Mel d'abella

Classificació científica Honey Bee

Regne
Animalia
Phylum
Artròpodes
Classe
Insecta
Comanda
Himenòpters
Família
Apidae
Gènere
Apis
Nom científic
Apis

Estat de conservació de les abelles:

En perill d’extinció

Ubicació de Honey Bee:

Àfrica
Àsia
Centreamèrica
Euràsia
Europa
Amèrica del nord
Oceania
Sud Amèrica

Dades de l’abella de la mel

Presa principal
Nectar, pol·len, mel
Habitat
Boscos i prats protegits
Depredadors
Aus, rosegadors, rèptils, insectes
Dieta
Herbívor
Mida mitjana de la brossa
200
Menjar preferit
Nectar
Nom comú
Mel d'abella
Nombre d'espècies
7
Ubicació
Arreu del món
Eslògan
Només hi ha 7 espècies reconegudes!

Característiques físiques de l’abella de la mel

Color
  • Marró
  • Groc
  • Negre
Tipus de pell
Cabell

L’abella és una abella de petites dimensions que habita boscos tranquils, selves, prats i jardins de tot el món.



Només hi ha 7 espècies d’abelles melíferes reconegudes de 20.000 espècies d’abelles diferents que es troben a tot el món, però aquestes espècies individuals solen contenir la seva pròpia subespècie. Es coneixen 44 subespècies de les 7 espècies d'abella melífera.



L’abella participa principalment en la producció de mel i avui es troba a tot el món. Es creu que l’abella és originària de les selves del sud-est asiàtic, on encara es pot trobar mel salvatge i, finalment, l’abella va residir a nombrosos països.

Les abelles construeixen i habiten un rusc, dirigit per la seva abella reina femella que pobla el rusc. La mel recull el nèctar de les flors que torna al rusc per convertir-la en mel. En ple estiu, es poden trobar més de 40.000 abelles que habiten només un rusc.



Les abelles es comuniquen entre elles mitjançant un ‘llenguatge de dansa’, que consisteix en moviments realitzats per la cua de l’abella melífera. Les abelles melers utilitzen principalment aquesta forma de comunicació per escalfar altres abelles meloses de perill que s’acosta.

L’abella és un animal herbívor i, per tant, viu exclusivament dels nutrients de les plantes. Les abelles meloses prefereixen ingerir els productes vegetals més dolços com el nèctar, el pol·len, les fruites i fins i tot la mel.

A causa de la seva petita mida, les abelles melíferes tenen diversos depredadors en el seu entorn natural. Se sap que les aus, els petits mamífers, els rèptils i altres insectes prenen l’abella melífera i els mamífers més grans, com els óssos, són famosos per destruir el rusc de les abelles per menjar-se la mel a l’interior.



L’abella reina és la que posa els ous. Posa els ous en un túmul de forma rodona que després segella amb cera. Quan surten les larves de les abelles de mel, es veuen obligats a menjar-se de la seva cúpula segellada.

Se sap que les abelles mel tenen un paper valuós en l’ecosistema, ja que al voltant d’un terç del que mengen els humans és pol·linitzat per les abelles. S’estima que al voltant del 80% de les espècies de cultiu mundials depenen de la pol·linització de les abelles per sobreviure.

Malauradament, a causa dels alts nivells de contaminació i la pèrdua d’hàbitat, les poblacions d’abelles de mel disminueixen ràpidament, essent l’abella melífera un dels pocs insectes que es classifica com a en perill d’extinció. Els éssers humans no donen a les abelles el respecte que mereixen, ja que les abelles de mel són vitals per a la supervivència de les plantes, que al seu torn són vitals per a la supervivència dels humans.

Mostra els 28 animals que comencen per H

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, Press de la Universitat de Califòrnia (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley

Articles D'Interès