialment els incisius, continuen creixent constantment, cosa que significa que poden mossegar i menjar les coses més sòlides sense problemes.

Depredadors i amenaces Lemming

Igual que tots els altres animals, els lemmings són una part vital de la cadena alimentària natural, cosa que significa que alguns animals s’alimenten d’ells. La seva petita mida és un desavantatge important, ja que els fa més propensos a ser una font de carn per a qualsevol animal carnívor.

Els lemmings tenen un gran nombre de depredadors com glotons i mussols nevats , però gairebé qualsevol carnívor consumirà un lemming com a menjar petit. Aquests rosegadors són una font important de proteïnes per a aquests animals i són molt importants per a l’ecosistema. Segons les fonts, cada vegada que disminueix la població lemming, sol haver-hi una disminució del nombre de guineus àrtiques també.

Mentrestant, no hi ha cap amenaça per a la població d'aquests animals en general, ja que es troben molt sovint i el UICN ha declarat l'espècie com a 'menys preocupada'. Sense una gran amenaça per part dels humans, no hi ha grans esforços de conservació publicitaris. De fet, en algunes zones d’Europa les persones fins i tot les mantenen com a mascotes.

Reproducció de Lemming, nadons i vida útil

Se sap que els lemmings maduren ràpidament i la maduresa generalment s’estableix entre les 5 i les 6 setmanes de la seva edat. Comencen a reproduir-se ja al cap d’un mes de néixer i se sap que són criadors entusiastes. La majoria dels lemmings segueixen els mateixos rituals d’aparellament. Tanmateix, se sap que el pantà del sud és una mica diferent i actualment se sap molt poc sobre el seu procés reproductiu.

Al llarg de la seva vida, cada lemming pot produir ventrades de 6 cada una. El període de gestació és d’uns 20 dies. Mentrestant, aquests animals solen viure només uns dos anys.

La mare sol donar a llum als nadons amb burros, cosa que els ajuda a sobreviure a les condicions fredes de l’Àrtic. També els dóna menjar fins que tinguin la maduresa necessària per començar a aventurar-se i buscar menjar per si mateixos.

Població Lemming

La població lemming varia d’àrea a zona i també de tant en tant. En alguns llocs, podrien estar a punt d’extingir-se, mentre que en altres llocs, la població està en auge. De la mateixa manera, alguns anys són excel·lents per a les poblacions de lemming i d’altres no. En algunes zones, pot haver-hi fins a 3.000 lemmings per cada milió de peus quadrats.

Tot i això, amb prou feines hi ha amenaça d’extinció per a la població global de lemmings. La UICN ha situat l’espècie en la categoria de ‘menys preocupats’.

Lemming Al Zoo

Els lemmings són criatures solitàries però normalment no es guarden als zoològics. Si massa d’aquests rosegadors es mantenen junts durant un període de temps més llarg, poden tornar-se hostils els uns als altres i solen reunir-se únicament amb finalitats migratòries.

Com s’ha dit anteriorment, encara que no estan en captivitat als zoològics, els lemmings es mantenen sovint com a mascotes a Europa, tot i que són una mascota menys comuna als Estats Units. Per mantenir-los sans, els propietaris d’animals de companyia els proporcionen gran part de la mateixa dieta que tenen a la natura, oferint aproximadament una tassa al dia de fulles verdes. Necessiten un terrari, ja que les gàbies amb cables per a altres rosegadors són massa fàcils d'escapar.

Mostra els 20 animals que comencen per L

Articles D'Interès