Fragata

Classificació científica de les fragates

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Pelecaniformes
Família
Fregatidae
Gènere
Fragata
Nom científic
Fragata

Estat de conservació de les fragates:

Menor preocupació

Ubicació de la fragata

oceà

Fets de les fragates

Presa principal
Peixos, crancs, calamars
Característica distintiva
Envergadura gran i gola vermella ampliada del mascle
Envergadura
150cm - 250cm (59in - 98in)
Habitat
Costes i illes tropicals
Depredadors
Humans, rates, gats
Dieta
Carnívor
Estil de vida
  • Colònia
Menjar preferit
Peix
Tipus
Ocell
Mida mitjana de l’embragatge
1
Eslògan
Trobat habitant illes i costes tropicals!

Característiques físiques de la fragata

Color
  • Marró
  • xarxa
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Plomes
Màxima velocitat
9 mph
Esperança de vida
15 - 25 anys
Pes
0,9 kg - 1,9 kg (1,9 lliures - 4,2 lliures)
Alçada
65 cm - 100 cm (25 a 39 polzades)

'La fragata és l'ocell amb l'envergadura de les ales més gran en comparació amb la seva mida corporal.'



Hi ha cinc espècies diferents d’aus fragates que es poden trobar a prop de les costes tropicals i subtropicals de tot el món. Aquests ocells poden volar durant hores, dies o fins i tot setmanes a la vegada a causa de la seva gran envergadura. Tenen un cos i ales negres esveltes. i els mascles tenen una bossa vermella molt única que s’infla quan intenten atraure un company.



5 Fets increïbles de les fragates

• Les fragates també són conegudes comocells man-o’-war.
• En comparació amb la seva mida corporal, aquest ocelll'envergadura de les ales és més gran que la de qualsevol altre ocell.
• Les femelles poden gastar fins aanys i mig criant els seus pollet abans estarà llest per sortir tot sol.
• Aquests ocells sovintrobar peixi altres aliments d'altres ocells marins amb el bec enganxat.
• A la terra, les fragates viuen en un gran colònia ambfins a 5.000 altres aus.

Fragata nom científic

El nom científic de la fragata ésFragata. De vegades escritFragata, aquest és un subordre del fitxerPelecaniformes família , conegut comFregatidae.Fregatidaeés la família a la qual pertanyen tots aquests ocells. Es defineixen com a ocells marins amb els peus palmats.



Hi ha cinc subespècies diferents, que inclouen:

  • la gran fragata (Fregata Menor)
  • la fragata de Nadal (Fragata Andrewsi)
  • la magnífica fragata (Fragata magnífica)
  • la fragata Ascension (Fragata àguila)
  • la fragata menor (Fregata Ariel)

Aspecte i comportament de les fragates

Aquestes aus són majoritàriament de color negre i tenen un bec enganxat, que s’utilitza per atrapar i / o robar peixos d’altres aus. També tenen uns peus de palmetes molt petits. Durant la temporada de festeig, els mascles es poden identificar fàcilment per la seva bossa inflada de color vermell brillant a la gola, coneguda com abossa gular. Aquesta zona del seu cos es fa tan gran com el cap d’una persona quan intenta atraure femelles. Les femelles adultes tenen marques blanques a la part inferior.

Quatre de les cinc espècies (fragates magnífiques, fragates de Nadal, fragates de l'Ascensió i grans fragates) són totes de mida relativament similar. Tenen un coll curt amb un cos molt prim. La magnífica fragata té unes 45 polzades de llarg i les altres tres subespècies són gairebé tan grans. La fragata menor és significativament més petita que les seves homòlegs i només fa uns 28 centímetres de llarg.



Aquestes aus tenen ales molt diferents. Són estretes i es redueixen fins a un punt a banda i banda. A més, aquestes aus són conegudes per la seva envergadura alar molt llarga. L’envergadura d’un mascle pot tenir més de dos metres de llargada. És tan alt com Michael Jordan. De fet, en comparació amb la mida del cos, l’envergadura d’aquest ocell és més gran que la de qualsevol altre ocell.

La cara i les potes estan cobertes de plomes negres. Tenen 11 plomes de vol primàries a les ales i 23 plomes secundàries.

A causa de la seva envergadura alar i del seu cos petit, una fragata és molt aèria. Són capaços de remuntar durant períodes de temps molt llargs sense necessitat de batre les ales. A causa d'això, aquestes aus passen molt de temps volant i poden romandre en l'aire durant dies o fins i tot setmanes, i només tornen a terra quan és hora de descansar.

Aquestes aus no poden nedar, a diferència d’altres ocells. També tenen les potes molt curtes, cosa que impedeix que puguin volar des de l’aigua i fa que sigui un repte caminar per terra.

Hàbitat de les fragates

Les fragates viuen a prop de costes tropicals i semi-tropicals de tot el món. En la majoria dels casos, es queden a una distància de 100 milles de terra per poder tornar fàcilment a criar-se i niar. L’abast i la ubicació exactes d’aquestes aus poden variar segons el lloc on puguin trobar menjar. Com que volen amb els corrents ascendents sota els cúmuls, els vents alisis també poden influir on poden volar.

La magnífica fragata es pot trobar a diferents zones de les porcions tropicals de l’oceà Atlàntic, com Florida i el Carib. Aquestes aus també es poden trobar al llarg de l'Oceà Pacífic, a la costa de central i Sud Amèrica entre Mèxic i Equador. També viuen al llarg de les illes Galápagos.

Les grans fragates també es troben a diferents zones tropicals de tot el món. Aquestes aus viuen al llarg de l'Oceà Pacífic fins al nord de Hawaii. També es poden trobar a prop de l’illa de Wake, Nova Caledònia i les Galápagos, al Pacífic Central i Sud. A més, també podeu trobar la gran fragata a l’oceà Índic, a prop de l’illa de Nadal, les Maldives, Maurici i Aldabra.

Les fragates de Nadal viuen a prop de l’illa de Nadal, Austràlia, que es troba a l’oceà Índic.

Les fragates Ascension viuen a prop de Boatswain Bird Island, que es troba a l'oceà Atlàntic Sud, a la costa de l'illa Ascension.

La fragata menor viu sobre els mars del voltant Austràlia . Aquestes aus sovint es poden trobar a prop d'algunes de les illes més remotes, com l'illa de Nadal, on els agrada criar.

Població Fragata

És un repte per als científics controlar la població d’aquestes aus, ja que es mouen sovint i no es reprodueixen tant com algunes altres espècies. S'estima que hi ha entre 59.000 i 71.000 parelles reproductores de fragates magnífiques a tot el món, posant el seu estat de conservació menys preocupació . Actualment, el nombre d’aquestes criatures a tot el món està augmentant.

Els científics creuen que hi ha entre 3.600 i 7.200 fragates de Nadal, que les consideren en perill crític .

Probablement hi hagi diversos centenars de milers de fragates menors, tot i que la seva població també disminueix amb un estat de conservació de menys preocupació .

S'estima que només queden al voltant de 12.500 fragates Ascension al món. Tenen un estat de conservació de vulnerable .

La gran fragata té un estat de conservació de menys preocupació . Encara hi ha moltes d’aquestes aus ubicades a tot el món.

Dieta de les fragates

Aquestes aus utilitzaran els seus becs enganxats per agafar preses de l'oceà. A diferència d'altres ocells, no aterren a l'aigua per capturar menjar. El peix volador és un dels principals aliments que prefereixen aquestes aus. També gaudeixen dels cefalòpodes, com calamar , meduses , menhaden, plancton gran i fins i tot tortugues de cria . Sovint, seguiran els vaixells pesquers i arrancaran peixos del vaixell. També són coneguts per robar peixos d'altres ocells marins.

A més de capturar peixos i altres criatures marines, aquestes aus de vegades mengen ous o pollets d'altres espècies d'aus marines, algunes de les quals inclouen pardals, xatracs, petrells i meduses i pits .

Predadors i amenaces dels fragates

Les fragates no tenen massa depredadors naturals, ja que són un ocell més gran i passen la major part del temps en l'aire. No obstant això, hi ha alguns depredadors que els amenacen quan són a terra. Stoats , gats domèstics , i rates pot caçar aquestes aus o menjar-se els ous.

Els humans representen la major amenaça per a aquest ocell. Molts dels peixos que mengen s’estan pescant excessivament, cosa que disminueix la quantitat d’aliments que tenen a l’abast, cosa que suposa un risc per morir a més fragates. Molts també nien en colònies denses, la qual cosa podria significar que una gran part de la seva població podria ser eliminada en cas de desastre local o natural.

Cadascuna de les cinc subespècies s’enfronta a amenaces diferents segons el lloc on viuen. Per exemple, la fragata de l'illa de Nadal va patir quan gran part del seu hàbitat reproductor es va netejar durant la Segona Guerra Mundial. Aquestes aus també van estar exposades a la contaminació de pols per la mineria de fosfats, cosa que ha provocat una disminució del nombre. A causa d’aquestes amenaces i canvis d’hàbitat, l’estat de conservació de les fragates de l’illa de Nadal és en perill crític .

La fragata Ascension va ser criada i nidificada a l'illa Ascension. No obstant això, el 1815, els gats salvatges van ser introduïts a l'illa i van acabar amb la població. Això va deixar un nombre menor de fragates Ascension que van poder reproduir-se en alta mar en un aflorament rocós. Entre el 2002 i el 2004, els gats assilvestrats van ser eradicats de l'illa Ascension i algunes fragates de l'Ascension han començat a niar-hi una vegada més. No obstant això, els danys consideren fragates de l'Ascensió vulnerable .

Tot i que les altres tres subespècies (la gran fragata, la magnífica fragata i les fragates menors) encara s’enfronten a amenaces, la seva població no és tan preocupant. Aquestes tres subespècies comparteixen un estat de conservació de menys preocupació .

Reproducció, nadons i vida útil de les fragates

Les fragates decideixen criar a illes més remotes. Habitualment viuen en colònies més grans formades per fins a 5.000 ocells, tot i que els seus grups de nidificació són més reduïts, normalment entre 10 o 30 i possiblement fins a 100. No hi ha una temporada d’aparellament específica per a les fragates; es poden reproduir en qualsevol moment de l'any, sovint escollint reproduir-se quan comença la temporada d'assecadors i el menjar és menys fàcil de trobar.

Les fragates no s’aparellen de per vida. Tot i això, es queden amb el mateix company durant tota una temporada de reproducció. Per atraure un company, els ocells mascles començaran a residir en alguna de les colònies. Realitzen una exhibició d'aparellament per atraure una femella. Inflen la seva gran bossa gular vermella, vibren les ales i apunten els becs cap amunt. Durant aquesta exhibició, un mascle també fa vibrar la seva factura per fer sonar el tambor de les femelles. Quan una femella tria un mascle, volarà cap a ell i el deixarà posar la seva factura dins de la seva. Els dos ocells començaran a serpentejar el cap.

El mascle reunirà pals i la femella utilitzarà aquests pals per crear un niu teixit després de copular els ocells. A continuació, s’afegeix guano a la part superior del niu per obtenir una major estabilitat. Normalment, aquestes aus fan els seus nius en arbusts o arbres, però de vegades nien a terra si no hi ha arbres o arbustos disponibles.

Les fragates femelles ponen un ou blanc, que normalment pesa entre el 6% i el 7% del pes de la mare. La incubació triga entre 41 i 55 dies, i les fragates masculines i les femelles es tornen per mantenir l’ou calent.

Quan els pollets surten dels ous no tenen plomes. Al cap de dues setmanes, comencen a desenvolupar un recobriment de plomall blanc. El mascle i la femella comparteixen la responsabilitat de mantenir un ull continu al seu pollet durant les primeres quatre a sis setmanes. Tots dos alimenten el pollet durant els primers tres mesos més o menys. Passat aquest temps, el mascle surt de la colònia i la femella ha de continuar cuidant el pollet tota sola. Els pollets es queden als seus nius durant els primers cinc o sis mesos de la seva vida.

Les fragates adultes alimenten els pollets oferint-los menjar regurgitat. Els pares obren la boca perquè els pollets puguin arribar a la gola per aconseguir el menjar. Inicialment, els pollets hauran de menjar diverses vegades al dia, però al cap d’un temps només s’hauran d’alimentar una vegada al dia o fins i tot cada dos dies.

Criar un pollet de fragata pot trigar entre 9 i 12 mesos. És més llarg que la majoria d’altres espècies d’ocells, a excepció del buceró terrestre meridional i alguns accipítrids. A causa del temps que es triga a cuidar un pollet, les fragates solen reproduir-se cada dos anys en lloc de cada any.

Els pollets prenen el seu primer vol entre els 20 i els 24 anys. Les fragates triguen més a arribar a l'edat de maduresa sexual que les altres aus. Per a les femelles, normalment té entre 8 i 9 anys, i per als homes entre 10 i 11 anys.

Les fragates tenen una llarga vida útil en comparació amb moltes altres espècies d’aus. La magnífica vida de la fragata és d’uns 34 anys, la vida de la gran fragata és d'entre 30 i 34 anys, la vida de la fragata de Nadal és d’uns 25 anys i la vida de la fragata menor és d’entre 17 i 23 anys.

Les fragates al zoo

Hi ha molt pocs zoològics i aquaris que ofereixen una visió de prop d’aquest increïble animal. Hi ha dos llocs on podeu Aquari estatal de Texas i Parc Sea Life a Hawaii.

Mostra els 26 animals que comencen per F

Preguntes més freqüents sobre les fragates (preguntes més freqüents)

Les fragates són carnívors, herbívors o omnívors?

Les fragates són carnívors. Mengen peixos, calamars, tortugues, ous i fins i tot altres pollets d’ocells marins.

Què és la bossa vermella d'una fragata?

La bossa vermella brillant d’una fragata s’anomena bossa gular. Només els mascles tenen aquesta bossa i s’infla quan intenten atraure una parella.

Què mengen les fragates?

Les fragates gaudeixen dels peixos voladors. També mengen calamars, plàncton gran, meduses, tortugues marines de pollastre i ous i pollets d'altres aus marines.

Per què s’anomenen fragates?

La paraula fragata prové de La Frégate, una paraula francesa que significa un vaixell de guerra ràpid. Els mariners francesos que van veure les fragates els van posar aquest sobrenom per la seva semblança amb un home de guerra. Igual que l'home de guerra, les fragates podrien disparar durant llargs períodes de temps i (els mascles) tenen el coll vermell.

Quina és l’envergadura de les fragates?

Una fragata pot tenir una envergadura de les ales de dos o més metres.

Què és la magnífica fragata?

La magnífica fragata és una de les subespècies de les fragates. És l’espècie més gran d’aquest animal. Es poden trobar magnífiques fragates a les aigües subtropicals i tropicals entre Perú i Mèxic, a la costa del Pacífic entre Brasil i Florida, a les illes del Cap Verd i a les illes Galápagos.

Les fragates s’aparellen de per vida?

No, les fragates no s’aparellen de per vida. Tot i això, es queden amb el mateix company durant cada època de reproducció.

Les fragates dormen mentre volen?

Les fragates dormen una mica quan volen, però no gaire. Només dormen menys del 3% del temps que volen i només a la nit. No obstant això, quan són a terra, una fragata pot dormir durant 12 hores o més.

Fonts
  1. Britannica, disponible aquí: https://www.britannica.com/animal/frigate-bird
  2. Audubon, disponible aquí: https://www.audubon.org/field-guide/bird/magnificent-frigatebird
  3. Edge of Existence, disponible aquí: http://www.edgeofexistence.org/species/christmas-frigatebird/#:~:text=Habitat%20and%20Ecology, incloent%20seabird%20eggs%20and%20chicks.
  4. Projectes Blue Bulb, disponibles aquí: https://www.bluebulbprojects.com/MeasureOfThings/results.php?amt=2&comp=length&unit=m&searchTerm=2+meters
  5. Esperança de vida mundial, disponible aquí: https://www.worldlifeexpectancy.com/bird-life-expectancy-great-frigatebird
  6. Tree Hugger, disponible aquí: https://www.treehugger.com/new-study-proves-birds-can-sleep-while-flying-4858587

Articles D'Interès