vaquita

Classificació Científica Vaquita

Regne
Animalia
Phylum
Chordata
Classe
Mammalia
Comanda
Artiodactyla
Família
Phocoenidae
Gènere
Focoena
Nom científic
Focoena sinusal

Estat de conservació de la vaquita:

En perill crític

Vaquita Location:

Amèrica del nord
oceà

Dades divertides de Vaquita:

El cetaci més petit de l’oceà

vaquita Facts

Preses
Peixos, crustacis, calamars
Presa principal
Taurons
Comportament grupal
  • Escola
Fet divertit
El cetaci més petit de l’oceà
Mida estimada de la població
10
Amenaça més gran
Captures accessòries
Característica més distintiva
Sense bec, anells foscos al voltant dels ulls
Altres noms)
Vaqueta
Període de gestació
11 mesos
Tipus d’aigua
  • Sal
Habitat
oceà
Depredadors
Taurons
Dieta
Omnívor
Tipus
Cetaci
Nom comú
vaquita

Característiques físiques de Vaquita

Color
  • Gris
Tipus de pell
Pell
Esperança de vida
240
Pes
90 lliures
Llargada
4-5 peus

vaquita Summary

La vaquita té diversos rècords entre els seus companys cetacis, inclòs el dels mamífers marins més petits i rars de tots els coneguts. Això marsopa les espècies van ser descobertes i catalogades recentment per investigadors, que no tenien cap exemplar vital per estudiar fins als anys vuitanta. Només es troben en una petita zona a l’extrem nord del golf de Califòrnia en una zona coneguda com el mar de Cortés. Tot i que la informació sobre la biologia i el comportament d’aquests animals és molt limitada, els ecologistes estan segurs que estan a la vora de l’extinció total.



3 Vaquita Facts

  • Registres rars:Les vaquites tenen diversos registres, incloent-hi els mamífers marins més rars i el que té el rang de nativa més petit.
  • Ombra d'ulls:La coloració fosca al voltant dels ulls és una característica característica de l’animal i s’utilitza per identificar-los ràpidament a la natura.
  • Danys col · laterals:L'extinció imminent de l'espècie es deu gairebé en la seva totalitat a les morts accidentals en xarxes de peixos dissenyades per atrapar altres animals.

Classificació Vaquita i nom científic

Vaquita és una paraula espanyola que significa 'vaca petita', que prové de la seva estatura extremadament petita en relació amb altres espècies de marsopa. Com a cetaci, la vaca petita està estretament relacionada amb altres mamífers marins com dofins i balenes . L’espècie es classifica com Phocoena sinus, que literalment significa “marsopa del golf de Califòrnia”. Aquest golf és l’únic hàbitat natural conegut de l’animal. Són membres de la família Phocoenidae de la classe Mammalia.



vaquita Appearance

Com a espècie de cetaci més petita del món, la vaca petita rep el nom adequat. Els adults creixen fins a uns 4 a 5 peus de longitud amb un pes madur que oscil·la entre 60 i 120 lliures. Tenen una aleta dorsal clarament gran i angular en relació amb la seva mida. Les femelles adultes solen ser una mica més llargues que els mascles, però tenen aletes dorsals menys prominents. Igual que els dofins i altres mamífers marins, necessiten aflorar periòdicament per respirar.

El seu cos relativament petit té una forma arrodonida sense bec notable, cosa que els dóna un aspecte clarament diferent al dels seus cosins dofins. El cos de la vaquita és majoritàriament gris, amb una pell més fosca a la part superior i una pell més clara al llarg del ventre. També presenten una coloració fosca característica al voltant de les cavitats oculars i de la boca.



Parell de natació vaquita

Distribució, població i hàbitat de la vaquita

Vaquita posseeix els registres dubtosos de mamífers marins més rars del món, així com el de menor extensió geogràfica. Només s’han trobat a les aigües relativament protegides del mar de Cortez, que és una massa d’aigua salada a l’extrem nord del golf de Califòrnia. El golf proporciona un refugi decent contra els corrents oceànics més forts que es troben al Pacífic, així com la turbulència de les tempestes i els depredadors més grans que freqüenten aquestes aigües.

Solen adherir-se a aigües poc profundes i normalment neden a menys de 500 peus de la superfície. Aquesta és una de les raons per les quals són especialment vulnerables a les xarxes branquials i a altres pràctiques de les operacions de pesca comercial locals. Moltes vaquites s’han perdut durant les últimes dècades a causa de ser atrapades accidentalment en xarxes il·legals dissenyades per atrapar la totoaba en perill d’extinció. tambor de peix , gambes i altres espècies aquàtiques. Aquests petits mamífers marins s’enfronten a múltiples amenaces a part de les captures accessòries a les xarxes de pesca, inclosa l’exposició a la contaminació i la interrupció del subministrament local d’aliments.

Els conservacionistes i els investigadors calculen que només queden al voltant de 10 individus vaquites en estat salvatge, cosa que ha provocat la seva classificació com a en perill crític . Els darrers esforços per reubicar i preservar els membres de l’espècie no van tenir èxit, tot i la conscienciació pública, el finançament i la participació internacional. Els experts creuen que l'animal podria enfrontar-se a una extinció completa ja al 2021.



Vaquita depredadors i preses

Depredadors: el que menja la vaquita

Una observació molt limitada ha dificultat la comprensió dels detalls de la participació de la vaquita a la cadena alimentària local per part dels investigadors. Els informes dels pescadors indiquen que algunes espècies de taurons rapinyen l'animal, però no es creu que aquest sigui un factor important que contribueixi a la seva imminent extinció. Tots dos grans taurons blancs i taurons balena entrar al golf de Califòrnia. No són un objectiu conegut per a cap operació moderna de pesca recreativa o comercial.

Preses: la dieta de la vaca petita

Els vaquites són carnívors generalistes molt semblants als dofins i altres cetacis. Es dirigeixen a una varietat de peixos locals, sent els croacers i altres espècies de peixos bentònics un component important de la seva dieta. També poden consumir calamars i els crustacis si els poden trobar.

Reproducció i vida útil de la vaquita

Les vaquites són relativament lentes de reproduir, cosa que només va empitjorar la recent crisi de la població. Les observacions limitades sobre el comportament dels animals indiquen que els mascles competeixen per l’atenció de les femelles més grans. Es creu que les mares potencials donen a llum un vedell cada dos anys després d’un embaràs de 10 a 11 mesos. Els vedells solen tenir uns 2,5 peus de llarg i uns 15 quilos de pes quan neixen. Es creu que aquests mamífers marins poden durar més de 20 anys i les femelles adultes arriben a la maduresa sexual entre els 3 i els 6 anys.

Vaquita a la pesca i la cuina

La vaquita no ha estat objecte ni recentment ni històricament de les pesqueries comercials. Tot i això, són particularment susceptibles a les xarxes branquials que s’utilitzen per caçar els peixos totoaba locals. Aquests peixos també estan en perill crític i estan protegits pel govern mexicà, però les operacions de pesca il·legals continuen alimentades per la demanda de la bufeta d’aire de l’animal als mercats asiàtics.

vaquita Population

És pràcticament impossible determinar el nombre exacte d’individus de vaquita que queden al Golf, però els científics tenen diverses maneres de rastrejar i estimar el seu nombre. Les xifres totals han experimentat un fort descens en les darreres dècades. Els investigadors van estimar una població d’uns 200 individus el 2008, però aquesta xifra va caure a menys de 30 el 2016 i es creia que al voltant del 10 era el 2020.

Mostra els 5 animals que comencen per V

Articles D'Interès