Avocet

Classificació Científica Avocet

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
aus
Comanda
Xaradriiformes
Família
Recurvirostridae
Gènere
Recurvirostra
Nom científic
Recurvirostra

Estat de conservació d'alvocats:

Menor preocupació

Ubicació de l’alvocat:

Àsia
Euràsia
Europa
Amèrica del nord
Oceania
Sud Amèrica

Dades d’alvocetació

Presa principal
Insectes. Peixos, crustacis
Característica distintiva
Bec llarg corbat i plomatge impactant
Envergadura
77 cm - 80 cm (30 a 32 polzades)
Habitat
Aiguamolls temperats
Depredadors
Gossos, gats, Stouts
Dieta
Carnívor
Estil de vida
  • Ramat
Menjar preferit
Insectes
Tipus
Ocell
Mida mitjana de l’embragatge
4
Eslògan
Té un bec corbat i capgirat.

Característiques físiques de l’avocat

Color
  • Negre
  • Blanc
Tipus de pell
Plomes
Màxima velocitat
25 mph
Esperança de vida
De 10 a 15 anys
Pes
140 g - 400 g (5 oz - 14 oz)
Llargada
42cm - 45cm (16in - 18in)

L’alvocat és un tipus d’ocell limícola que es troba a través de valls dels climes més càlids del món. Hi ha quatre espècies diferents d’alvocetes que són l’alvocat de pi, l’alvocat americà, l’alvocat de coll vermell i l’alvocat andí.



L’alvocat es troba generalment en hàbitats aquosos prop de la costa, inclosos els aiguamolls, els aiguamolls i els pantans. L’hàbitat exacte de l’alvocat depèn de l’espècie, ja que l’alvocat de peu es troba a Europa i Àsia, l’alvocat americà es troba a la costa del Pacífic d’Amèrica del Nord, l’alvocat de coll vermell a Austràlia i l’alvocat andí es troba nidificant nativament alt a la serralada dels Andes.



L’alvocat és un ocell d’aspecte molt distintiu pel fet que l’alvocat té un bec llarg i prim i capgirat que escombra d’un costat a l’altre a l’aigua per agafar menjar. Igual que altres limícoles, l'avoceta també té potes llargues i peus palmats per ajudar-lo a caçar al poc profund.

L’alvocat és una espècie d’aus relativament gran i contundent, que sovint intimida altres aus perquè abandonin el seu lloc. Els alvocats són aus relativament sociables i sovint es poden veure volant, caçant, migrant i nidificant en grans ramats.



L’alvocat és un animal carnívor i s’alimenta principalment d’insectes i altres petits invertebrats per sobreviure. Els alvocats també s’alimenten de petits peixos, crustacis i fins i tot d’algun amfibi quan caquen a l’aigua.

A causa de la seva mida relativament gran, l’alvocat té un nombre limitat de depredadors en el seu entorn natural, sent gossos, gats, ermes i mosteles els principals depredadors dels pollets i ous d’alvocat.

Se sap que els alvocats es reprodueixen en terra oberta, generalment a prop de l’aigua. L’alvocat femella pon al voltant de 4 ous que són incubats pels dos pares fins que eclosionen un mes després. Els dos progenitors alleten els pollets d’alvocat fins que nacen (volen del niu) entre les 4 i les 6 setmanes.

Avui en dia, l’avocet sembla prosperar sobretot al Regne Unit, on s’han realitzat nombroses tasques de conservació per intentar construir la població d’alvocats després d’extingir-se a la Gran Bretanya al 1800. Avui en dia, l'avocet també figura al logotip de la RSPB (Royal Society for the Protection of Birds).



Mostra els 57 animals que comencen per A

Com es diu Avocet a ...
AlemanyAvocets
AnglèsAvocet
EspanyolRecurvirostridae
FrancèsAlvocat
FinèsAvosetita (tribu)
TurcEspasa
Fonts
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, la guia visual definitiva de la vida salvatge del món
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia Of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) The Atlas Of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Enciclopèdia Il·lustrada d’Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Enciclopèdia d’animals de Dorling Kindersley
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) L’Enciclopèdia dels ocells

Articles D'Interès