Rinoceront indi

Classificació científica del rinoceront indi

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Perissodactyla
Família
Rinoceròtids
Gènere
Rinoceront
Nom científic
Rhinoceros Unicornis

Estat de conservació del rinoceront indi:

En perill d’extinció

Rinoceront indi Ubicació:

Àsia

Fets del rinoceront indi

Presa principal
Herba, fruita, baies, fulles
Habitat
Boscos, prats i sabanes tropicals
Depredadors
Gats humans, salvatges
Dieta
Herbívor
Mida mitjana de la brossa
1
Estil de vida
  • Solitari
Menjar preferit
Herba
Tipus
Mamífer
Eslògan
També conegut com el rinoceront amb una sola banya.

Característiques físiques del rinoceront indi

Color
  • Marró
  • Gris
  • Negre
Tipus de pell
Cuir
Màxima velocitat
30 mph
Esperança de vida
45-50 anys
Pes
2.200 kg - 3.000 kg (4.900 lliures - 6.600 lliures)
Llargada
1,7 m - 2 m (5,6 peus - 6,6 peus)

Aquest 'unicorn blindat' d'una sola banya vagava per l'Índia i el Nepal, però avui repassa des de la seva pròxima extinció.



L’indi rinoceront (també conegut com el més gran d'un corn rinoceront i el rinoceront asiàtic d'una sola banya) és un espècies de rinoceront originària de parts de Índia i Nepal . Tot i que el rinoceront indi encara està amenaçat avui en dia, el seu nombre ha repuntat fins al punt que ja no està en perill.



Dades increïbles sobre rinoceront indi!

  • Un cop eren menys de 100 persones, avui el gran rinoceront amb una sola banya ha vist com la seva població repunta fins al punt que ja no està en perill, sinó que figura com a 'Vulnerable'.
  • També conegut com el rinoceront d’una sola banya més gran, el rinoceront indi és l'espècie de rinoceront més gran d'Àsia i pot pesar fins a 3.000 kg (6.600 lliures).
  • El rinoceront indi es va portar a Europa durant el Renaixement el 1515! L’obra de l’animal es va produir en massa a tot Europa i ha estat considerada com “la imatge animal més influent de la història.'

Rinoceront indi Nom científic

El nom científic del rinoceront indi ésRhinoceros unicornis.El gènere Rhinoceros és grec per 'nas' i 'trompa' i comprèn les dues espècies de rinoceronts amb una sola corneta, el rinoceront indi i el de Java. Unicornis és llatí i significa un corn.



Aspecte de rinoceront indi

El rinoceront indi és la segona espècie de rinoceront més gran després del rinoceront blanc, amb un pes de 2.200 a 3.000 kg (4.900 a 6.600 lliures). A les seves espatlles, es troba entre 1,7 i 2 metres (5,6 a 6,6 peus).

Totes les espècies de rinoceront tenen una pell gruixuda que forma una 'armadura' natural a través del cos, però la pell del rinoceront indi té un aspecte únic en què els plecs flexibles de la pell donen l'aspecte de plaques d'armadura a tot el cos.

A més, el rinoceront indi té uns bonys distintius que li poden cobrir les potes, les espatlles i els quarts posteriors.



Rinoceront d'una sola banya més gran

Un nom comú per al rinoceront indi és el de 'rinoceront amb una sola banya més gran'. En temps històrics, el rang del rinoceront indi es superposava a una subespècie del rinoceront de Java, una espècie de rinoceront que també té una banya però que és més petita que la Rinoceront indi. Per tant, el rinoceront javanà es distingia sovint com el «rinoceront menor d’una banya».

Avui en dia, la subespècie de rinoceront javanès que solia viure en algunes zones de l’Índia i el sud-est asiàtic està extingida (tot i que els rinoceronts javans encara sobreviuen a Indonèsia), però el nom de rinoceront d’un corn més gran encara s’utilitza habitualment per als rinoceronts indis.

La banya de rinoceront de l’Índia generalment fa menys d’un peu (30 cm) de longitud, tot i que ha assolit mides rècord de fins a 23 cm (57 cm).

Rinoceront indi Habitat

Històricament, l’indi rinoceront tenia una àmplia gamma al nord Índia però avui aquest abast s’ha reduït dràsticament a causa d’una caça excessiva. L’indi rinoceront ara es limita a l’alt herbassars i boscos que envolten l’Himàlaia muntanya abast.

Els prats on viu el rinoceront indi inclou els prats de Terai-Duar, que es troben entre els més alts del món. L'herba de l'elefant de la regió pot arribar a fer fins a 7 m, prou alta per proporcionar cobertura fins i tot a una espècie de la mida del rinoceront indi.

Població de rinoceront indi: quants rinoceronts indis queden?

Es calcula que a principis del 20 quedaven menys de 100 rinoceronts indisthsegle. Al llarg dels 20thles poblacions del segle van repuntar i, a partir del 2019, es calcula que 3.600 individus viuen en estat salvatge.

El repunt de les poblacions de rinoceronts de l'Índia ha estat prou fort com perquè a partir de 2008 l'espècie deixi de figurar en perill d'extinció. En canvi, els rinoceronts indis es mostren vulnerables tot i tenir una població inferior al rinoceront negre en perill crític.

Malgrat la seva creixent població, els rinoceronts indis continuen enfrontant-se a diverses amenaces. Per exemple, la majoria dels rinoceronts indis (2.413 individus a partir del 2018) viuen al parc nacional Kaziranga de l'Índia. Aquesta concentració significa que una malaltia podria afectar significativament aquesta població concentrada.

Dieta de rinoceront indi

El rinoceront indi viu a través d’una plana fèrtil que té abundants herbes altes que consumeix durant la majoria de la seva dieta. Els rinoceronts de l’Índia són animals herbívors i, a més de les herbes, també navegaran pel bosc subtropical densament vegetat per obtenir fulles, flors, rovells, fruits, baies i arrels que desenterren del terra amb les seves banyes.

Depredadors de rinoceront indi

A causa de la seva gran mida , el rinoceront indi és l’únic real depredador a la natura són grans salvatges gats tal com tigres Serà presa als vedells de rinoceront indi i als individus febles. Els éssers humans són els major amenaça a l’indi rinoceront ja que han estat caçats a la vora de l’extinció per les seves banyes.

Rinoceront indi Reproducció i Cicles de vida

L’indi rinoceront és un solitari animal i només es combina amb altres rinoceronts indis per aparellar-se. La dona índia rinoceront dóna a llum un sol vedell després d’un període de gestació que dura més d’un any (uns 15-16 mesos). L’indi rinoceront el vedell roman amb la seva mare fins que tingui almenys 2 anys i sigui prou gran com per independitzar-se.

Rinoceronts indis als zoos

A partir del 2018, 67 zoològics acollien 182 rinoceronts indis. En total, hi ha 1.037 rinoceronts diferents d’espècies diferents als zoos del món.

Seleccioneu els zoològics on podreu veure un rinoceront indi en persona.

  • Zoo Miami : Va donar la benvinguda a un nou vedell de rinoceront indi l'1 de maig de 2019.
  • Cincinnati : Una vegada a casa del rinoceront de Sumatra, avui al zoo de Cincinnati hi ha un rinoceront indi anomenat 'Manjula'.
  • Parc Safari de San Diego : Va donar la benvinguda a un rinoceront indi vedell a la seva mostra de camp Savanna a l'agost de 2019.

Dades del rinoceront indi

  • Rinoceront de Durer
    • El 1515 es va enviar un rinoceront indi al rei de Portugal a Lisboa. L’animal exòtic era impactant en aquell moment i una xilografia feta per un pintor alemany es va produir en massa a tot Europa. Malauradament, el rinoceront indi poc després es va ofegar, quan una barca que el portava al Papa es va perdre al mar.
  • Com es compten els rinoceronts indis? A l'esquena dels elefants!
    • Dos terços dels rinoceronts indis viuen al parc nacional de Kaziranga. Cada tres anys es fa un cens per veure si la població de rinoceronts indis d’aquest parc vital continua creixent. Per comptar els rinoceronts, els funcionaris van muntar40elefants a més de vehicles esportius.
  • La caça furtiva continua sent una amenaça, però ...
    • Tot i que la caça furtiva continua sent una amenaça, el 2015 els guàrdies del parc nacional de Kaziranga van matar a trets més possibles caçadors furtius que no pas els rinoceronts. La relativa protecció contra la caça furtiva és un dels motius pels quals els rinoceronts indis ja no apareixen en perill.
Mostra els 14 animals que comencen per I

Articles D'Interès