Earwig

Classificació científica Earwig

Regne
Animalia
Phylum
Artròpodes
Classe
Insecta
Comanda
Dermàpters
Nom científic
Dermàpters

Estat de conservació de Earwig:

Menor preocupació

Earwig Ubicació:

Àfrica
Àsia
Centreamèrica
Euràsia
Europa
Amèrica del nord
Oceania
Sud Amèrica

Fets Earwig

Presa principal
Plantes, flors, insectes
Característica distintiva
Tenalles afilades i ales delicades
Habitat
Herba i boscos
Depredadors
Gripaus, aus, escarabats
Dieta
Omnívor
Mida mitjana de la brossa
50
Menjar preferit
Les plantes
Nom comú
Earwig
Nombre d'espècies
1800
Ubicació
Arreu del món
Eslògan
Hi ha prop de 2.000 espècies diferents!

Característiques físiques de Earwig

Color
  • Groc
  • tan
Tipus de pell
Shell
Pes
2 g - 5 g (0,07 oz - 0,1 oz)
Llargada
1cm - 3cm (0,4in - 1,2in)

L’orella és un insecte de petites dimensions que es troba en diversos hàbitats de tot el món. Hi ha prop de 2.000 espècies diferents d’orella que es troben als continents americà, australià i eurasiàtic.



L'orella té una mida corporal petita, que es divideix en tres parts de manera similar a moltes altres espècies d'insectes. L’orella té unes tenalles afilades a l’abdomen i unes ales grans que generalment romanen ocultes contra el cos de l’orella. Tot i que les perruques són capaces de volar, sovint no ho fan.



Les perruques són animals nocturns que sovint s’amaguen en petites escletxes humides durant el dia i que són actives a la nit. Els danys al fullatge, les flors i diversos cultius solen ser culpats de les perruques, però també mengen certs insectes que els fan malbé.

Es creu que l’orella rep el nom de persones que temen que les perruques s’arrossegin a l’orella per posar els ous. Tot i que aquesta no és l’única intenció de les auriculars, es creu que és possible ja que els agraden els espais estrets i càlids com el conducte auditiu.



L’orella és un animal omnívor que significa que les perruques menjaran gairebé tot el que puguin trobar. Les perruques passen la major part del temps alimentant-se d’una gran varietat d’altres insectes i plantes, incloses flors, fruits i fulles.

A causa de la seva petita mida, les perruques tenen una gran quantitat de depredadors naturals a qualsevol lloc del món. Els amfibis com les granotes, els tritons i els gripaus es troben entre els depredadors més comuns de l’orella juntament amb les aus i altres insectes més grans com els escarabats.

Les perruques femenines ponen fins a 80 ous petits que coven en un parell de setmanes. Se sap que les perruques femenines són extremadament protectores contra les seves cries, sovint vigilant-les fins que arriben a la segona muda (les perruques moren 5 vegades al llarg de la seva vida).



Mostra els 22 animals que comencen per E

Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley

Articles D'Interès