Ortega

Classificació científica de Grouse

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Galliformes
Família
Phasianidae
Gènere
Tetraoninae
Nom científic
Tetraoninae

Estat de conservació del gall fer:

Menor preocupació

Localització de Grouse:

Europa

Fets de Grouse

Presa principal
Insectes, nous, llavors, baies
Característica distintiva
Plomes de cua llargues i potes i dits de plomes
Envergadura
45cm - 101cm (22in - 40in)
Habitat
Boscos, matolls i planes herboses
Depredadors
Guineu, Linx, Ocells de presa
Dieta
Omnívor
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Insectes
Tipus
Ocell
Mida mitjana de l’embragatge
8
Eslògan
Cames i dits de plomes!

Característiques físiques del gall ferro

Color
  • Marró
  • Groc
  • xarxa
  • Blau
  • Negre
  • Blanc
  • Verd
Tipus de pell
Plomes
Màxima velocitat
6 mph
Esperança de vida
1-10 anys
Pes
0,3 kg - 6,5 kg (0,6 lliures - 14 lliures)
Llargada
31 cm - 95 cm (12 a 37 polzades)

Una espècie d’ocell amb plomes a les fosses nasals, potes i peus.



El gall fer és un ocell de mida mitjana i rabassut que viu a l’hemisferi nord. Les seves plomes s’assemblen molt al seu hàbitat. Aquest plomatge els proporciona camuflatge i els ajuda a sobreviure. El gall fer està estretament relacionat amb les gallines, els galls dindi i els faisans. Al voltant de vuit milions d’aquestes aus de caça de la zona alta es cacen cada any per menjar o fer esport al seu hàbitat herbós i boscós.



Fets principals de Grouse

  • El gall fer té plomes a les fosses nasals, cames i peus
  • La gallina femella pesa aproximadament la meitat del gall gall
  • Cada any es maten prop de vuit milions d’agrons en caceres legals

Nom científic de Grouse

El gall fer forma part de l'ordre dels galliformes i de la família Phasianidae. El nom científic de l’ocell és Tetraoninae. Aquest nom prové de la paraula llatina tetrao-, que significa 'una espècie d'aus de caça' i -idae, del terme grec antic per a 'aparença'.

Hi ha aproximadament 10 espècies de gall fer als Estats Units i al Canadà. Aquests inclouen l’agulla blava, l’avet, l’agulla amb volants, l’agulla de cua afilada i l’agulla de sàlvia. També s’inclouen els pollastres de les praderies més grans i menors, la pergamí de salze, la pergamí de roca i la pergamí de cua blanca.

Aspecte i comportament de l’agró

Els gallos són aus grassonetes que es desenvolupen principalment a terra, on nien en herbes altes i altres terres cobertes. Poden lliscar per l’aire durant distàncies curtes quan s’alarmen i per allunyar-se dels depredadors. Les seves plomes marrons, grises i vermelles protegeixen els ocells del clima i els dissimulen al seu entorn. Les plomes creixen sobre les fosses nasals, les cames i els dits dels peus per ajudar-les a mantenir-se calentes i viatjar sobre la neu. Els ocells també tenen el coll gruixut, les potes llargues i els becs curts i enganxats.

La majoria de les galletes creixen fins als 30 centímetres d'alçada. Però el gall fer d'Europa i Àsia pot créixer fins als 100 centímetres. El gall fer nord-americà més gran és el gall ferat, que sovint creix entre 62 i 70 centímetres. És més petit que les oques i té aproximadament la mateixa mida que un pollastre. Els mascles solen ser el doble de grans que les femelles en l'edat adulta.

El gall fer bosc viu principalment sol i amb els seus pollets. Un niu de gallines d’ous o grup de pollets s’anomena embragatge. El gall fer de les praderies és més social i no els importa trobar-se en el seu hàbitat. A la tardor i a l’hivern, el gall fer àrtic i la tundra formen ramats de fins a 100 aus. La majoria dels mascles s’aparellen amb diverses femelles, a excepció de l’agró del salze que només pren una parella a la vegada.



Hàbitat del gall fer

Un o més tipus d’agrons viuen a la majoria dels tipus d’hàbitat d’Amèrica del Nord. Als Estats Units, habiten a tot arreu des de les regions subàrtiques d’Alaska fins a les praderies de Texas. El gall fer viu a la tundra, a les landes, als prats, als boscos temperats i als boscos boreals. Algunes espècies de gall feres també viuen a Europa i Àsia. Aquesta família d’ocells també s’anomena aus de caça de la zona alta, ja que no habiten als hàbitats aquosos de les aus de caça de les zones humides, com els ànecs i les oques.

Segons el lloc on viuen, el gall fer sol niar en herbes altes o al terra dels boscos. Els gallos que viuen a les regions nevades busquen i cauen sota la neu per viure. La seva calor corporal els ajuda a crear un refugi ben equipat, semblant a un iglú, que es manté més càlid que l'aire exterior.

El gall fer masculí sol mantenir un territori d'entre 10 i 50 acres. No volen altres mascles al voltant. Les gallines femelles deambulen per aproximadament 100 acres. A les femelles no els importa la resta de gall fer a la mateixa terra.

El gall fer és majoritàriament no migratori. Això significa que viuen en un hàbitat durant tot l'any. Però la gallina o gall fer de la neu migra als estats del nord-oest o a cotes més baixes durant l'hivern des del seu hàbitat àrtic de temporada càlida.

Els gallos es cacen àmpliament per la seva carn. A Amèrica del Nord i Europa, és una pràctica habitual que els grups de caça cultivin gall fer donant terra als ocells perquè prosperin. Aquests hàbitats semi-protegits ofereixen espai als caçadors per rastrejar i “expulsar” les aus madures individuals durant una caça.

Dieta de l’agró

El gall fer és omnívor. Mengen sobretot vegetació, però de vegades s’alimenten d’insectes, aranyes, cucs, sargantanes, serps, ous, cargols o rosegadors petits. Els seus aliments preferits són herbes, fruits, baies, fruits secs, brots, flors i llavors farratges del sòl del bosc o d'altres terrenys de l'hàbitat. També els encanten el raïm d’hivern, la verda, les pomes i el trèvol.

Algunes espècies de gall fer agrada menjar agulles d’arbres de fulla perenne. Molts boscos els proporcionen una infinitat d’aquestes agulles que altres criatures ignoren. L’agró sàlvia només menja artemisa a l’hivern i es protegeix per sota. En els mesos càlids, la sàlvia també és una part important de la seva dieta.

De vegades, el gall fer menja sorra o altres grans. Això els ajuda a digerir algunes de les plantes rugoses que mengen.

Grouse depredadors i amenaces

Els gall ferges prosperen en hiverns durs, on moltes altres aus no ho fan. També tenen cossos carnosos i grassonets que fan un bon menjar per a humans i animals. Això fa que els ocells siguin atractius per a molts depredadors de quatre potes. Aquests inclouen les guineus, els llops, els gats salvatges i el linx. Les grans rapinyaires també mengen gall fer i les serps mengen els ous.

Els éssers humans cacen uns vuit milions d’agrons cada any només a Amèrica. Per sort, moltes d’aquestes caceres tenen lloc a terres on els agricultors eclosionen gall fer per afegir més a la població. En estat salvatge, els gallts tenen grans urpes, és a dir, molts ous i pollets per a cada mare. Això ajuda a evitar que els caçadors facin desaparèixer els ocells.

L’escalfament global i la pèrdua d’hàbitat són les amenaces més grans per al gall fer. L’escalfament global provoca canvis de temperatura que afecten aquestes aus. El clima a principis de primavera, la calor extrema i les pluges intenses poden matar les cries i poblacions senceres. A principis de primavera es produeixen problemes amb el cicle de les plantes, cosa que fa que el subministrament d’aliments s’esgoti aviat.

La pèrdua d’hàbitat ocorre quan les persones construeixen ciutats on antigament existien boscos, praderies o terres herbàcies. Això empeny els ocells fora de les seves terres naturals i cap a llocs menys adequats on no poden prosperar. L’agricultura i els incendis forestals també els treuen l’hàbitat.

Els científics estan treballant en maneres d'ajudar a mantenir el seu hàbitat. Una de les maneres més grans d’ajudar-los és la manera de preservar els boscos i de rebrotar els arbres.



Reproducció de gall fer, nadons i vida útil

Gall ferot de totes les espècies, excepte un parell amb diverses femelles alhora. Només l’agulla del salze té un company per temporada. Per competir pels seus companys, els galls masculins fan mostres de festeig a l'alba i al capvespre cada primavera. Ballen i s’estrenyen, esponjen les plomes i tamboren les ales sobre troncs caiguts. Les gallines de gàl·lia sàlvia i gallines de les praderies inflen un sac d'aire de coll brillant per mostrar-se també per a les femelles. De vegades, els mascles lluiten per competir per les femelles.

Les femelles construeixen els seus nius a terra. Troben un bany natural a la superfície del terra protegit per la coberta del sòl com herbes o arbusts. Revesteixen aquest niu amb materials vegetals, com fulles i branquetes.

Aproximadament una setmana després de l'aparellament, el gall fer comença a pondre ous que semblen ous de gallina més petits. Només en posa una per cada dia o dos. Pot substituir els ous perduts o trencats per d’altres de nous. Quan acaba, té una posta d'entre cinc i dotze ous. Si tot va bé, cadascun d’aquests eclosiona de 21 a 28 dies després.

Els pollets surten del niu just després de l’eclosió. La mare gallina fa guàrdia sobre la seva cria. La mare protegeix els joves contra depredadors i altres amenaces. Els porta a bons llocs per buscar menjar, on els pollets han de trobar la seva pròpia menjar de plantes o insectes. Els galls de salze masculins ajuden els seus companys a protegir els seus nadons. Però per a altres espècies, els mascles no tenen cura de les cries.

Quan els pollets tenen dues setmanes d’edat, ja tenen ales i poden volar en petites ràfegues. Però es queden al niu i al voltant de la seva mare fins que arriben a la mida i el pes dels adults a la tardor. És a dir, aproximadament a les 12 setmanes d’edat.

El gall fer primer pot aparèixer quan tenen pocs anys. La majoria de galls nord-americans viuen durant set o vuit anys en llibertat. Alguns viuen fins a onze anys. Però el clima fred i les malalties poden matar fins a tres de cada quatre gall feres cada any.

Població Ortega

D’estació en temporada i any rere any, el nombre de gall fer que viu al món varia molt. Els hiverns durs, les estacions desfavorables o les malalties poden fer que la població disminueixi en milers. Després de cada temporada de caça, hi ha milions d’ocells menys que els mesos anteriors. Però l’agró repassa bé. Tenen molts ous a l’embragatge i poden niar per segona vegada en una temporada d’aparellament, si es perd el primer joc d’ous.

A Amèrica del Nord, hi ha aproximadament 15 gall fer per milla de terra. El gall ferat és el més vulnerable a la pèrdua d’hàbitat a Amèrica. Actualment, només hi ha vuit milions de galls salvatges als EUA. Tot i que no apareix en perill d’extinció, l’agró sàlvia és un “ gairebé amenaçat ”Espècie. El 2019, una ordre de l’administració Trump va obrir l’hàbitat de les galls salvatges a l’oest dels Estats Units a la perforació de petroli. Aquesta acció amenaça l’hàbitat de milions de galls salvatges, i molts científics esperen que la perforació provoqui la desaparició del gall salvatge extingit .

Mostra els 46 animals que comencen per G

Articles D'Interès