Coati

Classificació Científica Coati

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Carnívors
Família
Procyonidae
Gènere
Nasua
Nom científic
Nasua nasua

Estat de conservació de Coati:

Menor preocupació

Ubicació de Coati:

Centreamèrica
Amèrica del nord
Sud Amèrica

Fets de Coati

Presa principal
Fruites, nous, petits mamífers i rèptils
Habitat
Boscos, prats, desert
Depredadors
Gats salvatges, aus rapinyaires, cocodrils
Dieta
Omnívor
Mida mitjana de la brossa
4
Estil de vida
  • Banda
Menjar preferit
Fruita
Tipus
Mamífer
Eslògan
Es troba en boscos densos i selves humides!

Característiques físiques de Coati

Color
  • Marró
  • Gris
  • xarxa
  • Negre
  • Blanc
  • tan
Tipus de pell
Pell
Màxima velocitat
15 mph
Esperança de vida
8-15 anys
Pes
3-8 kg (6-18 lliures)

'Els coatis estan relacionats amb els mapaches i també es coneixen com coatimundis'



Els coatis són animals peluts que són originaris d’Amèrica del Sud. Solen existir a Mèxic, Amèrica Central, Amèrica del Sud i el sud-oest dels Estats Units. Se sap que el seu nom coatimundi deriva de les llengües tupianes del Brasil.



El nom ‘Coati’ es va originar a partir de la paraula espanyola “coatí”, que es remunta a l’antic Tupi. La seva paraula - kua’ti - és una combinació de dues paraules: 'cua' (que significa 'cinturó') i 'tim' (que significa 'nas'). El nom visualment descriptiu es deu a l’hàbit dels coati de ficar-se el nas al ventre quan dormen. El nom científic de la criatura 'Nasua' també prové de la paraula llatina que significa 'nas'.

Fets increïbles de Coati

  • Els seus nassos inusualment llargs els ajuden a alimentar-se enganxar-se sota les roques a la recerca d'aliment.
  • Els coatis solen caminar amb la cua ben alta a l’aire. S'utilitza per equilibrar-se durant l'escalada.
  • Els coatis tenen els turmells de doble articulació que els fan flexibles i els ajuden a descendir als arbres a una velocitat molt superior.
  • Aquestes criatures produeixen un so de 'trompa' quan es sorprenen i salten lentament als arbustos en grups després.
  • Els seus grups poden arribar a ser tan grans com tenir uns 30 membres.

Nom científic de Coati

Coati pertany al gènere Nasua i també es diu coatimundi o coatimundi. Se sap que provenen de la família Procyonidae. Hi ha quatre subespècies de coati: el Coati de muntanya, el Coati de cua anellada o coat de cues bandades, el Coati de l'illa Cozumel i el Coati de nas blanc. El nom coatimundi ha estat derivat de les llengües tupianes del Brasil.



Aspecte i comportament de Coati

Els coatis tenen un cap elegant i prim. Els seus nassos són el punt culminant de la seva cara i solen ser llargs i flexibles. Aquestes criatures peludes tenen orelles petites, una cua llarga i peus foscos. Sovint utilitzen la cua per equilibrar el cos. Els seus abrics de pell solen venir de color negre o marró amb una part inferior més clara. Els coatis mesuren aproximadament 12 polzades d’alçada i solen pesar entre 4 i 18 lliures.

Els seus peus davanters estan equipats amb urpes corbes que són relativament llargues. Els peus posteriors, però, tenen urpes més curtes. Els seus dits dels peus són palmats i se sap que són nedadors poderosos. Se sap que el mantell masculí és el doble de la mida de les femelles i té canins afilats.

Els diferents tipus de revestiments tenen característiques de comportament lleugerament diferents. Alguns d’ells estan actius durant el dia. Mentre que alguns altres estan actius durant la nit. Se sap que són animals molt intel·ligents i també són molt adaptables.



Aquestes criatures dormen en llocs més elevats i viuen en grups que poden arribar a tenir fins a 30 membres. Aquests grups s’anomenen bandes. Quan es sorprenen, aquests grups fan un soroll ‘woof’ i després salten als arbustos.
Es coneix especialment que els mascles adults coati són criatures solitàries i que només s’uneixen a les femelles a l’hora d’aparellar-se. També es coneix que els coatis són excel·lents escaladors i solen ajudar-se de les cues per equilibrar el cos mentre escalen. Baixen a terra per caçar menjar.

Coati de nas blanca
Coati de nas blanca

Coati Habitat

Els coatis només es troben al continent americà i solen viure en zones humides o tropicals boscos plujosos . Viuen en zones elevades, majoritàriament superiors als 3.000 metres, que podrien incloure pins i roures. El seu pelatge els ajuda a sobreviure a aquestes condicions.

Es troben a Arizona, Mèxic, Amèrica Central i Meridional i el sud-oest dels Estats Units. Normalment és poc probable, però també es poden trobar algunes capes als deserts i les sabanes. El coati de cua anellada es troba principalment a Amèrica del Sud, encara que també es coneix com a coati sud-americà o coati amb cues bandades.

Dieta Coati

De naturalesa omnívora, els coatis tenen una dieta que inclou una gran varietat de coses, com ara llangardaixos, ous, ocells i ous de cocodril. També mengen fruita i invertebrats, que extreuen des de sota del terra amb les seves llargues urpes. Se sap que viatgen molt a la recerca de menjar.

Coati depredadors i amenaces

Com tots els altres animals, els coatis també formen part de la cadena alimentària ambiental i hi ha molts animals que els depreden. Aquests depredadors inclouen llops crinats, anacondes, tayras, gossos , i guineus . Alguns altres animals que se sap que els depreden són ocelots , Raptors, àguiles , jaguarundis i boa constrictors. Les cries tenen un risc especial de convertir-se en el sopar del mico caputxí de cap blanc.

Aquestes criatures també estan amenaçades a causa d’activitats humanes com la caça i la desforestació, ja que el seu hàbitat natural ha anat degenerant. També és conegut que els humans mengen coatis, és per això que es diu que la població de coati disminueix. Tot i això, l’espècie no està amenaçada i la UICN l’ha situat sota la categoria de ‘mínima preocupació’.

Reproducció de Coati, nadons i vida útil

L’inici de la temporada de pluges sol ser quan la parella s’apareix. El procés comença quan un coati masculí s’uneix a la banda i s’aparella amb totes les femelles. Un cop concebut el bebè, la femella abandona el grup i construeix un niu dalt de l’arbre. El període de gestació dura aproximadament tres mesos, després dels quals la femella dóna a llum de 2 a 7 bebès anomenats gatets.
Els gatets tenen els ulls tancats al néixer i normalment només els obren quan tenen uns 10 dies. Cap al dia 19, es posen dempeus i poden caminar el dia 24. Al voltant de les 6 a les 10 setmanes d'edat, els gatets tornen a unir-se a la banda amb les seves mares i continuen tenint cura a l'interior de la banda amb l'ajuda d'altres membres femenines del grup. La capa mitjana viu durant uns 14 anys.

Població Coati

La població de coats no és molt clara, ja que les espècies no s’han estudiat molt bé. No obstant això, s'ha suposat que les xifres han disminuït relativament perquè aquestes criatures no només són presa de depredadors naturals, sinó que també s'enfronten a una amenaça de caça i degeneració del seu hàbitat natural a causa de la desforestació per part dels éssers humans. Els humans també s’alimenten de coatis, que també se sap que són la raó per la qual la població de coats està disminuint en algunes zones.

La població varia d’un lloc a un altre. El major nombre de membres que se sap que té una banda o grup de coati és de més de 150 membres. Tanmateix, no estan amenaçats i han estat posats a la categoria menys preocupada pel UICN .

Coati al zoo

Coatis no pot sobreviure en entorns molt peculiars i, per tant, no seria bona idea mantenir-los en captivitat. A més, són animals enèrgics i no seria una cosa adequada mantenir-los en petites gàbies. Normalment requereixen molt de temps fora.

Mostra els 59 animals que comencen per C

Articles D'Interès